Με άρθρο του ο Γιώργος Μητροπέτρος, τονίζει γιατί είναι σημαντικό οι Έλληνες Οικονομολόγοι να στηρίξουν το συνδυασμό της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Οικονομολόγων, στις εκλογές του ΟΕΕ, που θα διεξαχθούν στις 15 Δεκεμβρίου.

  • Παρότι οι πολίτες δέχονται καθημερινά  ένα ανελέητο κτύπημα από φόρους, τέλη και εισφορές,
  • Παρότι περνάμε μια άνευ προηγουμένου εκποίηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας,
  • Παρότι στα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού του 2014 αποτυπώνετε νέα φοροεπιδρομή στις λαϊκές τάξεις,
  • Παρότι και οι συνάδελφοι  (του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) δέχονται πρωτοφανείς μειώσεις στους μισθούς τους, και η ανεργία έχει χτυπήσει την πόρτα,
  • Παρότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λογιστές εισπράττουν καθημερινά, όχι χρήματα, αλλά τον πόνο και την αγωνία χιλιάδων επαγγελματιών που χάνουν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους, και η ευθύνη και οι υποχρεώσεις τους αυξάνονται και γίνονται καθημερινά άμισθοι διεκπεραιωτές των επιταγών του Υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας.
  • Παρότι οι νέοι επιστήμονες και συνάδελφοι βλέπουν  την αβεβαιότητα μπροστά τους χωρίς ελπίδα και προοπτική για το μέλλον τους και φεύγουν στο εξωτερικό,
  • Παρότι ..που ο κόσμος καίγεται….το Οικονομικό Επιμελητήριο «καθεύδει» και  λειτουργεί  εχθρικά και απαξιωτικά χωρίς καμία παρέμβαση και θέση απέναντι στην ωμή πραγματικότητα που διαγράφεται καθημερινά και είναι οδυνηρή για το λαό και το τόπο.

Έχει επιλέξει, το ΟΕΕ, και οι παρατάξεις που το διοικούν και το ανέχονται, να αποτελεί  σύμβουλο της κυβέρνησης αποδεχόμενο, τις πολιτικές του μνημονίου και της τρόικας, χωρίς να πρωτοστατεί στην ενημέρωση και την πάλη ενάντια στο ολοκαύτωμα που βιώνει η κοινωνία και ο λαός.

Σύμφωνα με το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων προβλέπεται να αυξηθούν κατά 11,5% ή κατά 1,33 δισ. Ευρώ.

Οι εισπράξεις του Δημοσίου από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προβλέπεται να αυξηθούν κατά 41,4% ή κατά 1,153 δισ. Ευρώ.

Επίσης βάζει στόχο να εισπράξει επιπλέον 2,8 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όταν δηλαδή το συνολικό εισόδημα των πολιτών βαίνει συνεχώς μειούμενο, ο προϋπολογισμός ευελπιστεί να έχει αύξηση εσόδων από φόρους στα φυσικά πρόσωπα και τους επιτηδευματίες.

Πρέπει να είναι κανένας πολιτικά αλλά και οικονομικά αναλφάβητος να πιστεύει πως αυτά τα νούμερα μπορούν να αποτελούν στοιχεία προϋπολογισμού που στο τέλος προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα …επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014 με ρυθμό 0,6% !  έναντι ύφεσης 4% φέτος.!

Το σημαντικό είναι ότι το 2014 το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ υπολογίζεται στο 175,5% για το 2013 και στο 174,8% για το 2014. Όμως θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.

Οι μειώσεις των κρατικών δαπανών θα είναι μεγάλες το 2014 όπου προβλέπονται περικοπές 3,14 δισ. ευρώ σε δαπάνες για συντάξεις, κοινωνικές παροχές και   «ψαλίδι» 443 εκατ. ευρώ στα λειτουργικά έξοδα.

Οι δαπάνες για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται να μειωθούν κατά 280 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ οι δαπάνες για συντάξεις , κοινωνικά επιδόματα και παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης θα περικοπούν  κατά 3,14 δισ. ευρώ.

Τι λέει αλήθεια το ΟΕΕ αλλά και οι συστημικές παρατάξεις εξαρτημένες αλλά και… ανεξάρτητες, που ζητούν την ψήφο των συναδέλφων;  για να κάνουν τι;

Να προωθήσουν ποιανού τα συμφέροντα;

Να χρησιμοποιήσουν και αυτοί το ΟΕΕ ως εφαλτήριο προσωπικής ανέλιξης αλλά και κοινωνικής καταξίωσης;

Πολλοί συνάδελφοι Οικονομολόγοι που είναι έξω από τις παρατάξεις της υποτέλειας και του συμβιβασμού, έχουν αγωνία για το μέλλον της χώρας, στηρίξανε και στηρίζουμε πρωτοβουλίες, κινήσεις και κινήματα πολιτών που αποκαλύπτουν τα σχέδια των δανειστών αλλά και αυτών που πιστά τους υπηρετούν.

Όλοι αυτοί θέλουν το ΟΕΕ στην υπηρεσία του λαού και των συναδέλφων.

Το ίδιο πρέπει να  συνεχίσουμε στα πλαίσια λειτουργίας του ΟΕΕ και το επόμενο διάστημα, να αποκαλύπτουμε τι κρύβετε πίσω από όλη αυτή την κατάσταση ισοπέδωσης της αξιοπρέπειας αλλά και της ίδιας της ύπαρξης του λαού.

Η συμμετοχή στις εκλογές του ΟΕΕ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Α.Ρ.ΣΥ.-Ο) ως αποτέλεσμα ευθύνης και  συνεργασίας των παρατάξεων ΑΡΜΟ, ΠΑ.ΔΗ.ΣΥ.-Ο και ΜΕ.ΣΥ.-Ο, αυτό ακριβώς τον σκοπό έχει,  να ενημερώσει τους συνάδελφους και την ελληνική κοινωνία για την καταστροφική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ  που οδηγεί στην εξαθλίωση και στη γενοκτονία εκατομμύρια εργαζόμενους και πλατιά λαϊκά στρώματα.

Να συμβάλλει με  αγωνιστικές ριζοσπαστικές θέσεις στην πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η ψήφος στην (Α.Ρ.ΣΥ.-Ο) αποτελεί πρόκριμα και μέσα από τον φορέα μας στην πάλη για:

  • Καταγγελία και ακύρωση Μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και όλου του πλέγματος νόμων και διαταγμάτων που επιβλήθηκε με αφορμή την κρίση, από το 2010 και μετά, σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων και της εθνικής κυριαρχίας.
  • Μονομερή παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους και πάλη για διαγραφή του.
  • Έξοδος από το ευρώ κι επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, ως ένα μέσο που θα επιτρέψει την επανάκτηση των μέσων άσκησης νομισματικής πολιτικής.
    Ρήξη και έξοδος από την ΕΕ ως αναγκαίο βήμα για να μην εφαρμοστεί η πολιτική της εξαντλητικής λιτότητας που προβλέπει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και θα εκτείνεται μέχρι το 2050,αποτελεί προϋπόθεση για εθνική ανεξαρτησία του λαού.
  • Παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας στον αντίποδα αυτής που επιχειρείται σήμερα με βασικό γνώρισμα την αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης.
  • Πρέπει το Ο.Ε.Ε. άμεσα να πάρει θέση για την απαγόρευση των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας και εφαρμογή Σεισάχθειας στα δάνεια των ευπαθών ομάδων.
  • Πρέπει να πάρει θέση για την κατάργηση των χαρατσιών που επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα (ΕΕΤΗΔΕ, φόρος επιτηδεύματος, κλπ).
  • Πρέπει να πάρει θέση για το κύμα κατασχέσεων των περιουσιών των πολιτών αν χρωστούν έστω και μικρό ποσό.

Η Α.Ρ.ΣΥ.-Ο μαζί με τη ψήφο των οικονομολόγων στις 15 Δεκέμβρη, τους καλεί να πλαισιώσουν κάθε πρωτοβουλία αλληλεγγύης και αντίστασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που αναπτύσσεται στις γειτονιές και τους χώρους εργασίας, πολιτική που φέρνει λιτότητα, φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες και δυστυχία.

Η στράτευση όλων μας, σε ένα μέτωπο ανατροπής, αποκτά ακόμη πιο επιτακτικό χαρακτήρα εν όψει των αρνητικών εξελίξεων που δρομολογούνται, με αφορμή το νέο δάνειο που ήδη συζητιέται στην ΕΕ και θα έρθει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό των επόμενων χρόνων.

Τώρα πρέπει οι Έλληνες Οικονομολόγοι πέρα και πάνω από όποια συντεχνιακή διεκδίκηση και πρόταση που είναι κατανοητή,  να σηκώσουν το βάρος της ενημέρωσης και της σύνταξης της άλλης πρότασης για έξοδο από την κρίση και την ευημερία του λαού.

Οι εκλογές στο Ο.Ε.Ε. είναι μια ευκαιρία να καταδείξουμε πως υπάρχει ακόμα ελπίδα, υπάρχει διέξοδος υπάρχει προοπτική.

Δεν τους χαρίζουμε τίποτα,

ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ , ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ,  ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ.!

Γιώργος Μητροπέτρος
Υποψήφιος με το συνδυασμό
Α.Ρ.ΣΥ.- Ο

Ακολουθείστε μας στο Google News