Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Υπεγράφη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια η κοινή υπουργική απόφαση για την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία.
Δημοτική Αστυνομία
Δημοτική Αστυνομία

Ειδικότερα, με την απόφαση καθορίζονται τα προσόντα, οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, καθώς και οι διαδικασίες αξιολόγησης και ένταξής τους στην Ελληνική Αστυνομία.

Πιο αναλυτικά οι προς ένταξη δημοτικοί αστυνομικοί πρέπει να συγκεντρώνουν συγκεκριμένα προσόντα ένταξης στο σώμα και αυτά είναι:

 • Να είναι κάτοχοι αντίστοιχου πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου, σύμφωνα με όσα ορίζονται ειδικότερα στην κοινή υπουργική απόφαση.
 • Να μην υπερβαίνουν το 45ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας τους ως ημερομηνία θεωρείται η 31η Δεκμβρίου του έτους γέννησης.
 • Να έχουν εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Δεν θεωρείται ότι εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις αυτός που έχει απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
 • Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση
 • Να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου
 • Να έχουν ανάστημα οι άνδρες τουλάχιστον 1.70 χωρίς υποδήματα και οι γυναίκες τουλάχιστον 1.65 χωρίς υποδήματα
 • Να μην έχουν καταδικαστεί ή να μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για ποινικά αδικήματα, τα οποία ρητά αναφέρονται στην κοινή υπουργική απόφαση, καθώς και να μην έχει ασκηθεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη για παραπτώματα που επισύρουν προσωρινή ή οριστική παύση και να μην τους έχει επιβληθεί τέτοια πειθαρχική ποινή.

Πρόσθετα προσόντα αποτελούν:

α)Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων έφεδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων

β) Η κατοχή άδειας οδήγησε μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά υποψηφίων

 • Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, ότι συγκεντρώνουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στις περιπτώσεις δ΄, ε΄, ζ΄, και η΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1
 • Βεβαίωση του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του τόπου κατοικίας τους ότι έχουν το προβλεπόμενο από τις διατάξεις της παρούσας απαιτούμενο ανάστημα.
 • Επικυρωμένο αντίγραφο της τυχόν κατεχόμενης άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτους, μοτοσικλετας ή αυτοκινήτου
 • Όσοι έχουν υπηρετήσει μέχρι και την απόλυση τους ως έφεδροι Αξιωματικοί ή σε Ειδκές Δυνάμεις, Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης(αναζητείται αυτεπαγγέλτως)

2. Όσοι κληθούν για ένταξη, υποβάλλουν στις Δ/νσεις Αστυνομίας ή Αστυνομικές Δ/νσεις του τόπου κατοικίας τους, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τα αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ. 1 περίπτ. Ζ΄.

3. Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας ή οι Αστυνομικές Διευθύνσεις αναζητούν αυτεπάγγελτα για το ανωτέρω προσωπικό που καλείται τελικά για ένταξη τα εξής δκαιολογητικά:

α. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης (άρθρο 577 του Κ.Π.Δ).

β. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης, μόνο για τους άνδρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση δ΄ της παραγράφου 1.

Αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής τους, όσοι δημοτικοί αστυνομικοί περιληφθούν στον πίνακα βαθμολογικής κατάταξης του Α.Σ.Ε.Π., θα καλούνται με μέριμνα της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, να προσέλθουν μέσα σε καθορισμένες προθεσμίες, προκειμένου να εξεταστούν στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα από τις αρμόδιες Επιτροπές του Σώματος.

Στη συνέχεια, Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τη σειρά προτεραιότητας των ενδιαφερομένων και εκδίδει τον Τελικό Πίνακα Διάθεσης, αφού προηγουμένως λάβει υπόψη τον πίνακα βαθμολογικής κατάταξης του Α.Σ.Ε.Π., τα ειδικά πρόσθετα κριτήρια που τίθενται (δηλαδή την ενδεχόμενη εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, ως έφεδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και την κατοχή άδειας οδήγησης), καθώς και τα αποτελέσματα των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και υγειονομικών εξετάσεων.
Δημοφιλή σήμερα

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

17/10/2018
Έφτασε η στιγμή για Audi σε απίστευτη τιμή, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας