Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν τέλη Γενάρη από τις οδούς Χαλκιδικής, Σαλονικιού και Φίλωνος και θα συνεχιστούν επί της οδού Αβάντων, ώστε το έργο να είναι έτοιμο το Πάσχα του 2014.
Ξεκινάει το έργο πεζοδρόμησης και του υπολοίπου τμήματος της οδού Αβάντων
Ξεκινάει το έργο πεζοδρόμησης και του υπολοίπου τμήματος της οδού Αβάντων

Υπογράφηκε, την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, από τον Δήμαρχο, Θανάση Ζεμπίλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας (Ι. Χρυσοσπάθης ΑΤΕ), Γιάννη Χρυσοσπάθη, η σύμβαση για το έργο πεζοδρόμησης (βελτίωσης προσβασιμότητας) του δεύτερου τμήματος της οδού Αβάντων και των οδών Χαλκιδικής, Σαλονικιού και Φίλωνος (από Σαλονικιού έως Αντωνίου).

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 960.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με την έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος εταιρεία να ανέρχεται στο 44%.

Η κατασκευή του δε, έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 20 μηνών.

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν στα τέλη του προσεχούς Ιανουαρίου από τις οδούς Χαλκιδικής, Σαλονικιού και Φίλωνος και θα συνεχιστούν επί της οδού Αβάντων, έως το ύψος της Περ. Σταύρου, ώστε αυτό το τμήμα να παραδοθεί σε χρήση προ της εορταστικής περιόδου του Πάσχα του 2014.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το έργο, περιλαμβάνει:

  • Ανακατασκευή του τμήματος της οδού Αβάντων από το ύψος της Αντωνίου έως και την Αποστόλη καθώς και των οδών Σαλονικιού, Χαλκιδικής και Φίλωνος.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού (με αποξήλωση των στύλων της ΔΕΗ και αντιστοίχως, με αντικατάστασή τους από επιστύλια φωτιστικά.

  • Θα εγκατασταθεί δίκτυο ομβρίων υδάτων (με τοποθέτηση φρεατίων στον άξονα της οδού, ανά 20 μέτρα και αγωγών σύνδεσής τους με το κεντρικό δίκτυο).
  • Η επίστρωση των πεζοδρόμων θα γίνει από γρανίτη (αφού θα έχει προηγηθεί βάση οδοστρωσίας και διάστρωση πλάκας σκυροδέματος με τις πρέπουσες κλίσεις) ώστε το νέο δάπεδο να συμπέσει με το ίχνος των σημερινών πεζοδρομίων επί των κτηρίων και με χρωματικές εναλλαγές που θα καθορίζονται ανά 8 μέτρα από αρμούς ελαστομερούς υλικού.
  • Θα εγκατασταθεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με φανοστάτες.
  • Θα τοποθετηθούν καλλωπιστικά φυτά σε παρτέρια διαστάσεων 1,20 Χ1,20 τ.μ.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη διατήρηση στον άξονα των οδών, λωρίδας πλάτους 3,5 μέτρων ελεύθερης από εμπόδια για την κυκλοφορία οχημάτων ανάγκης αλλά και για την –σε συγκεκριμένες ώρες- τροφοδοσία των καταστημάτων.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΕΝΟΣ ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Πρόκειται για μια ακόμη παρέμβαση, στο πλαίσιο του όλου στρατηγικού σχεδίου πολεοδομίας και βιώσιμων μεταφορών στην πόλη που –πέρα από ευκολίες, δικαιολογίες και συνήθειες- αλλάζει τη φιλοσοφία της κίνησης και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής σε βάρος της επικυριαρχίας του αυτοκινήτου.

Στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής (πέραν του δικτύου των πεζοδρομήσεων και τα έργα ενιαιοποίησης και αναβάθμισης του ανοιχτού δημόσιου χώρου γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο και το οικόπεδο του πρώην πάρκινγκ), προβλέπεται επίσης:

α. Η δημιουργία αμφίδρομων ποδηλατοδρόμων με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων σε οδούς στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο. (Η πρόταση έχει υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή, είναι καθ’ όλα ώριμη και εκκρεμεί η ένταξή της στο ΕΣΠΑ.)

β. Η ανάδειξη της Συνοικίας του Κάστρου (περιοχή Αγ. Παρασκευής). (Η μελέτη πολεοδομικής προστασίας και ανάδειξης της περιοχής, ολοκληρώνεται.)

Είναι δε ενδιαφέρον ότι σε αντίθεση με αντιδράσεις που είχαν προκύψει κατά την πεζοδρόμηση του πρώτου τμήματος της οδού Αβάντων, σήμερα αντιδράσεις δεν υπάρχουν.

Κάτι που καταγράφεται ως θετική αποτίμηση του παραγόμενου αποτελέσματος από τις μέχρι τώρα πεζοδρομήσεις. Με τη Δημοτική Αρχή, να προσμετρά με ικανοποίηση ότι όλο και περισσότεροι (στην πλειοψηφία τους, πλέον) πολίτες απαιτούν θαρραλέες και καινοτόμες λύσεις, στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
... (18/11/2013 12:15:46 πμ)
Εδώ δεν έχουμε να φάμε... ραπανάκια για την όρεξη...
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας