Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο γνωστός οικονομολόγος, Γιώργος Μητροπέτρος στέλνει εκ μέρους της Πατριωτικής Συσπείρωσης Οικονομολόγων ανοικτή επιστολή προς τους συναδέλφους του καλώντας τους να συγκροτήσουν μια ευρεία επιστημονική συσπείρωση, ικανή να δώσει βοήθεια στη σκληρά δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.
Γιώργος Μητροπέτρος
Γιώργος Μητροπέτρος

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή του Γ. Μητροπέτρου και της ΠΑ.ΣΥ. Οικονομολόγων αναφέρει τα εξής:

ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε πως η κοινωνία δεινοπαθεί και σφαδάζει από την ανέχεια. Η οικονομία βρίσκεται στη δίνη της ύφεσης εδώ και πέντε χρόνια. Η παραγωγική βάση της πατρίδα μας, (ιδιωτική και δημόσια) σταδιακά εκποιείται και έχει γίνει βορά μιας δράκας επιτηδείων που με πρόσχημα το χρέος την παραδίδουν στους δανειστές.

Οι κατασχέσεις είναι θέμα χρόνου να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Η ανεργία καταγράφει ποσοστά κατοχής, ιδίως στους νέους. Οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, ειδικά σε όλη την ακίνητη περιουσία, (τα αγροτεμάχια, οικόπεδα, κατοικίες) έχουν δρομολογηθεί. Το τραπεζικό σύστημα έχει μετατραπεί σε εισπρακτική εταιρεία και συνθλίβει την τιμή και την αξιοπρέπεια των πολιτών, χωρίς καμία παρέμβαση για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Η θηλιά του ΕΥΡΩ στραγγαλίζει κάθε τι παραγωγικό και αναπτυξιακό. Το κούρεμα των καταθέσεων και οι περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων, είναι προ των πυλών.

Οι εξελίξεις θα είναι πλέον ραγδαίες. Μέσα σε αυτό το ζοφερό αλλά και αδιέξοδο οικονομικοπολιτικό πλαίσιο, οι Έλληνες οικονομολόγοι πρέπει να πάρουν θέση. Πρέπει οι πολίτες να μάθουν τι άποψη έχει ο φορέας των Οικονομολόγων, το Ο.Ε.Ε., ως επίσημος σύμβουλος της πολιτείας αλλά και της κοινωνίας, για μια σειρά από θέματα που τους απασχολούν. Τί λέει για το δημόσιο χρέος; Ενστερνίζεται ότι η εσωτερική υποτίμηση μισθών και συντάξεων θα φέρει ανάπτυξη; Τί άποψη έχει για το κατοχικό δάνειο και για τη διεκδίκησή του; Τί ισχυρίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Και πολλά ακόμα ερωτήματα που ταλανίζουν την κοινωνία και τη χώρα. Πρέπει και επιβάλλεται, ο κάθε επιστημονικός φορέας να προασπίζει και να προωθεί τα αιτήματα του κλάδου του.

Πότε όμως; Όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που να το επιτρέπουν. Τί να την κάνουμε την αναβάθμιση του κλάδου και την κατοχύρωση του επαγγέλματος, όταν αυτό γίνεται σε συνθήκες μαζικής γενοκτονίας, και με αβέβαιο το ίδιο το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων μας; Πρέπει το Ο.Ε.Ε., και ως σύμβουλος της πολιτείας, να διατυπώνει και να καταθέτει προτάσεις. Προς ποιά όμως κατεύθυνση; Ποιόν να εξυπηρετούν σήμερα, αυτές οι προτάσεις; Την επιβίωση του λαού ή τους δανειστές; Συνάδελφοι, δεν έχει σημασία σε ποιο σημείο του πλοίου βρίσκεσαι, στο σαλόνι ή στο κατάστρωμα, όταν το πλοίο βυθίζεται! Σήμερα, η σιωπή και η ανοχή σε αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και στους πολίτες, δεν είναι στην προκειμένη περίπτωση «χρυσός».

Είναι συνενοχή, στην οικονομική και κοινωνική κατάπτωση που συντελείται με εκτελεστές τους εκτός Ελλάδας «προστάτες», που έρχονται από παλιά ( βλέπε Δ.Ο.Ε.) και υλοποιητές , δυστυχώς, τους εντός της χώρας μας πρόθυμους.

Επειδή πιστεύουμε πως δεν μας πάει η απραξία και η μαλθακότητα, Επειδή ως επιστήμονες δεν θα πρέπει να κωφεύουμε στις φωνές αγωνίας, απόγνωσης και θλίψης των πολιτών,

Επειδή τα συνεχιζόμενα υφεσιακά οικονομικά μέτρα έχουν απογυμνώσει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια,

Επειδή η φορολογική επιδρομή και η επιβολή κάθε είδους έκτακτης εισφοράς, έχει συμβάλλει στην αφαίμαξη της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, οι οποίοι προσβλέπουν στην άποψή μας,

Επειδή τέλος, θα πρέπει όλοι εμείς αλλά και ο φορέας μας, να πάρει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των συναδέλφων αλλά και των πολιτών,

Γι΄αυτούς τους λόγους, συγκροτείται Ανοιχτή Πατριωτική Παράταξη οικονομολόγων, που θα εκφραστεί και με ψηφοδέλτιο πανελλαδικά, με πρώτο μέλημα το Ο.Ε.Ε. να ενημερώσει το λαό αλλά και τους φορείς της κοινωνίας ότι αυτή η πολιτική οδηγεί στον αφανισμό της χώρας και ότι υπάρχει άμεσα η αναγκαιότητα σχεδιασμού μιας άλλης Εθνικής Οικονομικής Πολιτικής με προοπτική ανάταξης της οικονομίας και με βασικό εργαλείο, το εθνικό μας νόμισμα.

Πιστεύουμε πως μπορούμε, με αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, αξιοποίηση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων, και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, με την άμεση άσκηση νομισματικής πολιτικής, με έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων, με εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος ώστε να μη χάσει ο λαός τα χρήματά του, να βρει η χώρα και οι πολίτες την χαμένη τους αξιοπρέπεια και την ελπίδα! Καλούμε όλους όσους, έχουν τις ίδιες ή παρεμφερείς ανησυχίες για το μέλλον της χώρας, διαβλέποντας πως μέσα στη «θηλιά της Ευρωζώνης» δεν υπάρχει σωτηρία εξόδου από την κρίση, να επικοινωνήσουν μαζί μας, ώστε να συγκροτηθεί μία πλατιά, επιστημονική «Πατριωτική Συσπείρωση Οικονομολόγων» ικανής να ενημερώσει τους πολίτες αλλά και να παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα μετάβασης της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά. Μέσα από ένα αμφίδρομο διάλογο με τους συναδέλφους, τους άλλους επιστημονικούς φορείς, τις παραγωγικές τάξεις, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και την κοινωνία, μπορούμε να βρούμε την εθνικά αναγκαία πρόταση σωτηρίας του λαού και του τόπου.

ΔΗΛΩΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΑ.ΣΥ.-Οικονομολόγων
Γιώργος Μητροπέτρος

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932603718
Mail: [email protected]"
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας