Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ομιλία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

«Η Κυβέρνηση δεν θα πέσει με συζητήσεις στο Κοινοβούλιο» είχε πει πριν από ενάμισι μήνα ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα καταθέσει πρόταση μομφής στη Βουλή. Το θυμάστε;

Βέβαια, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζει να αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα, όμως τι άλλαξε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για να αναθεωρήσει μία τόσο βασική πολιτική επιλογή;

Ειπώθηκαν πολλά και θα τα κωδικοποιήσω σύντομα.

Πρώτον, η πολυδιαφημισμένη φθινοπωρινή έφοδος του ΣΥΡΙΖΑ  για την κατάληψη της εξουσίας «έμεινε από καύσιμα». Τα σχολεία δεν έγιναν πεδία μάχης, η Θεσσαλονίκη δεν έγινε Στάλινγκραντ, η λαϊκή εξέγερση δεν υπήρξε, οι κινητοποιήσεις που καλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλορροούσαν, η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, χάρη στο υψηλότατο αίσθημα ευθύνης των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, παρέμενε αρραγής.

Το χειρότερο για την Αξιωματική Αντιπολίτευση ήταν ότι είχε χτυπήσει δημοσκοπικό ταβάνι, παρά το γεγονός ότι είχε υιοθετήσει απολύτως το δόγμα «Ναι σε όλους, ναι για όλα». Και τι δεν έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ! Προσλήψεις, αυξήσεις, κάθε είδους παροχές και κρατικοποιήσεις, με το τραγελαφικό επιχείρημα «πόροι υπάρχουν».

Και όμως, απέναντι σε μια Κυβέρνηση που ήταν στην πιο δύσκολη φάση της τετραετίας της, όταν δηλαδή έχει υλοποιήσει μια σειρά από δύσκολες, αλλά απαραίτητες αποφάσεις, χωρίς ακόμη να φαίνονται χειροπιαστά τα ευεργετικά αποτελέσματα της εξυγίανσης, σε μια τέτοια φάση ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούσε να περάσει μπροστά στις δημοσκοπήσεις.

Ο πρώτος λόγος, λοιπόν, ήταν η αποτυχία όλων των σχεδίων του. Ο δεύτερος ήταν ότι μετά την ομολογία Τσίπρα στο Ώστιν του Τέξας ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφική, ο ΣΥΡΙΖΑ κόντευε να γίνει ρεμπέτ ασκέρι. Βλέπετε, ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο, το κατ’ εξοχήν εγγενές του πρόβλημα, το πρόβλημα της πολλαπλής ταυτότητάς του, που στην περίπτωση της Ευρωζώνης έχει πάρει σχιζοειδείς διαστάσεις.

Προκειμένου, λοιπόν, να αποφύγει αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα. Γνώριζε ότι δεν έχει καμμία τύχη η πρόταση μομφής, όμως, προέχουν οι εσωκομματικές του ανάγκες.

Δεν θα σχολιάσω ιδιαίτερα τη συγκυρία που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υποβολή της πρότασης. Στην πιο καθοριστική φάση της διαβούλευσης με τους δανειστές, εκεί που η Κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει την ταχύτερη δυνατή έξοδο από το μνημόνιο, με όπλο το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο έγινε δυνατό χάρη στις θυσίες των Ελλήνων, εκεί που η οικονομία μας ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να σπείρει την αμφιβολία. Δυστυχώς, δεν εκπλήσσεται κανείς. Έχει γίνει, άλλωστε, σαφές ότι για το ΣΥΡΙΖΑ η καταστροφή είναι ένα θεμιτό μέσο κατάληψης της εξουσίας.

Αντίθετα, έκπληξη προκάλεσε η αφορμή για την πρόταση μομφής. Επιλέξατε την ΕΡΤ, που κάποτε αποκαλούσατε αμαρτωλή, τη διαδικασία κατάργησης της οποίας συζητήσαμε επανειλημμένα στη Βουλή. Αναφέρθηκα εκτεταμένα στις συνεδριάσεις εκείνες στους λόγους που καθιστούσαν αδύνατη την εξυγίανση εν λειτουργία της ΕΡΤ. Υπήρχαν ανυπέρβλητες δομικές στρεβλώσεις και καταστατικές δυσλειτουργίες.

Υπενθυμίζω, επίσης, ότι η συνταγματικότητα και η εν γένει νομιμότητα της πράξης κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε. επιβεβαιώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας και μάλιστα, με σειρά αποφάσεών του. Η δε επέμβαση της Αστυνομίας για τον τερματισμό της παράνομης κατάληψης, πέραν του προφανούς, δηλαδή, της αποκατάστασης της νομιμότητας και της απόδοσης του Ραδιομεγάρου στον ιδιοκτήτη του, στον ελληνικό λαό έγινε και σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία, πέραν της επικύρωσης της κατάργησης της ΕΡΤ, όριζε επίσης ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη μετάδοση εκπομπών από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Βέβαια, δεν παραλείψατε να επιχειρήσετε και πάλι τη γνωστή παραπληροφόρηση, ότι όλα έγιναν για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα και να αποκλειστεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση από τις ψηφιακές συχνότητες. Επειδή το έχετε πει πολλές φορές, παρά τις επανειλημμένες κατηγορηματικές απαντήσεις μου, δικαιούμαι να μη μιλώ για απλή παραπληροφόρηση, αλλά για σκόπιμα ψεύδη και για ωμή απόπειρα συκοφάντησης. Όχι ότι σας είναι άγνωστη η μέθοδος, αλλά σταματήστε να λέτε το ίδιο ψέμα.

Για να μην έχετε, λοιπόν, καμμία δικαιολογία, καταθέτω το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της 12ης Αυγούστου, με το οποίο εκχωρείται στην ΝΕΡΙΤ χωρίς αντάλλαγμα φάσμα συχνοτήτων δύο διαύλων, για οχτώ προγράμματα δηλαδή. Παρακαλώ να διανεμηθούν αντίγραφα στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ξαναπούν το ίδιο ψέμα. Το βαρεθήκαμε. Ας βρουν κάποιο καινούργιο ψέμα.
Το ερώτημα, πάντως, παραμένει: Γιατί επιλέξατε την ΕΡΤ για την κορυφαία κοινοβουλευτική σας πράξη; Η μόνη εξήγηση που βρίσκω είναι ότι μετά τον τερματισμό της παράνομης κατάληψης του Ραδιομεγάρου και τη διάψευση των προσδοκιών να γίνει το Ραδιομέγαρο Κούγκι, είπατε να καταβάλετε μια τελευταία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Την εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνει και η χθεσινή στάση Βουλευτών σας έξω από το Ραδιομέγαρο. Και πάλι, όμως, η παράσταση αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών σας.

Επειδή, όμως, ακούστηκαν εδώ χθες και σήμερα κατηγορίες εναντίον της Αστυνομίας επειδή εκτέλεσε την αποστολή της και δεν υπάκουσε στις εντολές των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να υπενθυμίσω την κριτική που είχε ασκήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, όταν Βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν επιχειρήσει κάτι ανάλογο.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Και επειδή είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσετε πάλι να διαμαρτύρεστε περί θεωρίας των δύο άκρων, να σας επισημάνω ότι ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται με τις πράξεις του, ότι είναι μεν άλλο πράγμα να ασκείς βία και άλλο να δικαιολογείς τη βία, όμως και τα δύο είναι καταδικαστέα σε μια δημοκρατική πολιτεία, ότι δεν υπάρχει καλή και καλή βία, δεν υπάρχει δικαιολογημένη βία.

Μου φαίνεται ότι έχετε μείνει στην επιχειρηματολογία της εποχής του ψυχρού πολέμου με τους κακούς αμερικανικούς πυρηνικούς πυραύλους, που απειλούν τους λαούς και τους καλούς σοβιετικούς πυραύλους, που τους υπερασπίζονται.

Όπως ο πυρηνικός όλεθρος δεν κάνει διακρίσεις και θα μας αφάνιζε όλους, έτσι και η βία έχει μια και μοναδική μορφή και απειλεί ολόκληρη την κοινωνία. Η βία δεν είναι η μαμή της ιστορίας, όπως πιστεύουν ορισμένοι από εσάς, ομνύοντας στο ευαγγέλιο του Μαρξ. Η βία είναι ο βιαστής της ιστορίας και εδώ στην Ελλάδα το ξέρουμε καλά! Η ιστορία της Ελλάδας θα ήταν πολύ διαφορετική, εάν δεν είχε δολοφονηθεί ο Ιωάννης Καποδίστριας, εάν δεν είχε δολοφονηθεί ο Γρηγόρης Λαμπράκης, εάν δεν είχε δολοφονηθεί ο Παύλος Μπακογιάννης! Η χώρα μας θα ήταν πολύ καλύτερη, εάν δεν είχε περάσει τον εμφύλιο πόλεμο! Στην Ελλάδα, έχουμε πληρώσει πανάκριβα τη βία!

Όλα αυτά σας τα λέω για να θυμηθείτε πού έχει οδηγήσει αυτόν τον τόπο η βία. Αν αρνείστε ακόμα να το καταλάβετε, είναι δική σας η ευθύνη.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να επισημάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενάμιση χρόνο τώρα δεν είναι παρά μια στείρα άρνηση κάθε αλλαγής, κάθε μεταρρύθμισης, χωρίς να παρουσιάζει καμμία ρεαλιστική αντιπρόταση.

Θέλω να κλείσω με μια ευχή σε εσάς, μια ευχή να καταφέρετε να παρουσιάσετε κάποιες στοιχειωδώς έστω συγκεκριμένες προτάσεις μέχρι το 2016, γιατί τότε θα γίνουν οι εκλογές».
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

21/1/2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, ο Χρήστος Παγώ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας