Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ, που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Χαλκίδας-Θήβας, για τη συμπλήρωση των 95 χρόνων του ΚΚΕ, στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.
Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρο Π.Ε. Ευβοίας στην εκδήλωση του ΚΚΕ
Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρο Π.Ε. Ευβοίας στην εκδήλωση του ΚΚΕ

Στην εκδήλωση παρεβρέθη και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αρχικά προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο εξιστορούσε την ιστορία του ΚΚΕ από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα, καθώς και τους αγώνες που έκαναν τόσα χρόνια οι κομμουνιστές, οι οποίοι δεν λύγισαν ούτε στα ξερονήσια, ούτε στις φυλακές. Έκλεινε δε με το δίδαγμα ότι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος είναι αναγκαία, όπως αναγκαία είναι και η ύπαρξη της λαϊκής συμμαχίας. Για αυτό το ΚΚΕ θα συνεχίσει να προχωράει κάτω από την ίδια σημαία, το σφυροδρέπανο, το μαρξισμό-λενινισμό, τις σύγχρονες επεξεργασίες.

Με το τέλος του ντοκιμαντέρ το λόγο έλαβε ο κ. Αντώνης Κούκουρας, ο οποίος αναφέρθηκε στα 95 χρόνια σκληρής δράσης και αγώνα του ΚΚΕ για τα δίκια του εργατικού λαού. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στους στόχους του ΚΚΕ για την επόμενη πενταετία, αφού θα συμπληρώσει 100 χρόνια από την ίδρυση του, λέγοντας χαρατηριστικά: «Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε αυτή η πενταετία και θα περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες όπως πρωτοβουλίες σχετικά με τη διεθνή πορεία του κόμματος, συνέχιση μελέτης της ιστορίας του κόμματος, εκδοτική δραστηριότητα, έκδοση αρχειακού υλικού, διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, διοργάνωση έκθεσης εικαστικών έργων, το φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ και 50 χρόνια ΚΝΕ. Είναι ένας σχεδιασμός που απαιτεί τη συμμετοχή όλων, φίλων και μελών. Το ΚΚΕ πρεσβεύει το νέο, το αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό για την αθρωπότητα που δεν είναι άλλο από την απαλλαγή της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση του κεφαλαίου. Σημαντική είναι και η οικονομική ενίσχυση, η οποία εξασφαλίζει τους πόρους για την υλοποίηση αυτής της δράσης. Ο δρόμος φεύγει μπροστά και γρήγορα και η ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Με αυτή τη φράση υποδεχόμαστε το σύντροφο Δημήτρη Κουτσούμπα».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, με επαναστατικό λόγο είπε μεταξύ άλλων: «Η ίδρυση του ΚΚΕ ήταν μεγάλος σταθμός. Δεν λησμονούμε τις θυσίες μελών μας, φίλων, αγωνιστών που έπεσαν στον αγώνα ενάντια στις εγχώριες υποχωρήσεις. Τιμούμε επίσης και όλους αυτούς τους αγωνιστές, οι οποίοι συνεχίζουν τις παραθέσεις λεβεντιάς. Στα 95 χρόνια πολλά κόμματα εμφανίστηκαν, μα χάθηκαν. Το ΚΚΕ είναι ριζικά διαφορετικό, ως προς την ιστορική και πολιτική οργάνωση και δράση του. Το ΚΚΕ είναι ο υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αυτό που επαναστατικοποιεί την εργατική τάξη. Πρέπει να υπάρξει ανατροπή των μονοπωλίων και της εξουσίας. Το ΚΚΕ μένει όρθιο και συνεχίζει να μάχεται. Αντέχει και θα συνεχίσει να αντέχει. Οι αρνητικές εξελίξεις δεν άλλαξαν τη σοσιαλιστικομμουνιστική ιδεολογία μας. Το ΚΚΕ μαζί με την εργατική τάξη μάχεται ενώ είναι το κόμμα του παρόντος και του μέλλοντος. Για εμάς τους κομμουνιστές είναι σημαντική η υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, η ανασυγκρότηση και η δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε η εργατική τάξη να ανορθωθεί νικηφόρα.

Αυτό που λείπει σήμερα είναι η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση και το ρόλο αυτό καλείται να παίξει το ΚΚΕ αρκεί ο λαός να του δώσει τη δύναμη στα σωματεία, στους συλλόγους, στους δήμους, στις περιφέρειες, στην ευρωβουλή στην ίδια την ελληνική βουλή , αφού ούτε ο λαός ούτε το ΚΚΕ έχουν ανάγκη τις κυβερνήσεις που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Το ΚΚΕ κάνει ηθική και ιδεολογική επανάσταση στην κοινωνία. Δεν εξαπατεί το λαό, ούτε τον χειραγωγεί προκειμένου να εξασφαλίσει θέσεις ή ωφελήματα. Υπηρετούν το εργατικό κίνημα προκειμένου η ανθρωπότητα να περάσει οριστικά και αμετάκλητα στην κοινωνική λαϊκή ευημερία. 95 χρόνια τώρα ότι καλό έχει επιτευχθεί είναι έργο της εργατικής τάξης.

Εδώ στη Χαλκίδα, την Εύβοια δείτε τι γίνεται. Κλάδοι κερδοφόροι που έχουν κλείσει ή ετοιμάζονται να κλείσουν, που χρωστάνε δεδουλευμένα μηνών, δημιουργώντας στους ανθρώπους ανασφάλεια, αφού δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. Αυτή είναι η απανθρωπιά του καπιταλισμού και αυτή η απανθρωπιά δεν διορθώνεται. Μόνο ανατρέπεται.

Το ΚΚΕ δεν θα συμβιβάσει πράγματα ασυμβίβαστα. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή πρόταση. Και σε αυτή την κατεύθυνση 2 δρόμοι ανάπτυξης υπάρχουν. Ο πρώτος είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, πρόταση που αγκαλιάζει εργάτες, αγρότες, παιδιά, γυναίκες και η οποία αν οργανωθεί θα σπάσει το φόβο και τη μοιρολατρία. Παντού σε όλες τις γειτονιές, στις συνελεύσεις, ο εργάτης μπορεί να σπάσει το φόβο, αρκεί να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος. Ο δεύτερος είναι να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη. Ο λαός ο ίδιος που θα είναι στην εξουσία θα είναι εκείνο το σύστημα που θα εξασφαλίσει τα αναγκαία στα παιδιά μας. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον. Όχι ο καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας. Ο στόχος δεν θα είναι το κέρδος αλλά η διευρυμένη παραγωγή με στόχο την κάλυψη όλων των αναγκών.

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή δήλωσε: «Κανένας εφησυχασμός. Απομόνωση του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής που πάει να σηκώσει κεφάλι και στη Χαλκίδα και στην Εύβοια και σε όλη την Ελλάδα».

Απευθυνθούμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Δεν απαιτούμε την πλήρη συμφωνία σε όλα και με όλα για το πρόγραμμα του ΚΚΕ. Θέλουμε να ενισχύσουμε την κοινωνική συμμαχία για να βαδίσει νικηφόρα στην κατάκτηση της δικής της εξουσίας με πρωταγωνιστήτο λαό και πρωτοπόρα την εργατική τάξη, με το ΚΚΕ μπροστάρη και πανταχού παρών. Το ΚΚΕ είναι ο φυσικός διάδοχος των ταξικών απελευθερωτικών εξεγέρσεων των προηγούμενων αιώνων στη χώρα μας. Οι ρίζες του ΚΚΕ βρίσκονται βαθιά μέσα στο σώμα του λαού μας, είναι ποτισμένες με το αίμα δεκάδων χιλιάδων μελών και στελεχών μας. Οι ηρωικές μορφές του κόμματος μας, μας δείχνουν το δρόμο. Και μεταξύ αυτών και τα ηρωικά παιδιά της Εύβοιας. Και κλείνω όπως έγραφε ο σύντροφος Γιώργος Μωραίτης το 1969, στη Γενική Ασφάλεια στη Μπουμπουλίνας όπου κρατούνταν: "Αν ήταν να ξαναγίνω νιος και τη ζωή από την αρχή να πάρω, πάλι τον ίδιο δρόμο θα διάλεγα, το ΚΚΕ θα είχα οδηγό και φάρο". Ζήτω τα 95 χρόνια του κόμματος μας».

Με το πέρας της ομιλίας του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα Ρωμιοσύνη, ενώ αξιοσημείωτο της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου που υπήρχε είναι ότι είχαν τοποθετηθεί και καρέκλες στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου, μαζί με γιγαντοθόνη, η οποία έδειχνε εξαρχής όλη την εκδήλωση.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας