Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Υπογράφηκε, την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, από τον Δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας (Πίγγος ΑΤΕΕ & Θεοφίλης Ι.), Βασίλη Πίγγο και Γιάννη Θεοφίλη, η σύμβαση για το έργο ανάπλασης της πλατείας στο Αφράτι.
Θανάσης Ζεμπίλης, Βασίλης Πίγγος και Γιάννης Θεόφιλης
Θανάσης Ζεμπίλης, Βασίλης Πίγγος και Γιάννης Θεόφιλης

Το έργο αφορά ουσιαστικά στην ανακατασκευή της πλατείας, με έμφαση στη λειτουργικότητά της, όπως ορίζει η μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 100.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με την έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος κοινοπραξία να ανέρχεται στο 8,15%.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.

Η κατασκευή του έργου έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 4 μηνών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι δρόμοι που ξεκινούν από το νοτιοανατολικό άκρο της πλατείας θα πλακοστρωθούν και θα μετατραπούν σε πεζόδρομους, με λωρίδα πλάτους 3,5 μέτρων χωρίς εμπόδια στον άξονά τους ώστε να επιτρέπεται η κυκλοφορία οχήματος σε περίπτωση ανάγκης.

Η επίστρωση της πλατείας θα γίνει από πλάκες Καρύστου με αρμούς από σκυρόδεμα. Ο εγκιβωτισμός του νέου δαπέδου (το οποίο θα συμπέσει με το ίχνος στις προσόψεις των κτηρίων του παλαιού πεζοδρομίου που θα αποξηλωθεί) θα πραγματοποιηθεί από πρόχυτα κράσπεδα.

Επίσης, προβλέπεται: Η κατασκευή στρογγυλού καθιστικού, που θα επικαλυφθεί με αγκωναράκι Καρύστου. Η εκ νέου κατασκευή της βρύσης. Η φύτευση τεσσάρων δένδρων. Η κατασκευή φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων και η –μέσω υψομετρικής προσαρμογής- σύνδεσή τους με τον υφιστάμενο κεντρικό αγωγό αποχέτευσης ομβρίων. Η τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού της πλατείας και των πεζόδρομων με φανοστάτες και επιτοίχια φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας (τεχνολογίας led).

Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο σκοπεύει στην ανάδειξη, την αισθητική αναβάθμιση, τη βελτίωση της χρηστικότητας και τη λειτουργική σύνδεση της πλατείας με την περιβάλλουσα περιοχή.

Επιπλέον, η υπό ανακατασκευή πλατεία, με την ουσιαστική επέκταση και αναδιαμόρφωσή της, θα καταστεί ελκτική και φιλική για τους επισκέπτες της, θα εξυπηρετεί τη λειτουργία της ως ανοικτού δημόσιου χώρου συνάθροισης και δραστηριοτήτων και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνικής ζωής των πολιτών.

Η υλοποίηση του έργου αποτελούσε πάγιο και διαχρονικό αίτημα των πολιτών του Αφρατίου. Δεδομένου ότι, η υφιστάμενη διαμόρφωση της πλατείας ήταν υποτυπώδης και υποβαθμισμένη και στην πράξη, ευνοούσε τη χρήση της ως χώρου στάθμευσης οχημάτων. Ενώ με τη νέα της μορφή, θα δίνεται έμφαση στην διαπλάτυνση του διαθέσιμου χώρου και στην κυκλοφορία των πεζών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Σε ότι αφορά στο Αφράτι, επίσης, έχουν ήδη δημοπρατηθεί και βρίσκονται στο στάδιο της συμβασιοποίησης, τα έργα

1. Διαμόρφωσης του Κτηρίου του Δασικού Συνεταιρισμού για τη λειτουργία Πολιτιστικών κι άλλων Δραστηριοτήτων.

Η δράση, προϋπολογισμού 75.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader, με χρηματοδότηση κατά 100%. Προβλέπεται η μετατροπή του υφιστάμενου κτηρίου, κατασκευής του 1938 και επιφάνειας 77 τ.μ. που χρησιμοποιείται ως ρητιναποθήκη, σε Πολιτιστικό Κέντρο. Οι εργασίες περιλαμβάνουν: βελτιωτικές παρεμβάσεις με υδροβολή, αρμολογήματα κατεργασμένων όψεων και κατασκευή λιθοδομών, τοπικές καθαιρέσεις και αποκαταστάσεις επιχρισμάτων και οπλισμένου σκυροδέματος, τοποθέτηση ξύλινων κουφωμάτων, τοποθέτηση λιθόστρωτων δαπέδων και δαπέδων με κεραμικά πλακίδια και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

2. Αγροτικής οδοποιίας

Η δράση, προϋπολογισμού 246.000 ευρώ, έχει ενταχθεί (από κοινού με τα Φύλλα) στο πρόγραμμα Leader, με χρηματοδότηση κατά 100%. Προβλέπεται η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση δύο υφιστάμενων αγροτικών δρόμων, συνολικού μήκους 2 χλμ..

Πρόκειται για παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητας και ενισχύουν την κοινωνική και οικονομική ζωή στο Αφράτι.

Και τέτοιο πλέγμα παρεμβάσεων σχεδιάζεται και υλοποιείται στο σύνολο των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων στην περιφέρεια του Δήμου Χαλκιδέων.
Δημοφιλή σήμερα

Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

16/10/2017
Την ένταξη των συνοδών έργων για την ολοκλήρωση κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφε...
Ο Σοφοκλής Παναγιώτου της Ευβοιώτικης Septem, νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Ο Σοφοκλής Παναγιώτου της Ευβοιώτικης Septem, νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

17/10/2017
Ο ιδιοκτήτης της μικροζυθοποιίας Septem που εδρεύει στο Ωρολόγιο Αυλων...
Η Μελίνα Κανά στη Χαλκίδα

Η Μελίνα Κανά στη Χαλκίδα

16/10/2017
Η σπουδαία και αγαπημένη Μελίνα Κανά επιστρέφει δισκογραφικά και μας παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «Αγαπά με και πούλα με» σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους της Λήδας Ρουμάνη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας