Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, καταγγέλει την απόφαση των παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, να βάλουν ως υποχρεωτικό όρο συμμετοχής των αναπληρωτών δασκάλων μέσω ΕΣΠΑ, την καταβολή των 34€, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Νοεμβρίου. Στην ίδια ανακοίνωση το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για την πληρωμή οφειλών μέσω δόσεων.
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Δεν έφτανε ο αποκλεισμός από την δουλειά  χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν έφτανε η διαχείριση της ανεργίας τους μέσω ΕΣΠΑ (ελάχιστες προσλήψεις και καθυστερημένες) έρχεται τώρα και ο αποκλεισμός  από το σωματείο που επιχειρούν να τους κάνουν οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ή  όπως αλλιώς λέγονται πλέον. Συναποφάσισαν ως πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας τον υποχρεωτικό όρο συμμετοχής των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ στις εκλογές της 21ης Νοέμβρη 2013, την συνδρομή των 34 Ευρώ που όλοι πληρώνουμε ως μέλη του Συλλόγου μας, αλλά και της ΔΟΕ.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Α/θμιας αν και δεν έχουμε έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας καταθέσαμε πρόταση προς όλα τα μέλη και στις τρεις παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΘΡΑΝΙΟΥ) να ψηφίσουν όλοι οι Συνάδελφοι δίνοντας στον ταμία του Συλλόγου μέρος της συνδρομής (10ευρώ) και τα υπόλοιπα σε δόσεις μέσα στο χρόνο, αφού και όλοι εμείς οι υπόλοιποι δίνουμε τη συνδρομή σε δόσεις( και μάλιστα μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών μας κρατείται μέσα από το μισθό μας). Δεν τη δέχτηκαν!!!

Η  θέση του ΠΑΜΕ για την ετήσια  συνδρομή όπως και έχει κατατεθεί και στο Σύλλογο μας, άλλα και στη ΔΟΕ  τον  περασμένο Ιούνιο στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων, είναι 20€ συνολικά για τους μόνιμους και αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, 10 € στους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, για τους δε ωρομίσθιους να είναι 5€. Τα χρήματα αυτά πρέπει να τα μοιράζονται εξίσου ΔΟΕ και τοπικός Σύλλογος. Επίσης, η απόδοση της συνδρομής δηλώνει την απόφαση του εργαζόμενου να είναι συνδικαλισμένος και να παλέψει συλλογικά για τα δικαιώματά του. Δεν μπορεί να γίνεται υποχρεωτικά και μάλιστα μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών (ΕΑΠ), δηλαδή μέσω του κράτους που μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Είναι συνεισφορά από το υστέρημα, για τον συλλογικό αγώνα. Αποτελεί πολιτική πράξη. Μέσω της συνδρομής δίνεται η δυνατότητα στο σωματείο να έρθει σε επαφή με ένα-ένα τα μέλη του, να συζητήσει μαζί τους, να σχεδιάσει συλλογικά τη δράση και τη συμμετοχή των μελών σε αυτήν. Για το λόγο αυτό, η συνδρομή πρέπει να είναι ενιαία και να εισπράττεται αποκλειστικά από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Όταν οι συνάδελφοι μας αυτοί άργησαν να προσληφθούν, βιώνοντας τον εφιάλτη της ανεργίας, όταν άργησαν να πληρωθούν και μάλιστα κάποιοι ( της Ειδικής Αγωγής ) είναι ακόμα απλήρωτοι είναι απαράδεχτος ο αποκλεισμός τους με τον τρόπο αυτό από το σωματείο… Οι ΕΛΜΕ, οι Σύλλογοι δασκάλων και νηπιαγωγών, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, εδώ και χρόνια,πρέπει να  δίνουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ανεξάρτητα αν είναι μόνιμοι, αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ ή μέσω άλλου προγράμματος. Η στάση αυτή υπηρετεί την ενότητα όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο δημόσιο σχολείο. Επιβάλλεται άλλωστε από τις ίδιες τις εξελίξεις. Νέες μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας προωθούνται από κυβέρνηση-Ε.Ε., στα πλαίσια του «νέου σχολείου». Ελαστικές εργασιακές σχέσεις που αντικαθιστούν τη μόνιμη και σταθερή εργασία (προσλήψεις μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, μέσω ΕΣΠΑ, με μπλοκάκι, πρακτικάριοι κ.ο.κ.). Από τα ίδια τα πράγματα λοιπόν, τις ίδιες τις εξελίξεις, η ισότιμη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο σωματείο, είναι αυτονόητη, επιβεβλημένη.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά χωρίς εργασιακή διάκριση στη Γενική Συνέλευση για να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΜΕ για συμμετοχή όλων συναδέλφων στις εκλογές και άρα και στο σωματείο τους.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας