Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε η συμμετοχή του Δήμου Καρύστου στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, για την ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί).
Ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης
Ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ξεκίνησε η διανομή των κατάλληλων σάκων όπου θα τοποθετούνται τα απόβλητα συσκευασίας η οποία θα διαρκέσει για λίγες ακόμα ημέρες. Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, στις 14 Οκτωβρίου, θα τοποθετηθούν οι ειδικοί μπλε κάδοι ανακύκλωσης και στις 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο της συλλογής των αποβλήτων συσκευασίας. Είναι υποχρέωση όλων μας, να ενημερωθούμε και να γίνουμε σύμμαχοι  στο έργο της ορθής ανακύκλωσης.

Με απορία είδαμε, την ατυχέστατη δήλωση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Ελευθέριου Ραβιόλου, ο οποίος θέλησε να μηδενίσει και αυτή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής. Αναφέρθηκε στα 3,5 χρόνια αργοπορίας μας στο θέμα της ανακύκλωσης. Δυστυχώς θα πρέπει να τον επαναφέρουμε στην πραγματικότητα και να τον ενημερώσουμε ότι έχουν περάσει 2 χρόνια και 9 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Άραγε, πόσοι δήμοι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφεραν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα; Εμείς το κάναμε πράξη. Αναφέρθηκε ότι τα προς ανακύκλωση υλικά καταλήγουν στη χωματερή, κάτι το οποίο δεν ισχύει, διότι θα μεταφέρονται σε εγκεκριμένο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) στο οποίο θα γίνεται η επεξεργασία τους.

Ας αφήσουμε τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ας συμμετέχουμε όλοι μαζί από κοινού, έτσι ώστε να επιτύχει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης. Η επιτυχία της συγκεκριμένης προσπάθειας θα κριθεί από την ανταπόκριση και τη συμμετοχή των πολιτών. Σε αυτό το συλλογικό εγχείρημα δεν χωρούν ούτε μικροψυχίες ούτε ‘λαθρεπιβάτες’. 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας