Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Έντονη ήταν η παρουσία των «ομήρων» των εργοστασίων της Εύβοιας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας.
Εκπρόσωποι σωματείων εργοστασίων στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας
Εκπρόσωποι σωματείων εργοστασίων στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας

Το λόγο έλαβαν οι κ. κ. Στέφανος Μπασινάς, Θανάσης Δεμερούτης, Θανάσης Γιαπλές και Ηλίας Κούκουρας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημερινή ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ, με την πρόφαση ότι υπήρξε ενημέρωση για βλέψεις των διαμαρτυρόμενων για επανακατάληψη του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, ενώ στη σύντομη ομιλία τους αναφέρθηκαν στις υποσχέσεις και τα λόγια που ακούνε τόσο καιρό αλλά πράξεις δεν βλέπουν με τον κ. Στέφανο Μπασινά να λέει χαρακτηριστικά: «Έχουμε χορτάσει από ψηφίσματα συμπαράστασης και δυστυχώς δεν μπορούν να μπουν και στην κατσαρόλα να φαγωθούν».

Πιο σκληρός ήταν ο κ. Θανάσης Δεμερούτης, Πρόεδρος του Σωματείου της Σέλμαν, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Αναρωτιέται κανείς γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η δεν γνωρίζει κανείς από εσάς ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε; Γιατί σας ψηφίσαμε; Μόνο για να λέμε ότι έχουμε ένα δημοτικό συμβούλιο; Δεν σας ψηφίσαμε για αυτό. Σας ψηφίσαμε για να ανταποκρίνεστε όταν πέφτει η λαίλαπα των εργοδοτών πάνω μας. Τι μπορούσατε να κάνετε; Να ήσασταν μαζί μας. Ελάτε μαζί μας και πάμε κάτω να σταματήσουμε αυτή τη λαίλαπα. Τα εργοστάσια τα θέλουμε για να δουλεύουμε ή για μαρίνες; Όταν συμπαραστεκόμαστε σας θέλουμε δίπλα μας αλλιώς να μην την λέμε τη λέξη συμπαράσταση. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο από εσάς που σας ψηφίσαμε και το δημοτικό συμβούλιο και το Περιφερειακό. Αν θέλετε να είστε μαζί μας θα είσαστε, γιατί σας ψηφίσαμε για να είσαστε εκεί, διαφορετικά να παραιτηθείτε όλοι και το Περιφερειακό Συμβούλιο και το Δημοτικό και να αφήσουμε το νομό στο έλεος του Θεού».

Στη συνέχεια ο κ. Ηλίας Κούκουρας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, δήλωσε αναφορικά με τα γεγονότα του Διοικητηρίου  «Διάλεγαν ποιος θα μπει μέσα (σ.σ. στο Διοικητήριο) από τη φάτσα; την ενδυμασία; από τι»; για να συνεχίσει: «Θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας. Είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Απαιτούμε να καταλάβετε τι συμβαίνει σε αυτή την κοινωνία, στις οικογένειας μας, στην πόλη μας εσείς που είστε οι τοπικοί άρχοντες. Δεν είναι δυνατόν να συνευρεθούν 5 εργοστασιακοί χώροι και να κρατήσουν το Διοικητήριο για τόσες μέρες αν δεν υπήρχε πραγματική ανάγκη.Θέλουμε πράξεις και οχι ψηφίσματα συμπαράστασης».

Τέλος ο κ. Αθανάσιος Γιαπλές δήλωσε ότι είναι 1 χρόνο απλήρωτος, ότι δεν μπορεί και αυτός οι συνάδελφοι του να ταίσουν πια τα παιδιά τους. Τόνισε μάλιστα ότι: «Δεν τα λέω για να μας λυπηθείτε, αλλά είναι άδικο ένας τραμπούκος και ένας αληταράς να έρθει να μας πετάξει έξω μετά από τόσα χρόνια δουλειάς και στη δική μου περίπτωση μετά από 27 χρόνια. Εμείς είμαστε δίπλα σας. Τώρα πρέπει να είστε και εσείς».

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι δήλωσαν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα, ενώ οι εργαζόμενοι αποχώρησαν αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας