Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ως εργαζόμενους στη ζώνη του λυκόφωτος χαρακτηρισε ο Κώστας Μαρκόπουλος τους εργαζόμενους των εργοστασίων της Εύβοιας, οι οποίοι βιώνουν ένα περίεργο καθεστώς ομηρίας, αφού ούτε εργάζονται, ούτε όμως έχουν απολυθεί.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Επιπλέον, αφήνει και αιχμές στους χειρισμούς των υπόλοιπων τοπικών παραγόντων ακόμα και στην αποτυχημένη προσπάθεια συνάντησης με τον Υπουργό από τη μεριά του Κλέαρχου Περγαντά λέγοντας: «Επιτέλους βάλαμε τα ζητήματα όπως έχουν».

Η ανακοίνωση του είναι η ακόλουθη:

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος μετά τη χθεσινή συζήτηση στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τα Σωματεία της Εύβοιας.

Ο βουλευτής θεωρεί ότι αυτή ήταν η καλύτερη και η πλέον αποδοτική συζήτηση που έχει γίνει ποτέ για τον νομό. Είχε ειλικρινείς τοποθετήσεις χωρίς πολιτικές κόντρες και χωρίς εμπάθειες.

«Επιτέλους βάλαμε τα ζητήματα όπως έχουν. Αναδείχτηκε μια ομάδα εργαζομένων που ζουν στη "ζώνη του λυκόφωτος". Δεν είναι απολυμένοι δεν έχουν ταμείο ανεργίας ούτε εργάζονται ούτε πληρώνονται. Ούτε όμως οι εταιρείες τους έκλεισαν. Πρόκειται για νομοθετικό κενό που πρέπει να καλύψει η πολιτεία άμεσα», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ασφάλισης των εργαζομένων: "Σας πληροφορώ πως το 35% ασθενών  που ζητούν την ιατρική μου συμβουλή για να νοσηλευτούν είναι ανασφάλιστοι. Το φαινόμενο είναι απόλυτα ανησυχητικό. Κάτι πρέπει να κάνει η πολιτεία άμεσα".
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας