Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Οι Εκδόσεις Πατάκη οργανώνουν το μήνα Νοέμβριο αφιέρωμα στους εφήβους και υλοποιούν δράσεις με στόχο την προσωπική έκφραση της πιο δημιουργικής και συνάμα ευαίσθητης ηλικιακής ομάδας. Το βιβλιοπωλείο Διάμετρος στην Χλακίδα είναι συνεργαζόμενος χώρος για τις εκδηλώσεις των εκδόσεων Πατάκη για τον μήνα εφηβείας.
Το βιβλιοπωλείο Διάμετρος φιλοξενεί τις εκδηλώσεις για τον μήνα Εφηβείας των εκδόσεων Πατάκη
Το βιβλιοπωλείο Διάμετρος φιλοξενεί τις εκδηλώσεις για τον μήνα Εφηβείας των εκδόσεων Πατάκη

Για οργανομένες ομάδες εφήβων και μαθητών των σχολείων της Χαλκίδας.

Συνδέοντας τη λογοτεχνία με διάφορες μορφές έκφρασης και τέχνης, ο μήνας Νοέμβριος χωρίστηκε σε τέσσερις θεματικές κατηγορίες:
Κινηματογράφος - Θέατρο - Μουσική
Design
Πώς ονειρεύομαι την πόλη μου αύριο
Η τέχνη στο δρόμο

Κλείστε τώρα μία εκδήλωση για το σχολείο σας και δώστε μια άλλη διάσταση στο θέμα που δουλεύετε στην τάξη. Ακόμα μπορείτε να συνδέσετε την επίσκεψή σας με το μάθημα της λογοτεχνίας σύμφωνα και με το αναλυτικό πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα για τον μήνα εφηβείας:

Η γραφή συναντάει το θέατρο και μαζί γίνονται ...
Stand-Up Poetry  (Εργαστήρι)
Χαρά Γιαννακοπούλου, Φίλιππος Μανδηλαράς:  Συγγραφείς
Βίκυ Αδάμου:  Ηθοποιός (Κινητήρας Studio)
 
Γίνε κάποιος άλλος και πες με τη φωνή του τι σκέφτεται  αλλά κάπως διαφορετικά! Με τους συγγραφείς Φίλιππο Μανδηλαρά και Χαρά Γιαννακοπούλου
φτιάχνουμε χαρακτήρες, ξεκλειδώνουμε τις σκέψεις τους και τις κάνουμε λόγο  και με την ηθοποιό Βίκυ Αδάμου δίνουμε φωνή και κίνηση στους νέους χαρακτήρες μας. Το αποτέλεσμα εγγυημένα απολαυστικό και η διαδικασία ακόμα απολαυστικότερη.
 
 
Τι γίνονται οι ήρωες όταν τα μυθιστορήματα τελειώνουν;
Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου: Συγγραφέας
 
Η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, με ιδιαίτερα δημοφιλή έργα για εφήβους, συνομιλεί με τους νεαρούς αναγνώστες και τους εκπαιδευτικούς τους για τους ήρωες των μυθιστορημάτων της και δίνει εναύσματα για συζήτηση γύρω από τη σύγχρονη λογοτεχνία, τη σύνδεσή της με την ιστορία, τις νέες τάσεις, τη σχέση της με την κοινωνική πραγματικότητα και ειδικότερα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι έφηβο.
 
 
Μήπως είσαι λιγάκι UFO;
Αμάντα Μιχαλοπούλου: Συγγραφέας
 
Μήπως ονειρεύεσαι διαπλανητικά ταξίδια που θα σε σώσουν από την πραγματικότητα – από τους φίλους σου, το σχολείο, την οικογένειά σου που σε καταλαβαίνει όλο και λιγότερο; Αν μερικές φορές νιώθεις εξωγήινος, μην ανησυχείς, είναι μια φάση. Θα περάσει. Με αφορμή το μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Έρχεται ο Ίνξορ» έλα να μιλήσουμε για την εφηβεία σαν να μην είναι κάτι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται αλλά μια εποχή συναισθηματικής αναταραχής που μπορεί να σου μάθει πολλά για τον εαυτό σου και τα όριά σου. Έλα να μοιραστείς το τι σημαίνει να νιώθεις αποξενωμένος από τους άλλους και να ονειρεύεσαι μακρινά ταξίδια. Η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου θα σου προτείνει ιδέες, ασκήσεις και φυσικά βιβλία που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η επικοινωνία και η φαντασία μπορούν να σε σώσουν.
 
 
 
Μπορεί ένα τυχαίο γεγονός, μια μικρή στιγμή να αλλάξει μια ζωή;
Ηρώ Παπαμόσχου: Συγγραφέας
 
Το «Στα βήματα της Ιφιγένειας» είναι ένα μυθιστόρημα που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που μας διδάσκουν πως πολλές φορές η τύχη μάς παίζει κάποια παράξενα παιχνίδια. Εντελώς τυχαία γεγονότα, ακόμα και λάθη, αλλάζουν ξαφνικά τον ρυθμό της ζωής μας, ανατρέποντας προγραμματισμένα σχέδια κι ανοίγοντας νέους ορίζοντες. Πώς αντιδρούμε; Είμαστε έτοιμοι ν’ ακολουθήσουμε κάτι καινούριο ή παραμένουμε κολλημένοι σ’ εκείνα που ξέραμε…
 
  
Μιλώντας με τους εφήβους για τη φιλοσοφία και το νόημα της ζωής
Σώτη Τριανταφύλλου: Συγγραφέας
 
 
Πώς πρέπει να ζούμε; Είναι η ζωή μια τέχνη; Πώς θα μάθουμε αυτή την τέχνη; Μπορούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι; Να μερικά από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν στη συνάντηση μας. Ό,τι απασχολεί τους πολύ νέους απασχολεί και τους μεγαλύτερους: όλοι θέλουν να είναι καλοί και
ευτυχισμένοι. Όλοι θέλουν να ζουν σε αρμονία με τον κόσμο. Μερικοί το καταφέρνουν, άλλοι όχι και τόσο. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό;
 
(με αφορμή το βιβλίο: Μιλώντας με την Αλίκη για τη φιλοσοφία και το νόημα της ζωής) 
 

Σεμινάριο δημιουργικής γραφής για εφήβους
Μάνος Κοντολέων: Συγγραφέας, Κριτικός
(Για μαθητές β’ και γ’ γυμνασίου, α’, β’ και γ’ λυκείου)
 
Ό Μάνος Κοντολέων θα αναπτύξει στους συμμετέχοντες τους βασικούς κανόνες συγγραφής ενός λογοτεχνικού κειμένου. Στη συνέχεια θα προτείνει στους εφήβους που θα συμμετάσχουν ένα θέμα για να γράψουν ένα σύντομο λογοτεχνικό κείμενο. Μετά, όλοι μαζί θα σχολιάσουν τα κείμενα που θα έχουν γραφτεί.
 
 
Μια επίσκεψη στην Κόκκινη Πυραμίδα
Αργυρώ Πιπίνη:  Συγγραφέας, Ηθοποιός, Καθηγήτρια υποκριτικής, Μεταφράστρια του βιβλίου «Η κόκκινη πυραμίδα» (Τα χρονικά των Κέιν, βιβλίο 1)
 
Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι μπορεί να διαθέτετε υπερφυσικές ικανότητες;
Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι μπορεί να κάνετε παρέα με θεούς;
Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι η γάτα σας έχει μαγικές ικανότητες;
Γιατί οι αρχαίοι Αιγύπτιοι αγαπούσαν τις γάτες;
Ξέρετε τι είναι το μπα;  Όλοι έχουμε μπα.
Μαζί με την Αργυρώ Πιπίνη οι έφηβοι θα γνωρίσουν πρόσωπα, χαρακτήρες και στοιχεία του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού έτσι όπως ο συγγραφέας Ρικ Ριόρνταν τα προσεγγίζει στο μυθιστόρημά του «Η κόκκινη πυραμίδα» και τα εντάσσει στη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα, θα χρησιμοποιήσουν τεχνικές μετάφρασης που θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν σε ομαδικά παιχνίδια δράσης.
 
 
Η αφήγησή μου, μέσα σε αυτόν τον κόσμο...
Βιωματικό εργαστήριο για εφήβους
Τζωρτζίνα Κακουδάκη:  Σκηνοθέτρια, Θεατροπαιδαγωγός / Oμάδα 4frontal
 
Διάρκεια 2-3 ώρες
 
Μέσα από τεχνικές θεάτρου, θεάτρου για την ανάπτυξη και μεθόδους υποκριτικής και διαχείρισης του δημόσιου λόγου, θα παρατηρήσουμε τον εαυτό μας σε διάφορες φάσεις της ζωής μας, ώστε να διακρίνουμε τι παραμένει όμοιο και τι έχει αλλάξει. Ένα εργαστήριο που φλερτάρει με την ουτοπία και τη δυστοπία, θέματα που έχουν απασχολήσει την ομάδα και στις δύο προηγούμενες θεατρικές της παραγωγές για εφήβους («Όρνιθες», 2011 και «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» 2012-13), και αναζητεί μια λύση για τη θέση μας μέσα στον πραγματικό και τον φαντασιακό μας κόσμο.
 
 
Μιλώντας με τους εφήβους για την πραγματικά επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή
Δημήτρης Μπουραντάς:  Συγγραφέας, Καθηγητής Πανεπιστημίου
 
Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον διακεκριμένο συγγραφέα και καθηγητή και να συνομιλήσουν μαζί του, να του θέσουν ερωτήματα γύρω από θέματα που τους προβληματίζουν. Πώς μπορεί ο καθένας να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα; Ποιες είναι αυτές οι συνιστώσες που μπορούν να οδηγήσουν έναν νέο σε σωστές επιλογές ζωής; Μια συνάντηση με θέμα το επιτυχημένο αύριο, αυτό για το οποίο οι έφηβοι ελπίζουν, ονειρεύονται και με δικές τους αποφάσεις μπορούν να κατακτήσουν.
 
 
Τα ασανσέρ της αυτοπεποίθησης
Ελένη Σβορώνου: Συγγραφέας
 
Ένα εργαστήριο δημιουργικής σκέψης, έκφρασης και γραφής για την αυτοεικόνα μας. Γιατί άλλοτε αισθανόμαστε όμορφοι, έξυπνοι και αγαπητοί και άλλοτε άσχημοι, ανόητοι και καθόλου δημοφιλείς; Τι επηρεάζει την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας; Και πώς περιγράφουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας; Θα φτιάξουμε το πορτρέτο μας με κολάζ, χρώματα, εικόνες, κίνηση και λέξεις. Θα σκεφτούμε πόσο κοντά είναι στο πορτρέτο που έχουν φτιάξει οι άλλοι για μας. Θα δούμε πώς το πορτρέτο αυτό αλλάζει σαν μαγική εικόνα από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα ζωντανέψουμε τα πορτρέτα μας με σύντομες αφηγήσεις, προφορικές και γραπτές. Και στο τέλος θα απολαύσουμε αποσπάσματα εφηβικής λογοτεχνίας: «ήρωες που παρουσιάζουν τον εαυτό τους»
 
 
Βιβλία, chat και πολλά likes
 
Λογοτεχνία και ψηφιακή εμπειρία
 
Στέλλα Κάσδαγλη: Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
Θοδωρής Γεωργακόπουλος: Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
 
Με αφορμή το βιβλίο «Ήθελα μόνο να χωρέσω», η συγγραφέας Στέλλα Κάσδαγλη σας προσκαλεί σε μια συ-ζήτηση γύρω από τη λογοτεχνία και το πώς αυτή μπλέκεται με την ψηφιακή πραγματικότητά μας. Το ίντερνετ σε κάνει να θέλεις να διαβάζεις λιγότερο ή πιο πολύ; Είναι το chat ο νέος διάλογος; Θα σταματούσες το διάβασμα για να δεις το βίντεο κλιπ του τραγουδιού που ακούει η ηρωίδα του βιβλίου; Μπορεί άραγε να γραφτεί ένα βιβλίο μέσω Facebook; Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις και παρουσιάζεις τον εαυτό σου όταν γράφεις και διαβάζεις ψηφιακά; Έλα να πειραματιστούμε και να
βρούμε απαντήσεις σε ερωτήματα που ίσως κανείς να μην έχει σκεφτεί ακόμα να βάλει στο τραπέζι.
 
 
Το βιβλίο που θα σε κάνει να αγαπήσεις τα βιβλία
Ομάδα NONSENSE
 
Οι  έφηβοι συναντούν την ομάδα NONSENSE και καλούνται να ανακαλύψουν τις μυστηριώδεις λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τον καθένα να αγαπήσει ένα βιβλίο. Θέαση και δράση συναντιούνται για μια συναρπαστική περιπέτεια που θα κατακτήσει και τον πιο δύσκολο αναγνώστη.
 
 
 
Η δημιουργική ανάγνωση ως οδηγός επινόησης
μιας συλλογικής συγγραφικής δημιουργίας

Αγγελική Δαρλάση: Συγγραφέας, Θεατρολόγος
 
Μπορούμε διαβάζοντας το κείμενο κάποιου άλλου να γράψουμε ως ομάδα ένα δικό μας κείμενο; Το μυθιστόρημα «Οι Ονειροφύλακες και ο φάρος των ονείρων» φιλοδοξεί ως άλλη «μούσα» να μας εμπνεύσει ώστε να συγγράψουμε τα δικά μας κείμενα. Υποστηρικτής στο εγχείρημα η συγγραφέας του βιβλίου και διδάσκουσα δημιουργική γραφή Αγγελική Δαρλάση. Εμπνεόμαστε λοιπόν και πάμε να εξερευνήσουμε τι μπορεί να προκύψει όταν διαβάζουμε και γράφουμε δημιουργικά και συλλογικά.
 
 
Reading Theater for teens
Βαγγέλης Ηλιόπουλος: Συγγραφέας
 
Ό Βαγγέλης Ηλιόπουλος «μοιράζει ρόλους» από τα βιβλία του «Το ξύπνημα της φράουλας», «Έτοιμος από καιρό», «Παίξε το ανάποδα» και μέσα από τη δραματοποιημένη ανάγνωση βοηθά κάθε έφηβο να ανακαλύψει στα βιβλία δικές του καταστάσεις, να δώσει λύσεις, να προβάλει στους ήρωες τα δικά
του συναισθήματα και να συνεχίσει με τον δικό του τρόπο την κάθε ιστορία.
 
 
Γνωριμία με το ψηφιακό βιβλίο (e-book)
Νίκος Βένιος: Υπεύθυνος ψηφιακών βιβλίων και εφαρμογών των Εκδόσεων Πατάκη
 
 
Τι είναι το ψηφιακό βιβλίο; Πώς διευκολύνει τη ζωή μας; Πώς μπορούμε να το αποκτήσουμε και να το αξιοποιήσουμε; Στη συνάντηση αυτή οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα στάδια παραγωγής ενός ψηφιακού βιβλίου ξεκινώντας από το χειρόγραφο του συγγραφέα. Παράλληλα θα τους δοθεί η δυνατότητα να «κατεβάσουν» ψηφιακά βιβλία και να χρησιμοποιήσουν τους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς αναγνώστες για να τα διαβάσουν. Σε απευθείας σύνδεση θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν τη λειτουργία διαδικτυακών τόπων όπου μπορούν να βρουν e-books. Ολοκληρώνοντας, θα έχουν κατακτήσει το πρώτο στάδιο της τεχνολογικής γνώσης που χρειάζεται κάθε μελλοντικός
e-βιβλιόφιλος.
 
 
 
Από την έμπνευση του συγγραφέα… στο πρώτο «like»
Πάολα Ζάγκου: Υπεύθυνη μάρκετινγκ Εκδόσεων Πατάκη
Ιωάννα Κοκκίνη:  Υπεύθυνη social media Εκδόσεων Πατάκη
Δικαίος Χατζηπλής:  Υπεύθυνος εκδηλώσεων Εκδόσεων Πατάκη
 
Στη διαδραστική αυτή συνάντηση οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα στάδια που χρειάζεται ένας «τίτλος» για να φτάσει μέχρι τις σελίδες του διαδικτύου. Θα γνωρίσουν τεχνικές δημιουργίας και προώθησής του και θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν τους επίσημους λογαριασμούς twitter και Facebook των Εκδόσεων Πατάκη. Παράλληλα θα ετοιμάσουν ένα μικρής διάρκειας διαφημιστικό video για το αγαπημένο τους βιβλίο, αλλά και θα στήσουν για το βιβλίο αυτό μια πραγματική βιτρίνα βιβλιοπωλείου.
 
 
 
Ανακαλύπτοντας τον ένοχο...
Λίνα Λυχναρά: Συγγραφέας
 
Η συγγραφέας εφηβικών αστυνομικών μυθιστορημάτων Λίνα Λυχναρά μοιράζεται τα μυστικά του είδους με τους εφήβους, σχεδιάζουν μαζί μια αστυνομική ιστορία και μέσα από ένα συλλογικό διαδραστικό παιχνίδι προσπαθούν να φτάσουν στην αποκάλυψη του ενόχου (ή των ενόχων).
 
 
 
Η εφηβική αμφισβήτηση ως δημιουργός δύναμη
Ελευθέριος Κεραμίδας: Συγγραφέας
 
Η επαναστατικότητα των εφήβων δεν είναι στείρα αντίδραση. Αντιτίθεται στο παλιό και ατελές, για να γεννήσει κάτι νέο και καλύτερο και να το βάλει στη θέση του. Οι μαθητές θα «πιάσουν» τα αγαπημένα τους βιβλία και ταινίες, παιχνίδια στον υπολογιστή, την Ιστορία, και θα εντοπίσουν το στοιχείο που δεν τους αρέσει, δεν τους πείθει. Θα συζητήσουν ποια αλλαγή θα έκανε την πλοκή πιο αληθινή, τους χαρακτήρες πιο ανθρώπινους, πιο οικείους. Και θα καταλήξουν σε κάτι που ίσως στέκει και μόνο του, ίσως τους εμπνέει κι αξίζει να το γράψουν, να το κάνουν ταινία ή θέατρο.
 
 
Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;
Ελένη Δικαίου: Συγγραφέας
 
 
«Από τις Πανελλαδικές εξετάσεις εξαρτάται η ζωή και το μέλλον τους».
Η παραπάνω φράση αποτελεί το μότο της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενηλίκων όταν αναφέρονται στα παιδιά. Πόσο δίκαιο είναι αυτό για τα ίδια τα παιδιά; Και πόσο έντιμο; Αλλά ακόμη περισσότερο: πόσο είναι αληθινό; Η συγγραφέας Ελένη Δικαίου με αφορμή το βιβλίο «Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;» και σε συνεργασία με νέους επαγγελματίες προσεγγίζει το θέμα «ζωή και μέλλον» όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση των εφήβων, σε άμεση όμως σχέση με το δικαίωμα του νέου ανθρώπου να κάνει τα δικά του όνειρα και να έχει την ποιότητα ζωής που ο ίδιος επιθυμεί.
 
 
Σχολείο και εξετάσεις; Δεν ψαρώνω!
Χριστίνα Ρασιδάκη, ΜΑ  /  Δρ. Σμαρούλα Παντελή
 
 
Διάβασμα, βαθμοί και εξετάσεις αποτελούν για όλους ένα τρίπτυχο προσδοκιών και προστριβών στο σχολείο και την οικογένεια. Στο μικρό αυτό εργαστήρι οι μαθητές θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τακτικές που θα τους ενισχύσουν την πεποίθηση πως μπορούν να τα καταφέρουν με επιτυχία στα άχαρα χρόνια του σχολείου. Παράλληλα θα γνωρίσουν τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν μελλοντικά για να βρουν την αυτοεκτίμησή τους, να πάρουν αποφάσεις, να οργανώσουν τον χρόνο τους, να τα βγάλουν πέρα με το σχολείο, το διάβασμα, τις εξετάσεις τους, τους γονείς τους, τους φίλους τους..
 
 
Η καινοτομία στην υπηρεσία των εφήβων
Ομάδα εφήβων «istART» :
 
Νίκος Πλασκασοβίτης, Λεωνίδας Τσαγανός,
Κλεάνθης Πάγκαλος, Νίκος Λυκοτόμαρος, Χάιμ Σουστιέλ
 
 
Mέλη των «istART» αποκαλύπτουν και μοιράζονται μυστικά για την επιχειρηματικότητα νέων αλλά και τους λόγους της επιτυχίας τους (3η θέση στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2013»). Είναι ανάγκη στις δύσκολες εποχές οι νέοι, που θα συμβάλουν μελλοντικά στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για την επιχειρηματικότητα και για τη δημιουργία καινοτόμων ιδεών.
 
 
Κάντε κράτηση ώστε να συμμετάσχετε με το σχολείο σας. 
 
 
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ:
ΤΗΛ. 210.36.50.024-025, 210.36.50.071,
[email protected], FAX 210.36.50.039.

Βιβλιοπωλείο ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ | Πάροδος Ιφιγενείας | Τηλ. 2221021796
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

7/6/2018
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας