Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κάτοικοι του Καλοχωρίου-Παντειχίου διαμαρτύρονται για την απόφαση του Δήμου Χαλκιδέων να γίνει για πρώτη φορά η κατάθεση στο μνημείο των Αλησμόνητων Πατρίδων αντι για το Ηρώο-Μνημείο των Πεσόντων που γινόταν όλα τα χρόνια. Μάλιστα θεωρούν ότι έτσι δεν τιμούν τους πεσόντες ήρωες της περιοχής

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Με μία πρωτοφανή απόφαση του Δημάρχου Χαλκιδέων, με τη συνενοχή της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας και του Τοπικού Συμβουλίου Καλοχωρίου - Παντειχίου,  οι εορταστικές εκδηλώσεις και η κατάθεση στεφάνων  της 28ης Οκτωβρίου, θέλησαν να μην πραγματοποιηθούν στο Ηρώο - Μνημείο των Πεσόντων του χωριού μας του 1940, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού έμπροσθεν του κοινοτικού καταστήματος, αλλά  στο μνημείο των Αλησμόνητων Πατρίδων.

Για όσους δεν γνωρίζουν, όλες οι εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων γίνονταν στο Ηρώο του χωριού, όμως με την απόφασή τους άλλαξαν την παράδοση τόσων χρόνων αγνοώντας την προσφορά των Ηρώων του χωριού μας στον πόλεμο του 1940 προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων.

ΤΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
Ο Βασίλειος Ταμπουρατζής του Αθανασίου και της Αικατερίνης, γεννήθηκε στο Κριμπάτσι Βοιωτίας (σημερινό Καλοχώρι-Παντείχι) στις 15 Αυγούστου του 1911. Με την ιταλική εισβολή κατατάχθηκε και έπεσε πολεμώντας ηρωϊκά στο Τεπελένι στις 8 Μαρτίου του 1941.

Ο Μιχάλης Στράντζαλης του  Γεωργίου και της Ελένης, γεννήθηκε στη Στράντζα της Κωνσταντινούπολης την 1η Ιανουαρίου του 1912. Με την Ιταλική εισβολή κατατάχθηκε και έπεσε πολεμώντας ηρωικά στην Ήπειρο, στις 12 Δεκεμβρίου του 1940.

Ο Παναγιώτης Φάνσος του Γεωργίου και της Μαρίας, γεννήθηκε στο Παντείχι της Κωνσταντινούπολης στις 12 Ιανουαρίου του 1921. Με τα γεγονότα της Ιταλικής εισβολής, κατατάχθηκε στο στρατό και πολέμησε ηρωϊκά. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, ως στρατιώτης του Εθνικού Στρατού, έπεσε στη μάχη του Γράμμου, στις 12 Νομεβρίου του 1947.

Σαν κάτοικος αυτής της περιοχής αισθάνομαι μεγάλη λύπη και ντροπή που δεν θα τιμηθούν αυτοί οι αγωνιστές που έχασαν τη ζωή τους και το Ηρώο αυτό τους αντιπροσωπεύει.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
μπικας γιωργος (2/11/2013 11:07:40 μμ)
βλεπω διαμαρτυρια μονο απο τα καφενεια
Κατρακούλης Μιχάλης (23/8/2014 12:41:24 πμ)
Τιμή και δόξα στους τρείς(όπως και σε όλους του ανώνυμους ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ,στο διάβα της τιμημένης και ένδοξης πορείας της πατρίδας μας,ανά τους αιώνες) ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ,ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗ του Αθανασίου και της Αικατερίνης,ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΡΑΝΖΑΛΗ του Γεωργίου και της Ελένης,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΝΣΟΥ του Γεωργίου και της Μαρίας,οι δύο εκ των οποίων καταγόμενοι(ο ΜΙΧΑΗΛ και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)από τα ΑΓΙΑ χώματα της ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.Η μητέρα μου,Κυριακή Κατρακούλη Δαριβύρη γεννηθείσα στο Καλοχώρι Βοιωτίας(Κριμπάτσι),έχει συγγενικό δεσμό με τον ΗΡΩΑ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ,καθώς η αδελφή της,αείμνηστη πλέον Μαρία Στράντζαλη,ήταν σύζυγος του επίσης αειμνήστου Κωνσταντίνου Στράντζαλη,ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας