Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ας μιλήσουμε για μερικά από τα πιο όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια που μπορούν να ομορφύνουν τα μπαλκόνια μας και να κάνουν τον κήπο μας να δείχνει ένας μικρός παράδεισος. Τα χρυσάνθεμα, η καμέλια και ο ιβίσκος είναι από τα πιο όμορφα λουλούδια του φθινοπώρου, θα τα βρείτε όλα στο Flower Market Dariveris στην Χαλκίδα.
Τα λουλούδια του φθινοπώρου στο ανθοπωλείο Flower Market Dariveris
Τα λουλούδια του φθινοπώρου στο ανθοπωλείο Flower Market Dariveris

Τα χρυσάνθεμα, την καμέλια και τον ιβίσκο θα τα βρείτε όλα σε πολύ σούπερ τιμές από 3 ευρώ, στο Flower Market Dariveris στην Χαλκίδα.

Χρυσάνθεμα

Το όνομά του σημαίνει το άνθος του χρυσού αν και οι παλαιότεροι το λένε Αγιοδημητριάτικο αφού βρίσκεται στις δόξες του κυρίως τον Οκτώβριο.  Η προέλευσή του λέγεται ότι είναι από την μακρινή Ανατολή, την Κίνα και την Ιαπωνία. 

Πρώτοι οι Ολλανδοί το έφεραν στην Ευρώπη όπου και καλλιεργείται εδώ και πολλά χρόνια ενώ στην Ελλάδα σπάνια υπάρχει κήπος ή μπαλκόνι χωρίς χρυσάνθεμα.

Πότισμα: Να ποτίζετε όσο συχνά χρειάζεται για όλη τη διάρκεια του χρόνου, αραιότερα βέβαια το χειμώνα και συχνότερα το καλοκαίρι.

Καμέλια

H καμέλια είναι ένα υπέροχο αειθαλές θαμνώδες φυτό, με γυαλιστερό βαθυπράσινο φύλλωμα. Όπως η γαρδένια, η αζαλέα και το ροδόδενδρο, έτσι και η καμέλια είναι φυτό ασβεστόφοβο, δηλαδή θέλει όξινο χώμα και όχι αλκαλικό.

Πότισμα: Στις καμέλιες όμως που είναι φυτεμένες σε γλάστρες ή δοχεία είναι προτιμότερο να αφήνουνε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα.

Ιβίσκος

Το μπαλκόνι σου είναι άδειο αν δεν έχεις τουλάχιστον έναν ιβίσκο.

Η ακριβής χώρα καταγωγής του Ιβίσκου δεν έχει προσδιοριστεί, πιθανότατα να είναι η Κίναεξ' ου και το γεγονός ότι είναι γνωστός κι ως το "κινέζικο ρόδι'. Με καταγωγή από την Άπω Ανατολή ή όχι πάντως, ο ιβίσκος είναι ένα θαυμάσιο φυτό με οδοντωτά φύλλα που προσφέρει εξαιρετικά στην όψη, μεγάλα πεντάφυλλα άνθη με τη χαρακτηριστική "κεραία" στη μέση.  Πρόκειται για ένα ψηλό φυτό που ευδοκιμεί τόσο στο χώμα όσο και στη γλάστρα – ιδανικό δηλαδή για κήπο αλλά και μπαλκόνι.

Περίοδος ανθοφορίας του είναι οι καλοκαιρινοί μήνες και το φθινόπωρο – έως τον Οκτώβριο.

Πότισμα: Ένας σωστά αναπτυγμένος ιβίσκος, χρειάζεται πολύ νερό. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ελέγξετε την υγρασία του εδάφους και ποτίστε ακριβώς όταν το έδαφος φαίνεται στεγνό.

Flower Market -  Dariveris Creations
Αρεθούσης 169 | Χαλκίδα
Τηλέφωνο 2221023236
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας