Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με βάση την αναθεώρηση τακτοποιούνται 40% των ιδιοκτησιών της περιοχής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Θανάσης Ζεμπίλης
Θανάσης Ζεμπίλης

Το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ / πρώην Κεντρικό ΣΧΟΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, υπό την προεδρία του γεν. γραμματέα Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτη Αλεξιάδη, γνωμοδότησε θετικά για την Αναθεώρηση της Πολεοδομικής Μελέτης της Συνοικίας Η΄ (Έξω Παναγίτσα) που τακτοποιεί το υπολειπόμενο 40% των ιδιοκτησιών της περιοχής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, συνοδευόμενος από στελέχη του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, τον τοπογράφο μηχανικό-αναπληρωτή προϊστάμενο, Γιώργο Μπαμπαλή και τον επιβλέποντα αρχιτέκτονα μηχανικό  Κώστα Κεράτσα.

Στην παρέμβασή του, ο Δήμαρχος (που στα χρόνια της δημαρχιακής του θητείας έχει επισκεφθεί το ΥΠΕΚΑ πάνω από 40 φορές για το θέμα αυτό) τόνισε ότι «η υπόθεση χρονίζει, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζει μια μεγάλη περιοχή της πόλης και να κρατάει σε ομηρία σημαντικό τμήμα από τους κατοίκους της, αφού δεν μπορούν καν να αιτηθούν την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία ενώ συνεχίζουν να καταβάλουν υπέρογκα πρόστιμα διατήρησης».

Επεσήμανε ότι, ο Δήμος «έχει προσαρμοστεί ακόμη και στις υπερβολικές και με κόστος απαιτήσεις του Υπουργείου» ενώ ο ίδιος ανέλαβε «πλήρως το πολιτικό κόστος της απόρριψης των ενστάσεων που αφορούσαν σε απομείωση–αναδιάρθρωση των κοινοχρήστων/κοινωφελών χώρων, προκειμένου να μην τεθούν πρόσθετα εμπόδια στη διαδικασία υλοποίησης της μελέτης».

Ζήτησε επίσης, την έγκριση της μελέτης και την επίσπευση των διαδικασιών έως και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

Μετά την εξασφάλιση της θετικής γνωμοδότησης από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ, η αναθεώρηση της πολεοδομικής μελέτης της Συνοικίας Η΄ θα εισαχθεί στη Νομοπαρασκευαστική Υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ και ακολούθως, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) θα υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η διαδικασία αυτή είναι πλέον τυπική. Υπολογίζεται δε ότι θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2014. 

Παράλληλα, ο Δήμος θα προχωρήσει ενδιάμεσα τη διαδικασία υλοποίησης της μελέτης εφαρμογής ώστε να γίνει η τακτοποίηση της περιοχής στο σύνολό της. Να απεγκλωβιστούν οι κάτοικοι της από μια πολύχρονη και δαπανηρή ταλαιπωρία, να αποκατασταθούν δικαιοπραξίες που σήμερα αμφισβητούνται, να καταστεί δυνατή η έκδοση των οικοδομικών αδειών και να προχωρήσει η διαμόρφωση-αξιοποίηση των δημοσίων χώρων, μετατρέποντας την Έξω Παναγίτσα σε συνοικία-πρότυπο.

Σημείωση:

Επίσης, από πλευράς Δήμου, πρόκειται άμεσα να υποβληθούν οι διορθώσεις της  «Πολεοδομικής Μελέτης Αναθεώρησης – Πράξη Εφαρμογής σε τμήματα του Σχεδίου Πόλεως της Συνοικίας Ζ΄ τμημάτων Δήμου Χαλκιδέων, για την Β΄ Φάση της Πολεοδομικής Μελέτης» και να προωθηθούν οι διαδικασίες έγκρισής της.
Δημοφιλή σήμερα

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

19/03/2017
Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιλαμβάνει ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα....
Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

22/03/2017
Ενημερωτική καμπάνια για το Σύνδρομο Down πραγματοποίησε το προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας μαζί με μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας...
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας