Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Τάσος Βλάχος, στον Υπουργό Παιδείας, με βασικό θέμα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, αφού από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα έχει σταματήσει η μεταφορά τους με ταξί από τα χωριά προς τις σχολικές μονάδες.
Τάσος Βλάχος
Τάσος Βλάχος

Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Θέμα: «Μετακινήσεις Μαθητών»

Κύριε Υπουργέ,

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση για το γεγονός ότι είκοσι και πλέον ημέρες από την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2013-2014, η ταλαιπωρία εκατοντάδων μαθητών του δήμου μας, αλλά και των οικογενειών τους εξακολουθεί να υφίσταται, εξαιτίας της μη μετακίνησής τους με ταξί από τα χωριά προς τις σχολικές τους μονάδες.

Σας αποτυπώνουμε ορισμένα στοιχεία για να αντιληφθείτε ότι ο δήμος μας πέρα από την ιδιαίτερη γεωμορφολογία και την τεράστια έκτασή του περιλαμβάνει αρκετά δυσπρόσιτα χωριά όπου οι μαθητές που κατοικούν σ’ αυτά αναγκάζονται να μετακινούνται προς τα σχολεία τους 10-15 χλμ. και μάλιστα σε άσχημο οδικό δίκτυο και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ιδιαίτερα το χειμώνα.

Σήμερα χρησιμοποιούν οι μαθητές εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, ακόμα και τρακτέρ ή αγροτικά αυτοκίνητα για να φτάσουν έγκαιρα στις σχολικές αίθουσες, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, αλλά και στις οικογένειές των μαθητών, οι οποίοι σε περίοδο οικονομικής κρίσης και λιτότητας είναι αδιανόητο να επιβαρύνονται με επιπρόσθετο κόστος για την μετακίνησή των παιδιών τους στα σχολεία καθημερινά, πρωί και μεσημέρι. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που διακόπτουν την εργασία τους για να παραλάβουν τα παιδιά τους από τα σχολεία με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για το καθεστώς της  εργασίας τους. Ούτε είναι λίγοι οι γονείς που δεν έχουν τρόπο να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν απομονωμένα στο σπίτι και να χάνουν τα μαθήματά τους.

Κ. Υπουργέ,

Αναλογιζόμενοι όλοι τις ευθύνες μας, πρέπει το υπουργείο σας σε συνεργασία με την Περιφέρεια να δώσουν ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ σ’ αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και αρκετό καιρό πλήθος μαθητών και των γονέων τους στο δήμο μας. Εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς και δηλώνουμε ότι εάν δεν δοθεί άμεση λύση, θ’ αναλάβουμε από κοινού δυναμικές πρωτοβουλίες.

Με τιμή
Ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου
(υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας)

Τάσος Βλάχος
Δημοφιλή σήμερα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

18/04/2018
Η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που συνάρπασε το Αθηναϊκό κ...
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

12/04/2018
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα»...
Μουσική θεατρική παράσταση ετοιμάζουν οι μαθητές του μουσικού γυμνασίου Χαλκίδας

Μουσική θεατρική παράσταση ετοιμάζουν οι μαθητές του μουσικού γυμνασίου Χαλκίδας

17/04/2018
Μαθητές της Α Λυκείου του Μουσικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Χαλκίδας «Ν. Σκαλκώτας», ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας