Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αφορούν τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος για έργα οδοποιίας με προϋπολογισμό 1.476.000 € και τη Δημοτική Ενότητα Κονιστρών για αναπλάσεις οικισμών με προϋπολογισμό 210.000€.
Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς
Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς

Αναλυτικά:

Α). Στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος συντελείται το επόμενο διάστημα, μετά τη δημοπράτηση και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, μεγάλη και σπουδαία βελτίωση του κεντρικού οδικού δικτύου, χάρις στην ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2013, μετά από συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής αρχής, των εξής έργων:

1. Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας πυρόπληκτων τοπικών κοινοτήτων, προϋπολογισμού 492.000 ευρώ, που περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση των δρόμων

α) από Άγιο  Γεώργιο προς Άγιο Λουκά, μήκους τριών χιλιομέτρων και πλάτους 4,50 μέτρων, από ΧΘ 2+004,79 έως ΧΘ 4+943,41 και

β) από Ωρολόγιο προς Κρεμαστό, μήκους 600 μέτρων, από ΧΘ 1+978,00 έως ΧΘ 2+542,11. (Πρόκειται για συνέχεια της προηγούμενης εργολαβίας Κούσουλα, εγκεκριμένου προϋπολογισμού 400.404,08 ευρώ, στο οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει αυτές τις μέρες οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Ωρολόγι προς Κρεμαστό σε μήκος 1.500 μέτρων, από τον χείμαρρο Ωρολογιάτη και κατεύθυνση προς Κρεμαστό).

2. Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας του δρόμου Άγιος Γεώργιος-Παραμερίτες, προϋπολογισμού 492.000 ευρώ, με ασφαλτόστρωση σε μήκος τριών περίπου χιλιομέτρων και

3. Βελτίωση της οδού Κρεμαστός-Διασταύρωση Αγίου Γεωργίου-Ωρολογίου,  προϋπολογισμού 492.000 ευρώ, με ασφαλτόστρωση σε μήκος 3.200 μέτρων περίπου, από την διασταύρωση του  Ωρολογίου προς Άγιο Γεώργιο μέχρι τον Κρεμαστό.

Πρόκειται για έργα πνοής, που θα καταστήσουν άνετη και ασφαλή την προσπέλαση του Αγίου Λουκά, των Παραμεριτών και του Κρεμαστού με το κεντρικό οδικό δίκτυο Λεπούρων-Κύμης, τα Χάνια Αυλωναρίου και τις θάλασσες της Αχλαδερής και της Οκτωνιάς, αλλά και την εύκολη μετακίνηση των  κατοίκων του Ωρολογίου και του Αγίου Γεωργίου με τον ορεινό όγκο της Δίρφυς, προσφέροντας ασφάλεια και εξοικονόμηση χρόνου στη μετακίνηση, ώθηση στη τουριστική ανάπτυξη και  σημαντικά οφέλη για την τοπική αγροτική  οικονομία.. 


Β) ΔΕ Κονιστρών. Ανάπλαση πυρόπληκτων οικισμών.

Τα Γάϊα, ο Κρεμαστός, τα Μανίκια, το Κοίλι και το Μακρυχώρι σύντομα αλλάζουν όψη, αφού η δημοτική αρχή κατάφερε να εντάξει στο πρόγραμμα πυρόπληκτων έργα ανάπλασης συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ.

Στους πιο πάνω οικισμούς, σύμφωνα με την μελέτη, θα δαπεδοστρωθούν κεντρικοί δρόμοι και σοκάκια με  κυβόλιθους τσιμέντου και ακανόνιστες πλάκες  Άρτας,  θα βελτιωθεί η σχέση ριχτών/πατήματος των βαθμίδων με νέα υπόβαση, ο φωτισμός με φωτιστικά σε ιστούς, θα τοποθετούν κάλαθοι αχρήστων, κρήνες σε επίλεκτα σημεία  κλπ.

Είναι έργα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αισθητική αναβάθμιση των ορεινών και απομακρυσμένων αυτών περιοχών, θα βελτιώσουν την ζωή των κατοίκων τους και θα αποτελέσουν  αιτία τουριστικής ανάπτυξης.
Δημοφιλή σήμερα

Ο χορός των πουλιών στην Δροσιά Χαλκίδας

Ο χορός των πουλιών στην Δροσιά Χαλκίδας

13/11/2018
Όταν βλέπουμε μεγάλα σμήνη πουλιών που πετούν χαμηλά το χειμώνα συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι ένδειξη επερχόμενης κακοκαιρίας....
Στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στη Χίο βρέθηκε η Βούλα Αγιοστρατίτη

Στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στη Χίο βρέθηκε η Βούλα Αγιοστρατίτη

13/11/2018
Το Σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στο νησί τη...
Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας