Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου, προέβη σε δηλώσεις μετά την απάντηση του Υπουργού Μεταφορών, στην αναφορά του για τη μη τοποθέτηση διοδίων στο δρόμο Χαλκίδας-Σχηματαρίου.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Σε απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στην Αναφορά (1241/30.10.2013) του Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου, με θέμα: Διόδια στο δρόμο Χαλκίδας- Σχηματαρίου, απαντάει ξεκάθαρα πως προβλέπεται η τοποθέτηση διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου- Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για τη χρήση του Αυτοκινητόδρομου Σχηματάρι- Χαλκίδας προβλέπεται καταβολή διοδίων τελών, το ύψος των οποίων θα είναι ανάλογο της χιλιομετρικής απόστασης Σχηματαρίου- Χαλκίδας.»

Παράλληλα βέβαια ενώ αποδέχεται ότι το κόστος των διοδίων για τους κατοίκους της περιοχής θα είναι δυσβάσταχτο ξεπερνά το πρόβλημα με την προτεινόμενη εναλλακτική λύση, αναφέροντας: «Σε ό,τι αφορά στην οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων από το κόστος διέλευσης των διοδίων, σημειώνεται ότι η χρήση του Έργου Παραχώρησης δεν είναι υποχρεωτική, δεδομένης της δυνατότητας χρήσης εναλλακτικών διαδρομών.»

Η επιβολή των διοδίων αποτελεί μία πράξη περαιτέρω λεηλασίας των κατοίκων της Εύβοιας αφού ήδη εδώ και χρόνια έχουν προκαταβάλλει αντίτιμα διοδίων για την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου. Όσον αφορά τη συμβουλή του Υπουργού προς τους κατοίκους να διαλέξουν την εναλλακτική λύση, θα έχει αξία μόνον εάν εγγυηθεί το Υπουργείο ότι οι εναλλακτικές διαδρομές θα μείνουν ανοιχτές.

Θα παρακολουθούμε το ζήτημα και δε θα επιτρέψουμε μαζί με τους κατοίκους και τα κινήματα να επιβληθούν νέα διόδια.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας