Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τα προϊόντα της μέλισσας στο κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Νέα Αρτάκη, χθες Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.
Επιτυχής η ημερίδα για τα προϊόντα της μέλισσας στη Νέα Αρτάκη
Επιτυχής η ημερίδα για τα προϊόντα της μέλισσας στη Νέα Αρτάκη

Η μελισσοκομία στην Εύβοια είναι  ένας σημαντικός κλάδος παραγωγής δεδομένου ότι ο νομός καταγράφεται πανελλαδικά μεταξύ των πλέον μελισσοπαραγωγικών περιοχών. Εκπρόσωποι των μελισσοκομικών φορέων του νομού, ειδικοί επιστήμονες και μελισσοκόμοι  παρακολούθησαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Εκπαιδευτική Ημερίδα που διοργάνωσε χθες, 22 Νοεμβρίου 2013, το Κέντρο «Δήμητρα» Νέας Αρτάκης  σε συνεργασία με  Κέντρο Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδας, τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Χαλκίδας και τον  Μελισσοκομικό Σύλλογο Εύβοιας.

Αντικείμενο της Ημερίδας ήταν: Τα προϊόντα της Μέλισσας. Συγκεκριμένα  ο Γεωπόνος του Κέντρου Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Αηδόνης ανέπτυξε την εισήγηση για το Μέλι. Ο Δασολόγος- Μελισσοκόμος Ηλίας Καπράλος παρουσίασε εισήγηση για την Γύρη και ανέπτυξε τεχνικές γύρω από αυτήν.  Ο Μελισσοκόμος Γιώργος Ανδρέου, Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Εύβοιας ανέπτυξε την εισήγηση για τον Βασιλικό Πολτό και  ο Μελισσοκόμος, Εκπαιδευτής Ενηλίκων,  MSc, Νίκος Γιουσμαδάκης μίλησε με θέμα την Πρόπολη, το Κερί, το Δηλητήριο.

Η Υπεύθυνη Κατάρτισης του Κέντρου Δήμητρα Νέας Αρτάκης κ. Ελένη Πινακούλα- Κατσούλη ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές  και τους συνδιοργανωτές φορείς, το Γεωπόνο του Μελισσοκομικού Κέντρου Στερεάς Ελλάδας κ. Βασίλη Αηδόνη και  τον Αντιπρόεδρο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Χαλκίδας κ. Ανδρέα Ρηγόπουλο, τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Εύβοιας κ. Γιώργο Ανδρέου και για την συνεργασία και  διαβεβαίωσε ότι το Κέντρο θα συνεχίσει να διοργανώνει αυτές τις τόσο αναγκαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις  τόσο στον τομέα της μελισσοκομίας όσο και σε άλλους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας