Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Απόφαση για κλείσιμο του Δημαρχείου Χαλκίδας και κήρυξη Πανευβοϊκής απεργίας, έλαβε χθες Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Χαλκίδας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων

Την έναρξη των ομιλιών, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε ο κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο οποίος έκανε πρόταση για κλείσιμο του Δημαρχείου στις 6 Νοεμβρίου, ημέρα απεργίας της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή όμως όλου του Ευβοϊκού λαού. Στο πλαίσιο επίτευξης του στόχου δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας, ώστε να κλείσουν και εκείνοι τα καταστήματα τους, για να υπάρξει επιτέλους κάποιο αποτέλεσμα σε όλα αυτά που μαστίζουν την Εύβοια, ώστε να βρεθούν απέναντι σε εκείνους τους Υπουργούς που όταν κατέθεταν τα προβλήματα εκείνοι απλά τα αγνοούσαν. Συνέχισε μάλιστα τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια μαζική Χαλκιδείκη απεργία για να τους δείξουμε ότι δεν αστειευόμαστε.

Επιπλέον δήλωσε ότι: “Γνωρίζω επίσης πως από τη στιγμή που θα αποφασίσω κλείσιμο του Δημαρχείου, αυτόματα θα υπάρξει αυταπάγγελτως μήνυση στο πρόσωπο μου, καθώς το Δημαρχείο δεν είναι σπίτι μου για να το κλείνω όποτε θέλω. Είναι όμως απαράδεκτο τη στιγμή που υπάρχουν τόσα προβλήματα στην τοπική κοινωνία, κάποιοι να εκμεταλλεύονται τις απεργίες και να πίνουν καφέ στην παραλία. Όλοι θα πρέπει να αφήσουμε τις δουλειές μας και να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση”.

Στη χθεσινή συνεδρίαση τεταμένο ήταν και το κλίμα μεταξύ των δημοτικών συμβούλων με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες Τρίτη 22 Οκτωβρίου στο Διοικητήριο, καθώς και τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι και άνεργοι του νομού όλο αυτό τον καιρό. Μετά και το αίτημα του κ. Θανάση Δεμερούτη, Προέδρου της Σέλμαν, για παραίτηση Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου, αν δεν σταθούν εμπράκτως στον αγώνα τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι ήρθαν σε αντιπαράθεση.

Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Γιώργος Βλαχογιώργος, Γιώργος Φραντζής και Βαγγέλης Σταματούκος, καταδίκασαν την αδιαφορία των συμβούλων όσο καιρό συντελούνταν η κατάληψη, με τον κ. Γιώργο Φραντζή να δηλώνει: “Καταδικάζω το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί όσο οι εργαζόμενοι είχαν κατάληψη, δεν έγινε κανένα δημοτικό συμβούλιο, για να παρθούν πρωτοβουλίες. Επόμενη κίνηση για εμένα είναι η παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου”. Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του Μανώλη Φωτάκη ο οποίος τόνισε ότι: “ Για να γίνει παραίτηση, πρέπει πρώτα να κάνετε ορισμένοι κριτική στα κόμματά σας που τα λιβανίζετε”, για να πάρει την απάντηση δια στόματος Βαγγέλη Σταματούκου: “Δεν ήρθες όμως εσύ να φας τα χημικά. Είσαι μόνο μπλά μπλα”.

Η χθεσινή σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με την παρουσία των εργαζομένων και ανέργων, έκλεισε με τη ψήφιση των εξής προτάσεων:

  • Κλείσιμο του Δημαρχείου στις 6 Νοεμβρίου
  • Πρόταση και πιέσεις στον Εμπορικό Σύλλογο για κλείσιμο των καταστημάτων
  • Άμεση και μαζική συμμετοχή όλων των πολιτών της Χαλκίδας στις κινητοποιήσεις
  • Αίτημα για κλείσιμο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας