Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη , σχετικά με τους επιλαχόντες του διαγωνισμού 4.000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και την αποκατάσταση των ανισοτήτων σε βάρος τους.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Στην ερώτηση ο κ. Υπουργός καλείται να απαντήσει για τη μη εφαρμογή του Νόμου 3938/2011, όπου προβλέπει την κάλυψη του 50% των κενών οργανικών θέσεων του Πυροσβεστικού  Σώματος από τους επιλαχόντες πυροσβέστες, όπως επίσης και για τις προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα υποψηφίων, οι οποίοι ενώ δεν τηρούσαν το βασικό προσόν της εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως Ι1 ικανοί, έχουν προσληφθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Επιλαχόντες του διαγωνισμού 4.000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης».

Σύμφωνα με την απόφαση 34671.Φ300.2/27-7-2011 του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για πρόληψη 4.000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Η πρόσληψη αφορούσε 3.400 συμβασιούχους πυροσβέστες και 600 πολίτες.

Έκτοτε δεν έχουν γίνει άλλες προσλήψεις από τον κατάλογο και την σειρά των επιλαχόντων ΠΠΥ, παρόλο που προβλέπεται η κάλυψη των 50% των κενών οργανικών θέσεων από τη συγκεκριμένη κατηγορία και με τη δυνατότητα ισχύος των πινάκων για 3 έτη, προκειμένου να γίνει διορισμός όλων για τις οργανικές θέσεις, που θα προέκυπταν στο Πυροσβεστικό Σώμα κάθε έτος.

Έχει παρέλθει πλέον διετία και δυστυχώς δεν τηρήθηκε η διαδικασία, που προβλέπει ο Ν.3938/2011 αλλά προωθήθηκε η απορρόφηση των 225 μόνιμων Πυροσβεστών από το διαγωνισμό των 725 που έγινε μεταγενέστερα των 4.000.

Πρόβλημα επίσης έχει δημιουργηθεί με υποψηφίους ΠΠΥ, που έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, σχετικά με την μεταβολή της στρατιωτικής τους ικανότητας, σε μεταγενέστερο στάδιο, από αυτό της απόλυσής τους από το στρατό και η οποία αποτέλεσε λόγο απόρριψής τους.

Σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. 260/2012 γνωμοδότησή της Β’ Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ., δεν αναγνωρίζεται η μεταγενέστερη μεταβολή στρατιωτικής ικανότητας.

Για όλα τα παραπάνω ερωτάσθε κε. Υπουργέ

α) Για ποιο λόγο δεν έγινε εφαρμογή του Ν.3938/2011 για την κάλυψη ποσοστού του 50% των κενών οργανικών θέσεων, από τον πίνακα των επιλαχόντων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης;

β) Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο, σε περίπτωση που δικαιωθούν οι υποψήφιοι ΠΠΥ που έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας