Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής απάντησε στην αναφορά, που είχε καταθέσει ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, για την ανάκληση ή την τροποποίηση του από 12/6/2012 Προεδρικού Διατάγματος «Έγκριση πολεοδομικής μελέτης έκτασης 337 στρεμμάτων».
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια έκταση εμβαδού 337.688 στρεμμάτων η οποία ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Υπαλλήλων του Υπουργείου Γεωργίας "Εστία", η οποία είχε λανθασμένα χαρακτηριστεί ως εποικιστική έκταση.

Το Υπουργείο αναφέρει χαρακτηριστικά, πως η με το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 2912/14-6-2013 έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Δασών – Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών, ζητήθηκε από τη  Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού η προώθηση της διαδικασίας τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος  (ΦΕΚ 214/14-6-2012), προκειμένου να εξαιρεθεί της πολεοδόμησης τμήμα της συνολικής έκτασης εμβαδού 337,688 στρ. το οποίο έχει χαρακτηρισθεί με το ανωτέρω έγγραφο ως εποικιστική έκταση της παρ. 2 του άρθρου 3 του ν.998/79, διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν.4061/2012 καθορίστηκε ότι οι εποικιστικές εκτάσεις περιέχονται στη διαχείριση της δασικής υπηρεσίας και εφαρμόζεται σε αυτές η δασική νομοθεσία.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας