Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με βάση την αναθεώρηση τακτοποιούνται 40% των ιδιοκτησιών της περιοχής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Θανάσης Ζεμπίλης
Θανάσης Ζεμπίλης

Το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ / πρώην Κεντρικό ΣΧΟΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, υπό την προεδρία του γεν. γραμματέα Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτη Αλεξιάδη, γνωμοδότησε θετικά για την Αναθεώρηση της Πολεοδομικής Μελέτης της Συνοικίας Η΄ (Έξω Παναγίτσα) που τακτοποιεί το υπολειπόμενο 40% των ιδιοκτησιών της περιοχής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, συνοδευόμενος από στελέχη του Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, τον τοπογράφο μηχανικό-αναπληρωτή προϊστάμενο, Γιώργο Μπαμπαλή και τον επιβλέποντα αρχιτέκτονα μηχανικό  Κώστα Κεράτσα.

Στην παρέμβασή του, ο Δήμαρχος (που στα χρόνια της δημαρχιακής του θητείας έχει επισκεφθεί το ΥΠΕΚΑ πάνω από 40 φορές για το θέμα αυτό) τόνισε ότι «η υπόθεση χρονίζει, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζει μια μεγάλη περιοχή της πόλης και να κρατάει σε ομηρία σημαντικό τμήμα από τους κατοίκους της, αφού δεν μπορούν καν να αιτηθούν την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία ενώ συνεχίζουν να καταβάλουν υπέρογκα πρόστιμα διατήρησης».

Επεσήμανε ότι, ο Δήμος «έχει προσαρμοστεί ακόμη και στις υπερβολικές και με κόστος απαιτήσεις του Υπουργείου» ενώ ο ίδιος ανέλαβε «πλήρως το πολιτικό κόστος της απόρριψης των ενστάσεων που αφορούσαν σε απομείωση–αναδιάρθρωση των κοινοχρήστων/κοινωφελών χώρων, προκειμένου να μην τεθούν πρόσθετα εμπόδια στη διαδικασία υλοποίησης της μελέτης».

Ζήτησε επίσης, την έγκριση της μελέτης και την επίσπευση των διαδικασιών έως και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

Μετά την εξασφάλιση της θετικής γνωμοδότησης από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ, η αναθεώρηση της πολεοδομικής μελέτης της Συνοικίας Η΄ θα εισαχθεί στη Νομοπαρασκευαστική Υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ και ακολούθως, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) θα υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η διαδικασία αυτή είναι πλέον τυπική. Υπολογίζεται δε ότι θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2014. 

Παράλληλα, ο Δήμος θα προχωρήσει ενδιάμεσα τη διαδικασία υλοποίησης της μελέτης εφαρμογής ώστε να γίνει η τακτοποίηση της περιοχής στο σύνολό της. Να απεγκλωβιστούν οι κάτοικοι της από μια πολύχρονη και δαπανηρή ταλαιπωρία, να αποκατασταθούν δικαιοπραξίες που σήμερα αμφισβητούνται, να καταστεί δυνατή η έκδοση των οικοδομικών αδειών και να προχωρήσει η διαμόρφωση-αξιοποίηση των δημοσίων χώρων, μετατρέποντας την Έξω Παναγίτσα σε συνοικία-πρότυπο.

Σημείωση:

Επίσης, από πλευράς Δήμου, πρόκειται άμεσα να υποβληθούν οι διορθώσεις της  «Πολεοδομικής Μελέτης Αναθεώρησης – Πράξη Εφαρμογής σε τμήματα του Σχεδίου Πόλεως της Συνοικίας Ζ΄ τμημάτων Δήμου Χαλκιδέων, για την Β΄ Φάση της Πολεοδομικής Μελέτης» και να προωθηθούν οι διαδικασίες έγκρισής της.
Δημοφιλή σήμερα

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

23/05/2017
Με 230 πιστούς πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προσκυνηματική εκδρομή της Περ...
Τίμησε τη Μάχη της Κρήτης ο Σύλλογος Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης»

Τίμησε τη Μάχη της Κρήτης ο Σύλλογος Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης»

22/05/2017
Με μία πολύ όμορφη εκδήλωση στην ταβέρνα Πύργος στο Γυμνό Ευβοίας, τίμησε τη Μάχη της Κρήτης, την Κυριακή 21 Μαΐου, ο ...
Δυναμικό και άκρως χορευτικό το τελευταίο live της Οδού Ονείρων με τη Γλυκερία

Δυναμικό και άκρως χορευτικό το τελευταίο live της Οδού Ονείρων με τη Γλυκερία

20/05/2017
Μία υπέροχη και άκρως χορευτική εμφάνιση πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Μαΐου η μεγάλη ερμηνε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας