Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την διανομή πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινάει από σήμερα και αναφέρει για την περιοχή της Χαλκίδας αλλά και την ευρύτερη περιοχή Στ.Ελλάδας, στην μη δημιουργία εταιρείας παροχής χρήσης φυσικού αερίου για πιο φθηνή θέρμανση.
ΔΗΜΑΡ
ΔΗΜΑΡ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Χαλκίδας:

Η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης έγινε για να παταχθεί η λαθρεμπορία καυσίμων έως ότου το κράτος καταφέρει να δημιουργήσει έναν αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό της αγοράς.

Ωστόσο, αποδεικνύεται ευκολότερο για το κράτος να τιμωρεί εκατομμύρια νοικοκυριά παρά να ελέγξει μερικές δεκάδες εταιρίες πετρελαιοειδών και λίγες χιλιάδες πρατηρίων καυσίμων.

Το αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής είναι τεράστια οικονομική επιβάρυνση και ενεργειακή φτώχεια για τα νοικοκυριά αλλά και μείωση των εσόδων του κράτους. Η αδυναμία δημιουργίας ελεγκτικού μηχανισμού δεν είναι τυχαία, είναι η πολιτική επιλογή της προστασία των συμφερόντων της αγοράς έναντι των συμφερόντων των καταναλωτών.

Επιπλέον, στην Χαλκίδα ακόμη δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης φυσικού αερίου για θέρμανση. Ενώ το κράτος έχει πληρώσει την υποδομή του δικτύου και ενώ έχει υποχρεώσει τους πολίτες να εγκαθιστούν σωληνώσεις φυσικού αερίου σε όλες τις οικοδομές της τελευταίας δεκαετίας, είναι απρόθυμο να δημιουργήσει την Εταιρία Παροχής Αερίου Στερεάς Ελλάδας.

Η απροθυμία του οφείλεται στο ότι σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΠΑ και να κάνει «δώρο» στον επενδυτή τη δημιουργία της ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, η τοπική αυτοδιοίκηση αδιαφορεί εντελώς για το θέμα, καθώς θα μπορούσε όχι μόνο να πιέσει πολιτικά προς την κατεύθυνση αυτή αλλά να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που της δίνει ο νόμος.

Σύμφωνα με το νόμο, οι ΔΕΥΑ έχουν τη αρμοδιότητα, εφόσον το θέλουν βέβαια, διαχείρισης συστημάτων φυσικού αερίου.

Η ΔΗΜΑΡ έχει προτείνει με τροπολογία της στη βουλή τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τον αποτελεσματικό έλεγχο της αγοράς πετρελαιοειδών, όπως γίνεται σε όλη της Ευρώπη.

Παράλληλα, η ΔΗΜΑΡ προτείνει την άμεση προώθηση δημιουργίας ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας είτε με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑ είτε με πρωτοβουλία των ΔΕΥΑ της Στερεάς Ελλάδας με στόχο την παροχή φθηνότερης ενέργειας για θέρμανση στα νοικοκυριά.  
Δημοφιλή σήμερα

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

15/2/2019
Το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσποδνίας Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας