Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι των εργοστασίων Τσιμέντα, Νεοσέτ, Σέλμαν, Ιντερκέμ και πρώην Τσαούσογλου, συμμετείχαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα στη Χαλκίδα.
Σωματείο Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας
Σωματείο Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας

Σαν σήμερα πριν 73 χρόνια η Ελλάδα είπε το ιστορικό ΟΧΙ στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Ιωάννη Μεταξά. 73 χρόνια μετά το δικό τους «ΟΧΙ» είπαν οι  «όμηροι» των εργοστασίων της Εύβοιας. Το δικό τους «ΟΧΙ» απέναντι στα καθεστώτα ομηρίας που έχουν περιέλθει και στον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από τους μεγαλοεργοδότες.

Με μαύρες σημαίες και πλακάτ που το καθένα από αυτά εξέφραζε εν συντομία την κατάσταση που επικρατεί στο καθένα εργοστάσιο, παρέλασαν στους δρόμους της Χαλκίδας, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα από τους πολίτες. Εντάσεις δεν σημειώθηκαν, ενώ η συμπεριφορά τους ήταν σε όλα άψογη.

Ένταση ωστόσο επικράτησε στο τέλος της παρέλασης, όταν η ΕΛΜΕ Ευβοίας θέλησε να παρελάσει. Αστυνομικοί στάθηκαν μπροστά από το πανό τους και προσπάθησαν να τους εμποδίσουν μέχρι να φύγουν οι επίσημοι. Τελικά η ΕΛΜΕ παρέλασε, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο φασισμό, αποσπώντας και αυτή δυνατό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Tags:
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας