Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας πραγματοποίησε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 11π.μ. , στο Αλιβέρι («Nouveau Cafe», Σταύρος Κιούσης) ανοιχτή πολιτική συζήτηση.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε τους ενεργούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής Αλιβερίου που συμμετείχαν μαζικά, αλλά κυρίως συμμετείχαν ενεργά με τις θέσεις, τις απόψεις, τις αγωνίες και τις εποικοδομητικές προτάσεις τους.

Εκτενής ήταν η συζήτηση σχετικά με τη στήριξη στις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας σε συνεργασία με όλες τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου. Τονίστηκε η ανάγκη του συνεχούς αγώνα ενάντια σε κάθε τι που προσβάλει τη δημοκρατία , πολεμά την ελευθερία του λόγου και καταπατά τα κεκτημένα δικαιώματα του κάθε πολίτη , ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό και τη βία.

Στο θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών όλοι επικεντρώθηκαν στην ανάγκη ενοποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης Αλιβερίου Κύμης, με στόχο την δημοκρατική ανατροπή της σημερινής δημοτικής αρχής που σε τίποτα δε συνάδει με τις  αρχές και τις αξίες μας.  Κυρίως όμως, με σκοπό την ανάδειξη μιας νέας δημοτικής αρχής που φροντίδα της θα έχει και την εξυπηρέτηση των αναγκών του κάθε δημότη χωρίς αποκλεισμούς και στεγανά.

Προτάθηκε και έγινε ομόφωνα δεκτό να διοργανωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μια Ημερίδα με αποκλειστικό θέμα την αυτοδιοίκηση με στόχο να ακουστούν οι προτάσεις κάθε ενεργού δημότη κάθε ανθρώπου ενδιαφέρεται για τον τόπο και θέλει την αλλαγή.

Τέλος το λόγο πήρε το  μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ σ. Αντώνης Λιάρος, ο οποίος αφού ανέλυσε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει κόκκινές γραμμές σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας , τις οριζόντιες περικοπές, το φόρο ακίνητης περιουσίας. Ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί  ότι μόλις επικαιροποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό θα κατευθυνθεί στις ασθενέστερες τάξεις και σ’ αυτούς που πληγησαν περισσότερο από την κρίση αλλά αγωνίστηκαν για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και πάλι.  

Επίσης αναλύθηκε το θέμα  της κεντροαριστεράς, της οποίας  το ΠΑΣΟΚ είναι ο κεντρικός πυλώνας. Ακόμα ο σ.Λιάρος ενημέρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ   θα οργανώσει ευρεία ανοιχτή συνδιάσκεψη για τις ευρωεκλογές, όπου όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις θα καλεστούν να τοποθετηθούν, ώστε η μεγάλη κεντροαριστερά παράταξη για πάρει τη θέση που της αναλογεί στο Ευρωκοινοβούλιο και  να μπορεί να παρέμβει και να καθορίσει τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους παρόντες και εποικοδομητικός διάλογος.

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει έναν έναν ξεχωριστά όλους όσους παραβρέθηκαν στην συνάντηση και δεσμεύεται ότι θα ακολουθήσουν  και άλλες τέτοιες συζητήσεις που προάγουν τη θεμιτή κριτική, την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας