Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Skyros Fest - Παπακωνσταντίνου, Μάλαμας, Χαρούλης, Χαϊνηδες
Επιστολή απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ Ιστιαίας-Αιδηψού, με την οποία εξηγεί γιατί οι αυτοδιοικητικές εκλογές που θα δεξαχθούν το Μάιο του 2014, θα κρίνουν το μέλλον των τοπικών κοινωνιών μαι ειδικά το μέλλον του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές  πού θα διεξαχθούν τον Μαιο του 2014  θα είναι καθοριστικές για τις τοπικές κοινωνίες πού θα κρίνει το μέλλον τους. Θά είναι  όμως  και για ΣΥΡΙΖΑ πού καλείται  να εφαρμόσει στην πράξη αυτά πού επαγγέλλεται  ανοίγοντας τον δρόμο για την αριστερή διακυβέρνηση στην χώρα μας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργώντας στο πλαίσιο του Καλλικράτη από κύτταρο  λαϊκής εξουσίας κατάντησε γραφειοκρατικός και  φοροεισπρακτικός μηχανισμός της κεντρικής εξουσίας. Απομάκρυνε τον δημότη από τα  κέντρα λήψης των αποφάσεων. Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο πού επέβαλε μετέτρεψε τον δήμαρχο σέ απόλυτο άρχοντα. Στο θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού συνένωσε δήμους και κοινότητες δημιουργώντας γιγάντιους δήμους με πληθυσμιακό μέσο όρο  34500 κατοίκους όταν στην Ευρώπη των 27 είναι 5600 κάτοικοι. Η ελλιπής χρηματοδότηση και η παραχώρηση νέων αρμοδιοτήτων   χωρίς τους ανάλογους πόρους, οι απολύσεις  προσωπικού έχει ως συνέπεια  την αδυναμία  λειτουργία της. Οι συνέπειες αυτές  είναι ορατές και στον δήμο μας.

Η Ιστιαία από διοικητικό  κέντρο της επαρχίας μας με ευθύνη της μνημονιακής κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής υποβαθμίζεται από την κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών όπως η εφορία και οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό. Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές τού τόπου μας όπως το λιβάδι πού προσφέρεται για ήπια ανάπτυξη (ιχθυοκαλλιέργειες, εναλλακτικός τουρισμός) παραμένουν ανεκμετάλλευτες.  Οι ορεινές κοινότητες χωρίς υποστήριξη αργοπεθαίνουν και εγκαταλείπονται παρά τις φιλότιμες προσπάθειές των συλλόγων πού με τις πολιτιστικές  εκδηλώσεις και τα λαϊκά πανηγύρια προσπαθούν να ζωντανέψουν τα χωριά τους. Ο τόπος μας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς αργοπεθαίνει.

Η Αιδηψός κορυφαία λουτρόπολη της Ελλάδας έχει αφεθεί στην μοίρα της. Η εικόνα με τις λακκούβες στους δρόμους και η πλημμελής καθαριότητα μας προκαλεί ντροπή. Η επιχειρούμενη  πώληση του υδροθεραπευτηρίου  και των ιαματικών πηγών σε ιδιώτη θα επιφέρει απώλεια εσόδων για τον δήμο και θα οδηγήσει σε μονοπωλιακές καταστάσεις. Η αδιαφάνεια στα οικονομικά του δήμου και οι απευθείας αναθέσεις έργων (με την μέθοδο  της κατάτμησης) σε ημετέρους τείνει να γίνει  ο κανόνας. Αυτή η κατάσταση πρέπει νά σταματήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μέρος στην εκλογική μάχη με την δημοτική παράταξη πού δημιουργεί λειτουργώντας με δημοκρατικές διαδικασίες ευρύτερες   συνεργασίες. Με ανθρώπους πού δραστηριοποιούνται στην κοινωνία  ανιδιοτελείς τίμιους στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, απορρίπτοντας φθαρμένα πρόσωπα πού έχουν ευθύνες για την σημερινή κατάσταση. Θέλουμε δήμαρχο δίπλα στον δημότη δημιουργώντας δομές κοινωνικής αλληλεγγύης για τούς πληττόμενους από την οικονομική κρίση, με ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου και ιατρείου πού δεν θα αφήνει χώρο σε φασιστικά μορφώματα να εκμεταλλεύονται τη φτώχεια και την ανέχεια των. συμπολιτών μας. Θέλουμε δήμαρχο πού δεν θα απολύει εργαζόμενους δεν θα εκχωρεί αρμοδιότητες σε εργολάβους και δεν θα ξεπουλήσει την δημοτική περιουσία.

Κώστας Χρονόπουλος

συντονιστής ΟΜ Συριζα Ιστιαίας Αιδηψού
Δημοφιλή σήμερα

Η Νατάσσα Μποφίλιου και το «Όμορφο Όνειρό» της έρχεται στην Χαλκίδα

Η Νατάσσα Μποφίλιου και το «Όμορφο Όνειρό» της έρχεται στην Χαλκίδα

20/7/2018
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένο...
Εκδηλώσεις στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας

Εκδηλώσεις στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας

3/7/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Χαλκιδέων, διοργανώνουν σ...
Η Ελένη Δήμου στη Χαλκίδα

Η Ελένη Δήμου στη Χαλκίδα

11/7/2018
Η φωνή της ιδιαίτερη, η παρουσία της ξεχωριστή, το χρώμα της φωνής της και τα σγουρά μαλλιά της φωνάζουν το όνομα της....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας