Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 19:00, η εκδήλωση-συζήτηση του Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας, με θέμα τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις και τις εξώσεις.
Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας
Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας

Το Ψήφισμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

1. Άμεση νομθετική κατοχύρωση αναστολής πλειστηριασμών

2. Όλικη διαγραφή χρεών (Σεισάχθεια) για τους δανειολήπτες που λόγω ιδιαίτερων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών αδυνατούν ολοσχερώς να καλύψουν τις οφειλές τους.

3. Τροποποίηση στο νόμο Κατσέλη (3869/2010) για ένταξη-προστασία και των εμπόρων δανειοληπτών, οι οποίοι έχουν πληγεί σφοδρότατα από την οικονομική κρίση.

4. Να μην επιτραπεί η πώληση των επισφαλών δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, σε ξένες επενδυτικές εταιρείες (DISTRESS FUNDS)

5. Διεκδίκηση από το κράτος επιδότησης ενοικίου για τα θύματα της κρίσης

6. Εφαρμογή των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων και σταμάτημα της έκδοσης διαταγών πληρωμής για δάνεια που περιλαμβάνουν παράνομους και καταχρηστικούς όρους και εφαρμογή του άρθρου 388 Α.Κ. ώστε να  εναρμονιστούν η κάλυψη των δανείων με τη σημερινή ζοφερή οικονομική πραγματικότητα.

7. Μείωση επιτοκίων και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις από τα ίδια τα τραπεζικά ιδρύματα, ως κίνητρο για οφειλέτες και δανειολήπτες.

8. Νομοθετική κατοχύρωση της πρώτης κατοικίας για όλους τους δανειολήπτες και οφειλέτες(τραπεζών, εφορίας ή ασφαλιστικών ταμείων) είτε είναι έμποροι ή ιδιώτες ή δημόσιοι υπάλληλοι ή αγρότες.

Δηλώνουμε πως θα είμαστε στο πλευρό όλων των χειμαζόμενων πολιτών,ώστε κανένας συμπολίτης μας, ο οποίος αποδεδειγμένα αντιμετωππίζει πρόβλημα διαβίωσης και ιδιαίτερα ο χρόνια άνεργος, ο πολύτεκνος, ο ασθενής, δεν θα υποστεί τις συνέπειες της προφανούς αδικίας και παντελούς έλλειψης κρατικής κοινωνικής πρόνοιας και ειδικότερα δεν θα χάσει την πρώτη και μοναδική κατοικία του.

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΧΑΙΝΑ 9 1ος ΟΡΟΦΟΣ.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 8,30 μμ.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας