Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμος Χαλκίδος σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» παρείχε δωρεάν μαστογραφίες σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες από 40-69 ετών.
Δωρεάν μαστογραφίες σε άπορες γυναίκες από το Δήμο Χαλκιδέων
Δωρεάν μαστογραφίες σε άπορες γυναίκες από το Δήμο Χαλκιδέων

Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στην οδό Τιρύνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν.

Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξέταση γίνεται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9πμ έως τις 2μμ, ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

Ο Δήμος Χαλκίδος, και συγκεκριμένα η Δημοτική Ενότητα Αυλίδος, παρείχε σε 23  ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες δωρεάν μαστογραφίες την Παρασκευή 4/10.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Ιατρός Καρδιολόγος κύριος Γεώργιος Βοσκός δήλωσε σχετικά: «Το Πρόγραμμα των Δωρεάν Μαστογραφιών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο και έχει αγκαλιαστεί από τις γυναίκες του Δήμου μας. Μέχρι τώρα έχουν διεξαχθεί πολλές μαστογραφίες, τα αποτελέσματα μερικών από αυτές έχρηζαν χειρουργικής αντιμετώπισης, αποδεικνύοντας πόσο σωτήρια είναι η εξέταση αυτή. Ο Δήμος μας λόγω του μεγάλου πληθυσμού του και της μεγάλης ζήτησης θα συνεχίσει να παρέχει μαστογραφίες σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΥΠΠΥ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για πρόληψη στην υγεία είναι πλέον δεδομένη. Αποτελεί δέσμευση για το Δίκτυο η συνέχιση αυτής της σπουδαίας προσπάθειας».

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών συνεχίζεται με τη συμμετοχή της Δημοτικής Ενότητας Αρτάκης του Δήμου Χαλκίδος.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας