Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωση τους τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, δηλώνουν ότι δεν θα υπογράψουν συμβάσεις για μείωση μισθών τη στιγμή που το μέλλον της εταιρείας είναι αβέβαιο. Ταυτόχρονα με επιστολές στο Υπουργείο Οικονομικών, το ΤΑΙΠΕΔ και τους βουλευτές των 5 νομών που έχουν σχέση με τη Λάρκο, προγραμματίζουν συνάντηση για να λάβουν οριστικές απαντήσεις για το μέλλον το δικό τους και της εταιρίας.
ΛΑΡΚΟ
ΛΑΡΚΟ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου συνεδρίασαν τα συντονιστικά των Σωματείων με θέματα:

1. Επιστολή της Διοίκησης για την μείωση των μισθών.

2. Συνάντηση των Προέδρων των Σωματείων με τον Δ. Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. ΕΜΙΡΗ.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν από όλα τα Σωματεία απέρριψαν την πρόταση της εταιρίας ΟΜΟΦΩΝΑ με το εξής αιτιολογικό:

Στην παρούσα φάση χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τη ΛΑΡΚΟ  αν η ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσει ενιαία, αν το προσωπικό που απασχολεί θα έχει κατοχυρωμένες θέσεις εργασίας, δεν μπορούμε να μπούμε σε διαδικασία μείωσης μισθών και περικοπής κεκτημένων γιατί δεν διασφαλίζεται ούτε το μέλλον της εταιρίας, αλλά ούτε και των εργαζομένων.

Αν η επίσημη πολιτεία – το ΤΑΙΠΕΔ και η Διοίκηση της εταιρίας μπορούν να διασφαλίσουν όλα αυτά που αναφέρουμε, τότε οι εργαζόμενοι είναι ανοικτοί στον οποιονδήποτε διάλογο που θα αποφασίζει για το μέλλον τους, αλλά και για το μέλλον της εταιρίας.

Τα δημοσιεύματα καθημερινά φανερώνουν πάλι το αρχικό σχέδιο που είχε το ΤΑΙΠΕΔ για την διχοτόμηση της εταιρίας, το εργοστάσιο και τρία μεταλλεία (Αϊ-Γιάννης – Εύβοια – Καστοριά), αλλά εδώ είναι το τρελό της υπόθεσης: Ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και η κυβέρνηση – ή το ΤΑΙΠΕΔ έχουν τη συνολική ευθύνη, γιατί αυτό που γράφεται και αυτό που ακούσαμε, μιλούν για όλη τη ΛΑΡΚΟ, να εργαστούν 350 άτομα!

Οπότε υπάρχει μεγάλη ευθύνη από την πλευρά της πολιτείας γιατί δεν μπορούν να παραπληροφορούν μέσω του Υπουργείου Οικονομικών και να αποποιούνται τις ευθύνες τους.

Το Υπουργείο Οικονομικών, επειδή αποποιείται των ευθυνών του και αναφέρει ότι ουδέποτε μετείχε σε σχεδιασμό και προγραμματισμό για τη ΛΑΡΚΟ, πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει έξι Νομούς της χώρας γιατί οι ευθύνες που έχει απέναντι στους εργαζόμενους είναι τεράστιες.

Αν πραγματικά έστω και αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Οικονομικών έχει αντίθετη άποψη για τη ΛΑΡΚΟ, επίσημα πλέον πρέπει να βγει και να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την εταιρία, και όχι 18 σχέδια που υπάρχουν στα χέρια της Ε.Ε. που μιλούν για το κλείσιμο της εταιρίας, ή τη συρρίκνωση της εταιρίας και τον αφανισμό των εργαζομένων.

Επειδή θα πρέπει κάποιοι να πάρουν οριστικές αποφάσεις και όχι να αντικρούουν επίσημες θέσεις των εργαζομένων ή με mail ή με παραπληροφόρηση.

Τα Σωματεία είναι έτοιμα να αντικρούσουν αυτά τα εκτρωματικά σχέδια από κάποιους ανθρώπους που το μοναδικό τους μέλημα είναι ο αφανισμός της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έχουν σχέδιο.

Θα στείλουμε σήμερα επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών – ΥΠΕΚΑ – ΤΑΙΠΕΔ και οι εργαζόμενοι, να γίνει μία συνάντηση όπως μας είχαν υποσχεθεί που θα αφορά μόνο το θέμα «ΠΟΡΕΙΑ ΛΑΡΚΟ» και στη συνάντηση αυτή να φανερωθεί το όποιο σχέδιο έχουν για την εταιρία και τους εργαζόμενους.

Θα σταλούν και επιστολές στους Βουλευτές των πέντε Νομών που έχουν άμεση σχέση με τη ΛΑΡΚΟ για να πάρουν θέση και αυτοί για το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων.

Υ.Γ.: Οι εργαζόμενοι έχουν και νου και γνώση και ότι γίνεται από το Υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ, είναι γνώστες της κατάστασης.

ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ:
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ –  ΘΩΜΑΣ –ΦΟΥΡΤΑΚΑΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
· Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (ΛΑΡΥΜΝΑ)
· Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
· Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
· Σωματείο Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Σερβίων της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε.
· Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

Tags:
Δημοφιλή σήμερα

Τα πόθεν έσχες των δημάρχων της Εύβοιας για το 2015

Τα πόθεν έσχες των δημάρχων της Εύβοιας για το 2015

08/12/2017
Αναρτήθηκαν στο site της βουλής τα πόθεν έσχες των δημάρχων για όλη την Ελλάδα....
Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

10/12/2017
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Εύβοιας....
Τα πόθεν έσχες των βουλευτών της Εύβοιας για το 2015

Τα πόθεν έσχες των βουλευτών της Εύβοιας για το 2015

08/12/2017
Στη δημοσιότητα δόθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2017 τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το 2016 (χρήση 2015). Υπόχρεοι για δήλωση πόθ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας