Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατάθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνέχεια αναφοράς που είχε καταθέσει, σχετικά με την εξαίρεση πολεοδόμησης δασικής έκτασης στην περιοχή των Λουκισίων Χαλκίδας.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Ο βουλευτής της Εύβοιας επαναφέρει το θέμα, γιατί το Υπουργείο στην απάντηση της σχετικής αναφοράς, δεν κάλυψε πειστικά το θέμα, δηλώνοντας απλά, ότι "η διοίκηση προέβη σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες", χωρίς να αναφέρει ποιες ακριβώς είναι αυτές οι ενέργειες και πως συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος.

Ταυτόχρονα, παραθέτει και το ζήτημα καταπάτησης έκτασης 60 περίπου στρεμμάτων από τον Παραθεριστικό Οικοδομικό Συνεταιρισμό Εστία, καλώντας το Υπουργείο να διερευνήσει καλύτερα το ζήτημα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Προς τον  κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: «Συνέχεια διερεύνησης σχετικά με την  απάντηση 2170Β/23-10-2013»

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της απάντησής σας με τον αρ. πρωτ. 2170Β/23-10-2013, σε αναφορά μας με αρ. πρωτ.954/3-10-2013, σχετικά με το αίτημα του Δασαρχείου Χαλκίδας και της Ειδικής Γραμματείας Δασών – Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και ΦΠ, προς τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, για την τροποποίηση του Π.Δ. (ΦΕΚ 214/14-6-2013), ώστε να εξαιρεθεί της πολεοδόμησης δασική έκταση 337,688 στρεμμάτων, επιθυμούμε να τονίσουμε πως:

Η απάντηση 2170Β του Υπουργείου αναλώνεται στο ιστορικό του προηγούμενου πολεοδομικού σχεδίου, που ακυρώθηκε ύστερα από προσφυγή του Δήμου Ανθηδώνος στο ΣτΕ και όχι επί  συγκεκριμένων ενεργειών σας για αποκατάσταση της νομιμότητας. Στην απάντησή σας αναφέρεται γενικώς και αορίστως ότι η διοίκηση "προέβη σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες".

Για το ισχύον Πολεοδομικό σχέδιο, που εγκρίθηκε με το ΦΕΚ 214/14.6.2013 αναφέρουμε ότι:

1. Αγνοήθηκε ο Ν.4061/2012 ή έστω δεν τον γνωστοποίησαν στο ΣτΕ προς γνωμοδότηση, παρ’ ότι ο νόμος προηγήθηκε του Π.Δ κατά 3 μήνες.

2. Αγνοήθηκε η αγωγή 16 κατοίκων για έκταση περίπου 60 στρεμμάτων, που έγκαιρα, σας είχε αποσταλεί με σχετική αίτηση στις 18.11.11, όπου μετά από δύο αναβολές, έχει ορισθεί δικάσιμος για τις 6.3.2014.

Συμπληρωματικά υπενθυμίζουμε το υπ΄αρ. 2522/146112/24.9.2013 σχετικό, με το οποίο το Δασαρχείο Χαλκίδας, σας κοινοποιεί καταγγελία κατοίκων, με τεκμηριωμένη τεχνική έκθεση Τοπογράφου Μηχανικού, όπου καταγγέλλεται η καταπάτηση 66,674 στρεμμάτων, κυρίως δασικών, έξω από το περίγραμμα του τοπογραφικού του 1968, βάση του οποίου έγινε η παραχώρηση της έκτασης από το Υπουργείο Γεωργίας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Σε ποιες ενέργειες συγκεκριμένα προτίθεστε να προβείτε, αφού από 14.6.2013, δηλαδή επί 5 μήνες, δεν υπάρχει ουδεμία ενέργεια του Υπουργείου, που να επαναφέρει τη νομιμότητα και την ισονομία, με γνώμονα πάντα την αρχή της χρηστής διοίκησης, που και εσείς επικαλείσθε;

Ο ερωτών βουλευτής

Αναγνωστάκης Δημήτρης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας