Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή απέστειλε η Δημοτική Παράταξη του Δήμου Χαλκιδέων «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας», με επικεφαλής το Χρήστο Παγώνη, με την οποία εκφράζουν την αντίθεση τους στην επέμβαση των ΜΑΤ που έλαβε χώρα την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ενώ δηλώνουν τη συμπαράσταση τους, στον αγώνα όλων για την εξασφάλιση στοιχειωδών δικαιωμάτων εργασίας.
Χρήστος Παγώνης
Χρήστος Παγώνης

Οι πολίτες τόσο της ευρύτερης περιοχής μας όσο και του Δήμου Χαλκιδέων βιώνουν, δραματικά, το 2ο κύμα της αποβιομηχάνισης, της μαζικής ανεργίας και της οικονομικής εξαθλίωσης των τελευταίων 20 χρόνων.

Εκατοντάδες πολίτες μένουν χωρίς δουλειά και  χωρίς εισόδημα με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες. Και το χειρότερο. Μένουν χωρίς καμιά προοπτική. Χωρίς ελπίδα για το αύριο, αφού όσα μέτρα λαμβάνονται από την κεντρική εξουσία επηρεάζουν προς το χειρότερο την οικονομική θέση του κόσμου της εργασίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της κατάργησης όλων των κοινωνικών κατακτήσεων της προηγούμενης εκατονταετίας και της αντεργατικής λαίλαπας, οι απολυμένοι και τα συνδικάτα επιλέγουν τις μορφές αντίστασης. Επιλέγουν τις μορφές του αγώνα προκειμένου να προστατεύουν το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμα στην εργασία.

Κατασταλτικές επεμβάσεις και πρακτικές σαν κι αυτές που εφαρμόστηκαν πρόσφατα στο κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας δεν επιλύουν τα κοινωνικά προβλήματα ούτε και τις αιτίες που τα δημιούργησαν, αλλά αντίθετα δυναμιτίζουν και απειλούν την κοινωνική συνοχή.

Αντί της επιλογής της καταστολής είναι αναγκαίο, επιτακτικό και επιβεβλημένο να υπάρξει ουσιαστικός και αποτελεσματικός διάλογος έτσι ώστε να βρεθεί λύση που θα φέρει στους χώρους εργασίας τους απολυμένους για να ξεκινήσει η πολυπόθητη και πολυσυζητημένη ανάπτυξη όχι όμως με μισθούς που εξαθλιώνουν την κοινωνία.

Στον αγώνα για την εξασφάλιση του στοιχειώδους δικαιώματος της εργασίας και της εφαρμογής ενός προστατευτικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων που θα καθιστούν περήφανους τους εργαζόμενους και δεν θα τους ταπεινώνουν είμαστε, σαν δημοτική ομάδα, αλληλέγγυοι.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας