Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Υπουργείο Παιδείας απάντησε στην Αναφορά 723/25-09-13 του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τη λειτουργία των ειδικών σχολείων και τα προβλήματα που εντοπίζονται σε εκπαιδευτικό προσωπικό, στις μετακινήσεις καθώς και στις κτηριακές εγκαταστάσεις.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Στην απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει τις προβλέψεις του, για τοποθετήσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.,  χωρίς να δεσμεύεται βέβαια για το χρόνο υλοποίησής τους. Είναι προφανής η έκτακτη  και αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος στελέχωσης των ειδικών σχολείων, καθώς προτείνεται, την ύστατη στιγμή, η κάλυψη θέσεων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που φυσικά δεν θα έπρεπε να αφορούν την κάλυψη πάγιων θέσεων προσωπικού, αφού  οι θέσεις  αυτές αυτονόητα θα έπρεπε να καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του κράτους.

Παράλληλα το Υπουργείο ανακοινώνει την πρόθεση πρόσληψης ΕΕΠ και ΕΒΠ, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για κοινωφελή εργασία, δημιουργώντας ακόμα μια γκρίζα ζώνη, όπου εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας θα αμείβονται διαφορετικά.

Αναφορικά με τα προβλήματα μεταφορών και κτηριακών υποδομών, το Υπουργείο Παιδείας παραπέμπει στους αρμόδιους Δήμους, αφού με βάσει την νέα αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης ανήκουν στο χώρο ευθύνης τους.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας