Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Coffee Island - Χαλκίδα
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας(Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ευβοίας με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Συμεών Κεδίκογλου, με θέμα τα  προβλήματα των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ), σε σχέση με τη στελέχωσή τους με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και  εκπαιδευτικό προσωπικό Ειδικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.  
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Στη συνάντηση με τον Συμεών Κεδίκογλου παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Λολίτσας, η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ευβοίας Δήμητρα Λινάρδου, ο αιρετός του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π Δημήτρης Παπαευθυμίου και ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΛΛΑ Βασίλης Βούγιας.

Το βασικό θέμα  της συζήτησης ήταν τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ευβοίας, αλλά και το σύνολο των ΚΕ.Δ.Δ.Υ της Στερεάς Ελλάδας και η πλειονότητα των ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας, καθώς δεν είναι δυνατή η διάθεση πιστώσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. που θα μπορούσε να βελτιώσει την παρούσα κατάσταση.

Δεδομένων των συνθηκών, ο υφυπουργός εξετάζει τις ακόλουθες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς η ειδική αγωγή είναι προτεραιότητα τόσο για το Υπουργείο όσο και για τον ίδιο προσωπικά:

  • Θα διατεθούν εντός του μηνός 100 με 150 πιστώσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) αποκλειστικά για τις ανάγκες των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ των Ε.Δ.Ε.Α.Υ, επιπλέον των 400 πιστώσεων που αφορούν σ αυτές και στη  στελέχωση τους με Ε.Ε.Π.
  • Σε συνεννόηση με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης  και με τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής θα εξαντληθούν τα περιθώρια κάλυψης των αναγκών των ΚΕ.Δ.Δ.Υ σε εκπαιδευτικό προσωπικό Ειδικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.
  • Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση και λειτουργία του θεσμού των Ε.Δ.Ε.Α.Υ, που θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των λιστών αναμονής των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, μιας και οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ θα λειτουργήσουν ως πρώτο φίλτρο για την αντιμετώπιση των μαθησιακών ή άλλων προβλημάτων των μαθητών των σχολείων.
  • Θα ενεργοποιηθεί η παράγραφος 17, του άρθρου 28, του ν.4186/2013, για τη μόνιμη ισχύ των γνωματεύσεων των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, περιορίζοντας έτσι το εύρος των επαναξιολογήσεων, οι οποίες επιβαρύνουν σοβαρά τη λειτουργία των κέντρων αυτών.

Τέλος, προετοιμάζεται μέσω μιας επιτροπής νέο σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, θα ασχοληθεί και με τη σύνταξη προτάσεων για την  αναμόρφωση και βελτίωση της λειτουργίας  των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, αξιοποιώντας την πάνω από δέκα χρόνια εμπειρία από τη λειτουργία τους στο χώρο της εκπαίδευσης.
Δημοφιλή σήμερα

Κινέζικη αντιπροσωπεία στο Δημαρχείο Χαλκίδας

Κινέζικη αντιπροσωπεία στο Δημαρχείο Χαλκίδας

20/07/2017
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Χαλκίδας στο Μέγαρο Κότσικα, πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Ιουλίου κινέζικη αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Τσάογιανγκ του Δήμου του Πεκί...
Στην Κύμη η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 της σεζόν 2018-19

Στην Κύμη η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 της σεζόν 2018-19

21/07/2017
Με ομόφωνη απόφαση από τον ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε να γίνει δεκτό το αίτημα του προέδρου της Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου και η κλήρωσ...
Το πρόγραμμα του bio-Mechanical festival από τις 22- 31 Ιουλίου

Το πρόγραμμα του bio-Mechanical festival από τις 22- 31 Ιουλίου

20/07/2017
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του bio-Mechanical festival από τις 22 έως και τις 31 Ιουλίου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας