Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, στους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα την αξιοποίηση κληροδοτημάτων και ειδικά την περίπτωση αξιοποίησης του Κληροδοτήματος Χλαμύδα στη Χαλκίδα.
Βαγγέλης Αποστόλου Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ
Βαγγέλης Αποστόλου Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων 2012-2013 της Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων «Περίπου 15.000 κοινωφελείς περιουσίες, κληροδοτήματα, ιδρύματα κλπ., των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 10 δις ευρώ, βρίσκονται, στη μεγάλη τους πλειοψηφία αν όχι καθ’ ολοκληρία, σε μια κατάσταση Συνταγματικής αταξίας, παρανομίας, κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας».

Σε απάντηση ερώτησής μας με ΑΠ. 3494/ 29-10-12 το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού στις 4-12-2012 υποσχόταν ότι « η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού άμεσα θα ερευνήσει το θέμα και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε, το κτήριο αφού περιέλθει στην ιδιοκτησία μας να αξιοποιηθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτισμού σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος».

Επειδή:

  • Το ισχύον πλαίσιο διαχείρισης, αξιοποίησης και εποπτείας καθώς και ο σχετικός αναγκαστικός Νόμος (2039/1939) που αφορά τα εθνικά Κληροδοτήματα είναι πια ακατάλληλα και αναντίστοιχα των σημερινών απαιτήσεων.
  • Κανένα σχέδιο νόμου μέχρι σήμερα δεν έχει προωθηθεί στη Βουλή προς ψήφιση από τις συγκροτούμενες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.
  • Μέχρι σήμερα και παρά την αναφερόμενη απάντηση δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση δημοσίου συμφέροντος και ορθολογική διαχείριση του κληροδοτήματος Χλαμύδα στη Χαλκίδα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Αν προτίθεται η κυβέρνηση να εισάγει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή σχέδιο Νόμου που να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας για την ευέλικτη, αποδοτική και ορθολογική διαχείριση των χιλιάδων κληροδοτημάτων προς το Δημόσιο.

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβούν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου του έτσι ώστε να υλοποιήσουν άμεσα την δοθείσα προ ενδεκάμηνου διαβεβαίωση για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Χλαμύδα στη Χαλκίδα;

Ο ερωτών βουλευτής

Ευάγγελος Αποστόλου
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας