Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην εκπομπή ΤΕΤ@ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Ελένη Χρονά και Θέμη Συμβουλόπουλο βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων των εργοστασίων της Εύβοιας, τα οποία έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, εδώ και 3 εβδομάδες περίπου.
Εύβοια: Το νησί της ανεργίας!
Εύβοια: Το νησί της ανεργίας!

Στόχος της εκπομπής ήταν να ακουστούν τα προβλήματα της Εύβοιας και εκτός τοπικού επιπέδου καθώς και οι λόγοι της κατάληψης που συντελείται εδώ και 3 εβδομάδες. Όπως εύστοχα σημείωσε και η δημοσιογράφος Ελένη Χρονά θέμα της εκπομπής ήταν η προσπάθεια να αφουγκραστεί όλος ο κόσμος την εργασιακή σιωπή μιας μεγάλης πόλης αλλά ταυτόχρονα και την κραυγή αντίστασης των εργαζομένων. Μιας μεγάλης πόλης, μιας πρωτεύουσας νησιού, όχι σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας αλλά δίπλα στην Αθήνα, αφού απέχει μόλις 88 χιλιόμετρα.

Στην εκπομπή βρέθηκαν οι κ.κ. Στέφανος Μπασινάς, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, Ηλίας Κούκουρας, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, Αθανάσιος Γιαπλές, Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων της Ιντερκέμ, Αθανάσιος Δεμερούτης, Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της Σέλμαν, Λεωνίδας Γκότσης πρόεδρος ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ευβοίας, Γιάννης Χρυσάγης Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νεοσέτ, Κόκκινος, Πρόεδρος Εργαζομένων στα Ελληνικά Σωληνουργεία.

Στη διάρκεια της εκπομπής ο κάθε πρόεδρος εξέθεσε τα προβλήματα των εργαζομένων των εργοστασίων καθώς και τους λόγους αντίδρασης στο κλείσιμο του κάθε εργοστασίου από τη στιγμή που είναι βιώσιμα. Ακόμα δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην τραγικότητα της κατάστασης που βιώνουν με συνάδελφους τους να υποσιτίζονται, αφού τους χρωστάνε δεδουλευμένα μηνών. Επίσης διαμαρτυρήθηκαν και για τα λόγια συμπαράστασης που ακούνε εδώ και τόσο καιρό αλλά έμπρακτες λύσεις δεν έχουν δει από κανέναν. Επιπλέον, τονίζουν ότι από την πρώτη στιγμή κατάληψης του Διοικητηρίου, εξυπηρετούνται όλες οι κοινωνικές ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά και η μεταφορά τους σε σχολεία, αγρότες, άτομα με ειδικές ανάγκες και απλοί πολίτες. Τέλος, με black χιούμορ που όμως απεικονίζει την πραγματικότητα, ο κ. Στέφανος Μπασινάς δήλωσε ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ευβοίας, πρέπει να σταματήσει να ονομάζεται έτσι και πρέπει να ονομαστεί σε Κέντρο Ανέργων Ευβοίας, αφού η μια επιχείρηση κλείνει πίσω από την άλλη, με πρόσφατο παράδειγμα 2 ημερών, τα Sprider στα οποία έμειναν άλλοι 80 εργαζόμενοι στο νομό Ευβοίας στο δρόμο!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας