Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε δηλώσεις προέβη με αφορμή την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης Εργαζομένων και εκπροσώπων Φορέων της περιοχής με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης

Η δήλωση του Δημάρχου είναι η ακόλουθη:

«Η παρουσία μου στην προγραμματισμένη συνάντηση της Αντιπροσωπείας των Εργαζομένων με τον Υπουργό Εργασίας, αποτελεί φυσική συνέπεια της εξ αρχής επιλογής της Δημοτικής Αρχής να ταχθεί στο πλευρό των εργαζομένων του Τσιμεντάδικου, της Σέλμαν, της  Νεοσέτ, της Ιντερκέμ και του πρώην Τσαούσογλου, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε καθεστώς ομηρίας εξ αιτίας του εργοδοτικού καιροσκοπισμού.

Πριν μια εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αρνήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους …

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην πράξη ακολούθησε την ίδια τακτική, ακυρώνοντας κατά πρωτοφανή τρόπο την προγραμματισμένη συνάντηση.
Την τελευταία στιγμή. Χωρίς να φροντίσει να ενημερώσει εκ των προτέρων και χωρίς να προτείνει νέα ημερομηνία συνάντησης!

Η απόφαση των εργαζομένων να μην συμμετάσχουν σε συνάντηση με τον Υφυπουργό στον οποίον τους παρέπεμψαν, δεν μπορούσε παρά να γίνει σεβαστή. Στο πλαίσιο της ενωτικής δράσης και της διαρκούς συνεργασίας Δήμου και Εργατικού Κέντρου, οι εργαζόμενοι παίρνουν τις αποφάσεις τους και εμείς στηρίζουμε.

Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο θα προταχθεί προς συζήτηση το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την όλο και εξαπλούμενη αποβιομηχάνιση και την όλο και αυξανόμενη ανεργία.

Βιομηχανίες αλλά και βιοτεχνίες και εμπορικές επιχειρήσεις (στην αλυσίδα προστέθηκε την περασμένη εβδομάδα και η επιχείρηση Sprider) κλείνουν η μια πίσω από την άλλη,  αφήνοντας πίσω εργαζόμενους σε ομηρία, απολυμένους χωρίς καν αποζημιώσεις και άνεργους χωρίς καν επίδομα ανεργίας… Οδηγώντας σε αποσύνθεση τον κοινωνικό ιστό και θέτοντας σε δοκιμασία την οικονομία της περιοχής!... »
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας