Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί ύστερα από πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου στις 19:00.
Συζήτηση για τη μη καύση RDF στο Αλιβέρι
Συζήτηση για τη μη καύση RDF στο Αλιβέρι

Από τα τέλη Σεπτέμβριου η ΑΓΕΤ προχώρησε στη καύση RDF στο Εργοστάσιο της στο Μυλάκι. Ως γνωστόν το RDF καίγεται σε ειδικές μονάδες καύσης.

Το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μυλάκι έχει σχεδιαστεί να παράγει τσιμέντο και δεν μπορεί να μετατραπεί σε μονάδα καύσης RDF.

Η καύση RDF που περιέχει πλαστικό, παράγει διοξίνες, γνωστές καρκινογόνες  ουσίες. Επομένως η καύση του RDF δεν είναι αποδεχτή διαδικασία και ζητείται από την ΑΓΕΤ να σταματήσει άμεσα τους επικίνδυνους πειραματισμούς, εξάλλου εκκρεμεί προσφυγή κατοίκων της περιοχής στο ΣτΕ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου ομόφωνα, το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Ιατρικός Σύλλογος Ευβοίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος, το ΤΕΕ και  άλλοι φορείς έχουν ταχθεί κατά της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ στο Μυλάκι.

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου καλεί σε συγκέντρωση-συζήτηση για το θέμα της μη καύσης RDF από την ΑΓΕΤ την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 στο Εργατικό Κέντρο στις 7:00 το βράδυ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Ι.Αγαπάκης (19/10/2013 3:40:58 μμ)
Σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου για την διαχείριση αποβλήτων υπάρχουν δύο κύριες διαχειριστικές επιλογές, η πρώτη είναι η κομποστοποίηση +ΧΥΤΑ. Και η δεύτερη επιλογή παραγωγή RDF και καύση αυτού σε καυστήρες για την παραγωγή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας όπως θεωρείτε, και τα υπολείμματα καύσης οδηγούνται προς υγειονομική ταφή. Παγκοσμίως σε περιοχές όπου υπάρχουν πλησίον εργοστάσια τσιμέντου τα εκμεταλλεύονται και οδηγούν σε αυτά το RDF προς καύση. Φυσικά για κάθε μοντέλο διαχείρισης θα πρέπει να εκπονείτε μελέτη περιβαλ.επιπτώσεων όπου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τουλάχιστον τα άνωθεν διδάσκομαι ως Μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΕΑΠανεπιστήμιο για την διαχείριση των αποβλήτων!
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.

Αρχή της σελίδας