Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο «Έξυπνος Οικισμός» της Αράχωβας είναι πλέον γεγονός.
«Έργο προοπτικής και προόδου για την ανάπτυξη του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή...» Δήλωσε ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Στην πρώτη παρουσίαση του «Έξυπνου Οικισμού Αράχωβας» παραβρέθηκε την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2009 ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς. Για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου και τα οφέλη που θα προκύψουν για την περιοχή του Δήμου Αράχωβας από την εφαρμογή του ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Ο Δήμος Αράχωβας μπήκε πλέον στην ψηφιακή εποχή, αυτό είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Είναι σημαντική η δυνατότητα του Δημου να παρέχει πλέον δωρεάν πρόσβαση σε όλους εκείνους που συνδέονται με τον ψηφιακό πολιτισμό και ιδίως τους νέους της περιοχής.
Η υλοποίηση του Έξυπνου Οικισμού είναι ένα εργο υποδομής και ανάπτυξης διότι δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Δήμου και της περιοχής να αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία, επομένως να έχουν ακόμη ένα λόγο για να βρίσκονται εδώ.
Είναι ένα έργο προοπτικής και προόδου διότι δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω επιμήκυνσης του χρόνου παραμονής του επισκέπτη της Αράχωβας με την εφαρμογή της τηλε-εργασίας και βεβαίως δίνει τη δυνατότητα προσέλκυσης και εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων που κάνουν χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.
Ο Δήμος Αράχωβας έχει ακόμη ένα σημαντικό όπλο για να προσελκύσει επιχειρηματική δράση αλλά και να επιμηκύνει το χρόνο παραμονής των επισκεπτών του. Είναι αναμφίβολα μια σημαντική παράμετρος για την ανάπτυξη του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.
Δίνει επίσης τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και ενεργοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου Αράχωβας προς όφελος των λιγότερο ωφελημένων κοινωνικών ομάδων.
Τονώνει και ενδυναμώνει το θεσμό της τοπικής Δημοκρατίας και της συμμετοχικότητας, αφού δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να εκφράζονται και να επικοινωνούν με τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες της, ώστε να βελτιώνουν την καθημερινότητά τους και να δίνουν στη Δημοτική Αρχή τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται άμεσα σε ζητήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.
Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου τόσο προς τη Δημοτική Αρχή όσο και προς την ανάδοχο εταιρεία γιατί ένα έργο ύψους 1,2 εκατ. Ευρώ παραδίδεται στην ώρα του και μάλιστα ένα χρόνο μόλις από την ανακοίνωσή του από τον προκάτοχό μου το Θανάση Σκορδά. Εύχομαι πάντα τέτοια...»
Η ανάπτυξη του «Έξυπνου Οικισμού» αφορά σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού περιβάλλοντος λειτουργίας του Δήμου Αράχωβας και των λοιπών φορέων καθώς και τη δημιουργία «Έξυπνων Κτιρίων».
Ο «Έξυπνος Οικισμός» βασίζεται σε ενσύρματη και ασύρματη ευρυζωνικότητα που υποστηρίζει την παράλληλη λειτουργία διαφόρων εφαρμογών. Η εύκολη πρόσβαση επιτυγχάνεται μέσα από την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες και χωρίς να αποκλείεται κάποια ομάδα πληθυσμού.
Σε έναν «Έξυπνο Οικισμό» τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν και αξιοποιούν υπηρεσίες Internet, Τηλεφώνου και Τηλεόρασης με ενιαίο τρόπο χωρίς περιορισμούς. Οι προμηθευτές ευρυζωνικής τεχνολογίας έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν και να εγκαταστήσουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την λειτουργία καινοτόμων υπηρεσιών. Οι προμηθευτές υπηρεσιών ευρυζωνικού περιεχομένου έχουν την ευκαιρία να διαθέσουν ζωντανές καινοτόμες εφαρμογές όπως εφαρμογές υγείας (Ιατρικές εφαρμογές, Τηλε-ιατρική), ψυχαγωγίας, παιχνιδιών, εκπαίδευσης κ.λπ.
Τα κύρια οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την λειτουργία ενός «Έξυπνου Οικισμού» επικεντρώνονται στην :
• Βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς προσφέρονται νέες δυνατότητες εξυπηρέτησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας
• Ενεργοποίηση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Οι σύγχρονες υποδομές και οι νέες τεχνολογίες προσελκύουν την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, νέων επενδύσεων, δημιουργούν θέσεις εργασίας και αυξάνουν την τοπική οικονομία.
• Εξοικονόμηση του χρόνου κατοίκων και παραθεριστών καθώς επιτρέπουν την ταχύτατη επεξεργασία των δεδομένων και βελτιώνουν την παραγωγικότητα ακόμη και σε απόσταση από την φυσική έδρα απασχόλησης.Δημοφιλή σήμερα

O Κωστής Μαραβέγιας στην Χαλκίδα

O Κωστής Μαραβέγιας στην Χαλκίδα

2/7/2018
Ο Κωστής Μαραβέγιας σε μια ακόμη εξαιρετική καλοκαιρινή συναυλία, στο DALUZ ARENA στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018....
Πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα στο Επιμελητήριο Εύβοιας

12/7/2018
Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας....
Θερινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος

Θερινό ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος

12/7/2018
Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος για τους καλοκαιρινούς μήν...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας