Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με χημικά επενέβησαν τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους των Σωματείων της Χαλκίδας, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, σύμφωνα με καταγγελία του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.
Καταγγελία ΚΚΕ - ΠΑΜΕ για επίθεση των ΜΑΤ στη Χαλκίδα
Καταγγελία ΚΚΕ - ΠΑΜΕ για επίθεση των ΜΑΤ στη Χαλκίδα

Τη στάση των ΜΑΤ κατήγγειλαν με επιστολή τους τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι η ακόλουθη:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά σε συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στη δουλειά. Πρόκειται για εργαζόμενους από τα εργοστάσια "Τσιμέντα Χαλκίδας", "Σέλμαν", "Νεοσέτ", "Ιντερκέμ", "Μηχανική".

Η σημερινή επίθεση των ΜΑΤ, που αποτελεί συνέχεια των συλλήψεων 13 εργαζομένων από τα εργοστάσια της περιοχής, αποδεικνύει ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής περνά μέσα από το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι, ο λαός με οργάνωση της πάλης και λαϊκή συμμαχία μπορούν να απαντήσουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής: «Η κυβέρνηση των επιχειρηματικών ομίλων με τις δυνάμεις καταστολής χτύπησε τη συγκέντρωση και την πορεία προς το κτίριο της Περιφέρειας των ανέργων και των εργαζομένων των εργοστασίων INTERKEM, NEOSET, SELMAN, Τσιμέντων Χαλκίδας, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ και από άλλους κλάδους της Χαλκίδας. Διεκδικούν να έχουν δουλειά και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστούν οι εργοδότες για πολλούς μήνες.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση, την εργοδοσία και καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Το δόγμα “Νόμος και Τάξη”, η τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μονοπωλίων απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει.

Οι εργαζόμενοι μπορούν με τη μαζική τους συμμετοχή, με την οργάνωση του αγώνα τους, την ταξική τους ενότητα να επιβάλουν το δίκιο τους».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας