Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά», διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Χαλκιδέων και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, με τη στήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ και της Φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Ελλάς.
Ενημερωτική εκδήλωση για τους εμβολιασμούς των ενηλίκων
Ενημερωτική εκδήλωση για τους εμβολιασμούς των ενηλίκων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα, στην αίθουσα Παπαδημητρίου, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 18:30 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ομιλητής θα είναι ο παθολόγος Βασίλειος Πεππές. Μετά την εισήγησή του, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης («με την παρουσία ενός άξιου επιστήμονα και πλήρη θεματολογική κάλυψη», όπως προαναγγέλλει ο Αντιδήμαρχος Υγείας -και γιατρός- Γιώργος Βοσκός, ο οποίος θα έχει τον συντονισμό της) είναι η ενημέρωση του ενήλικου πληθυσμού –ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων αλλά όχι μόνον αυτών- σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο για την υγεία τους που αντιπροσωπεύει η παράλειψη του προληπτικού εμβολιασμού για μια σειρά από ασθένειες, όπως γρίπη, πνευμονιόκοκκος, μηνιγγόκοκκος, τέτανος, διφθερίτιδα, φυματίωση, ηπατίτιδα, έρπητας ζωστήρας, καρκίνος τραχήλου μήτρας κ.α.

Τα εμβόλια δεν σταματούν στην παιδική ηλικία. Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν ότι ο εμβολιασμός, πρέπει να συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή.

Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ως μια από τις πιο κοινωνικά αποτελεσματικές και οικονομικά ωφέλιμεςπαρεμβάσεις δημόσιας υγείας.

Και ο εμβολιασμός των ενηλίκων, ιδιαίτερα με την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας, την παρουσία χρόνιων υποκείμενων νοσημάτων, την έξαρση της μετανάστευσης και την ένταση της οικονομικής κρίσης, θεωρείται πλέον διεθνώς επιβεβλημένος.

Όμως, στη χώρα μας (παρ’ ότι τα προτεινόμενα εμβόλια ενηλίκων
αποζημιώνονται κατά 100% από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία) έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης ενηλίκων- για όλα τα έως τώρα κυκλοφορούντα εμβόλια -μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών (π.χ. 15-20% για πνευμονιόκοκκο και γρίπη, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά στις περισσότερες 
χώρες της Ευρώπης είναι πάνω από 50% και όταν, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για να επιτευχθεί συλλογική ανοσία
ενάντια σε λοιμώδη νοσήματα και να αποφευχθεί η εκδήλωση επιδημιών,
η  εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού πρέπει να φθάνει στο 95%).

Ο εμβολιασμός αποτελεί μία δια βίου εφαρμογή προληπτικής υγιούς συμπεριφοράς. Γι’ αυτό είναι προφανές ότι χρειάζεται από όλους μας μια αλλαγή νοοτροπίας που να εστιάζει στην πρόληψη που μπορεί να κάνει τη διαφορά
στη διατήρηση της μελλοντικής υγείας μας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας