Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Coffee Island - Χαλκίδα
Η Ακαδημία των Πολιτών (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 με θεματική ενότητα: «Ψυχολογία – Θεατρικό Παιχνίδι – Ψυχοδραμα – Δραματοθεραπεία».
Ακαδημία των πολιτών Αλιβερίου
Ακαδημία των πολιτών Αλιβερίου

Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Ηθοποιοί, Θεατρολόγοι, Σκηνοθέτες θα συνδέσουν την Ψυχολογία με τη Σκηνή του Θεάτρου, ζωτικό χώρο του ηθοποιού. Μέσα από τον παραλληλισμό, το κάθε μέλος της Ακαδημίας θα μπορέσει να κατανοήσει περισσότερο τα κίνητρα, τους μηχανισμούς άμυνας, τους φόβους, τις ανασφάλειες και τις επιθυμίες του, ανακαλύπτοντας αθέατες πλευρές του εαυτού του, μέσα από το προβαλλόμενο «προσωπείο», με το οποίο έρχεται αντιμέτωπο. Αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία, η ταύτιση, η σύγκριση ή ακόμα και η απόρριψη στοιχείων που παρατηρεί το άτομο στη «μάσκα» του ηθοποιού σκοπό έχει να οδηγήσει στη μέθεξη, στην αυτο-κάθαρση και στην αυτο-πραγμάτωση κάθε προσωπικότητας.

Η νέα θεματολογία, που χαρακτηρίζεται από καινοτομία και πρωτοπορία, ενισχύει την προσωπική έκφραση, την αυτοπεποίθηση και τη διαπροσωπική επικοινωνία. Παράλληλα, απελευθερώνει τη φαντασία και ενδυναμώνει τη δημιουργικότητα του ατόμου, ενισχύοντας το αίσθημα της προσωπικής και συλλογικής αξίας. 

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ακαδημίας των Πολιτών Αλιβερίου, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Συντονίστρια Δροσάτου Δέσποινα (τηλ. 6978940733). Οι κοινωνικές Συζητήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρες: 5.00 – 8.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου.

Η Θεματική Ενότητα του πρώτου κύκλου (Οκτώβριος 2013-Ιανουάριος 2014) με γενικό τίτλο: «Ψυχολογία – Θεατρικό Παιχνίδι – Ψυχόδραμα – Δραματοθεραπεία» διακρίνεται σε δύο επίπεδα:

ΕΠΙΠΕΔΟ Α: 10 τρίωρες εβδομαδιαίες κοινωνικές συζητήσεις για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γενικές γνώσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης (συνδρομή μέλους για το εξάμηνο: 50 ευρώ)
Θεματική Ενότητα:

Θεατρολογία-Θεατρικό Παιχνίδι-Ψυχόδραμα-Δραματοθεραπεία και Ψυχανάλυση (Η ενότητα αυτή συμπληρώνεται από μία συνάντηση ανά μήνα (Πρωινό Κυριακής) για διοργάνωση και συντονισμό φιλανθρωπικών δράσεων, θεατρικών έργων κλπ)

ΕΠΙΠΕΔΟ Β: Εξειδικευμένη παρακολούθηση με τελικές εξετάσεις και e-εργασία (δέκα τρίωρες εβδομαδιαίες κοινωνικές συζητήσεις in vivo και πέντε τρίωρες εβδομαδιαίες συμπληρωματικές διαδικτυακές συναντήσεις (συνδρομή μέλους για το εξάμηνο: 150 ευρώ) με χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης, κατόπιν επιτυχούς εξέτασης και με αναγραφή ωρών.

Θεματική Ενότητα:

Θεατρολογία-Θεατρικό Παιχνίδι- Ψυχόδραμα-Δραματοθεραπεία και Ψυχανάλυση- Εφαρμογές στην εκπαίδευση ενηλίκων

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το «ΚΕΚ ΟΡΑΜΑ». Στην ενότητα αυτή χορηγούνται διαδικτυακά βιβλία και σημειώσεις.
Δημοφιλή σήμερα

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πτώση τζιπ σε γκρεμό στην Κύμη

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πτώση τζιπ σε γκρεμό στην Κύμη

22/07/2017
Τρεις νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες ανέσυραν οι πυροσβέστες λίγο μετά τις 8.00 το πρωί από ένα τζιπ που ξέφυγε από...
Ο γάμος του Κώστα Μπακογιάννη και της Σία Κοσιώνη στο Καρπενήσι

Ο γάμος του Κώστα Μπακογιάννη και της Σία Κοσιώνη στο Καρπενήσι

23/07/2017
Σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στο Καρπενήσι ο Κώστας Μπακογιάννης και η Σία Κοσ...
Δύο οι υποψήφιοι για την προεδρία του Επιμελητηρίου Ευβοίας

Δύο οι υποψήφιοι για την προεδρία του Επιμελητηρίου Ευβοίας

21/07/2017
Ανακοινώθηκαν οι δύο υποψήφιοι για την προσωρινή προεδρία του Επιμελητηρίου Ευβοίας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας