Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Με άρθρο του ο Χρήστος Μπλέτσας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, αναφέρεται στην πρώτη συνεδρίαση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, με βασικό θέμα τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, από την οποία όμως έλειπαν εκλεγμένα μέλη.
Χρήστος Μπλέτσας
Χρήστος Μπλέτσας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 26 Νομεβρίου στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας η 1η Τακτική  Συνεδρίαση  του Δ.Σ. για τη συνδικαλιστική διετία 2013-2015.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και κατανομή θέσεων και αρμοδιοτήτων.

Δυστυχώς στη συνεδρίαση δεν ήταν παρόντα όλα τα μέλη.

Η εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, Άννα Γαλανού, απουσίαζε.

Αντί παρουσίας, έστειλε στο Δ.Σ. μια επιστολή στην οποία κατέγραφε τις θέσεις της αναφορικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ.

Ευθύς εξαρχής έθεσα τον προβληματισμό μου και τις ενστάσεις μου για τη μη παρουσία του συνόλου των εκλεγμένων μελών.

Τι νόημα θα είχε η συνεδρίαση αν δεν παρίστανται όλα τα μέλη του Δ.Σ., αν δεν υπάρξει διάλογος και αντιπαράθεση επιχειρημάτων, αν όλοι δεν μπορούσαν να ακούσουν τις θέσεις των συναδέλφων τους;

Επί της διαδικασίας η παράταξη «Όλοι μαζί» πρότεινε για πρόεδρο τη συνάδελφο Βέτα Κορωναίου και η παράταξη «Τελευταίο Θρανίο» πρότεινε τη συνάδελφο Ελένη Λουκοπούλου.

Μετά τις τοποθετήσεις των παρατάξεων «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» (πρώην ΠΑΣΚ) και «Τελευταίο Θρανίο» έλαβα το λόγο και υπενθύμισα ότι κατά το παρελθόν τόσο στο Σύλλογό μας, όπως την τελευταία διετία, όσο και σε άλλους συλλόγους δεν έχει τηρηθεί καμία συμφωνία διαπαραταξιακού αναλογικού προεδρείου. Πρότεινα, αφενός για να γίνει ξεκάθαρο ότι στο Σύλλογο δεν έχουμε στόχο την άγονη κατοχή θέσεων, ότι ο κόσμος μας ζητάει να κάνουμε ριζοσπαστικές αλλαγές στο συνδικάτο αλλά και για να αποδείξω ότι είναι αδιανόητο να μην είναι παρόντα όλα τα μέλη του Δ.Σ. για θέματα που τους αφορούν άμεσα, να εκλέξουμε πρόεδρο του Συλλόγου μας τη συνάδελφο Άννα Γαλανού.

Αμέσως μετά, όπως ήταν λογικό, δήλωσα πως δεν επιθυμώ να παρίσταμαι πλέον για να συνεχιστεί και να νομιμοποιηθεί δια της παρουσίας μου μια κορυφαία διαδικασία χωρίς να είναι παρόντα όλα τα μέλη και αποχώρησα από τη συνεδρίαση.

Ως αποτέλεσμα είχαμε την οριστική αναβολή της συνεδρίασης για την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18.00.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι :

1) Η εκτίμηση των υποψηφίων του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ είναι ότι στις εκλογές ο Κλάδος επέλεξε τις ριζοσπαστικές αλλαγές και απαιτεί ενότητα, ομοψυχία, ανάληψη ευθυνών σε προσωπικό επίπεδο.

2) Δεν επιθυμούμε καμία ανάληψη θέσης, αν αυτό δεν έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και ουσιαστική συνεργασία των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου.

3) Θα υποστηρίξουμε τα πρόσωπα εκείνα που θα εγγυηθούν τις ριζοσπαστικές αλλαγές που ο Κλάδος απαιτεί να πραγματοποιηθούν στο Σύλλογό μας, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς συμφωνίες και παραταξιακές λογικές.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ατομικές μας ευθύνες για να πάμε το Σύλλογο ένα βήμα πιο μπροστά.

«Η δράση δεν πηγάζει από τη σκέψη, αλλά από την ετοιμότητα για ανάληψη ευθύνης».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας