Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Tο βράδυ της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου οι εργάτες αποκομιδής της νυχτερινής βάρδιας προχώρησαν σε διαμαρτυρία για την μη καταβολή των νυχτερινών του μήνα Σεπτέμβρη.
Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων
Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων

Αμέσως διοικητικοί παράγοντες και δημοτική αρχή έσπευσαν να αποτρέψουν την κινητοποίηση διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβληθούν οι απολαβές των εργαζομένων στο ακέραιο στις 27 του μήνα.

Η αγανάκτηση όμως των εργατών οφείλεται σε μια σειρά προβλήματα που το σωματείο έχει επισημάνει επανειλημμένα και παραμένουν άλυτα, όπως:

α) Η οφειλή των νυχτερινών των μηνών Γενάρη, Φλεβάρη και Μάρτη 2012.

β) Οι ελλείψεις σε αυτοκίνητα σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση αυτών που υπάρχουν. Δεν εμπνέουν καμία ασφάλεια για τους εργαζόμενους.

γ) Η δραματική μείωση του προσωπικού καθαριότητας και η αδυναμία επισκευής των βλαβών που υπάρχουν. Είναι ήδη 11 αυτοκίνητα στο συνεργείο και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά.

και δ) Η άρνηση της Διοίκησης του Δήμου να μετατάξει τους οδηγούς στις θέσεις που υπηρετούν.

Γνωρίζουμε ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι την έχουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις της υποτέλειας στους δανειστές της χώρας.

Ζητάμε όμως από την Κ.Ε.Δ.Ε. και τους αυτοδιοικητικούς να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να συμπαραταχθούν μαζί μας στον αγώνα για Δήμους που θα ανήκουν στους δημότες και όχι στους εργολάβους και στα ιδιωτικά συμφέροντα.

για το  Δ.Σ. του Σωματείου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ      

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας