Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Για γερμανικά τόξα, κολοβή δημοκρατία και δημοκρατία του παρατηρητήριου έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φραντζής χθες Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό του 2014.
Γιώργος Φραντζής
Γιώργος Φραντζής

Παίρνοντας το λόγο ο Γιώργος Φραντζής αφού καταψήφισε τον προϋπολογισμό, είπε μεταξύ των άλλων: «Είμαστε εδώ για να σας ανατρέψουμε, γιατί ο δρόμος που επιλέγετε και εσείς αλλά και τα κόμματα στα οποία ανήκετε, τα κόμματα του γερμανικού τόξου, δεν είναι μονόδρομος.Η παράταξη μας δεν αποδέχεται παρατηρητήρια, δεν αποδέχεται μια κολοβή δημοκρατία. Τα θέλουμε όλα όχι ως ουτοπιστές με αχαλίνωτη φαντασία αλλά γιατί πιστεύουμε σε μια δημοκρατία που σε αυτή τη χώρα δεν έχει προχωρήσει. Εμείς είμαστε για να παρουσιάσουμε το διαφορετικό. Δυστυχώς αυτό που γίνεται στην κεντρική πολιτική σκηνή το εξοντώνουν οι εργολάβοι με τα μέσα τους. Σε τοπικό επίπεδο αισθανόμαστε σαν εξόριστοι. Οι απόψεις μας είναι στην εξορία. Θα μου πείτε ανησυχείτε για αυτό; Όχι καθόλου. Αυτό το σκηνικό θα ανατραπεί πολύ γρήγορα και θα φανεί ο ρόλος που παίζει ο καθένας. Δεν θα ήθελα να αναφέρω παραδείγματα ίσως θιγούν κάποιοι. Υπάρχουν εφημερίδες σε αυτό το νομό που θέλουν να κυριαρχούν στα μέσα, οι οποίοι δεν έχουν βάλει ούτε ένα δελτίο τύπου της παράταξης μας την τελευταία τριετία. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Είναι η κολοβή δημοκρατία που εσείς θέλετε».

Η δήλωση για κολοβή δημοκρατία προκάλεσε την παρέμβαση του Δημάρχου Χαλκίδας Θανάση Ζεμπίλη, ο οποίος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Κολοβή δημοκρατία είναι η δημοκρατία που επιτρέπει λογοκρισία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εγώ στη θητεία μου σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχω αδικηθεί αλλά δεν εξέφρασα παράπονα, ούτε έκανα κριτική, ούτε τους ζήτησα να συμπεριλάβουν δελτία τύπου, ούτε τους κατηγόρησα, ούτε για τα δελτία τύπου, ούτε για τίποτα άλλο. Άρα κολοβή δημοκρατία είναι η λογοκρισία του τύπου».

Τότε ο Γιώργος Φραντζής είπε: «Είναι όμως η δημοκρατία του παρατηρητηρίου. Όλα τα πράγματα αλληλοσυνδέονται. Δεν είναι ξεκομμένο το ένα με το άλλο. Έχει μεγάλη σημασία», για να απαντήσει ο Θανάσης Ζεμπίλης: «Άλλο η εφημερίδα του Μπόμπολα, τα συμφέροντα του Ψυχάρη και των άλλων συστημικών εφημερίδων και άλλο ο τοπικός τύπος, ο οποίος ουδέποτε είχε σχέση με τέτοια συμφέροντα».

Μετά την τελευταία παρέμβαση του Θανάση Ζεμπίλη ο Γιώργος Φραντζής είπε: «Με προκαλείτε να σας ρωτήσω κάτι. Αν εγώ ήμουν εκδότης εφημερίδας μέσα στη Χαλκίδα και στην Εύβοια και έκανα αυτή την πρακτική αποκλείοντας τις εναλλακτικές απόψεις, επειδή έτσι μου γουστάρει και δεν τις μπορώ. Και από την άλλη ήμουν και πρόεδρος σε μια συνεταιριστική τράπεζα που στοχεύει στην ανάπτυξη του νομού, θα έλεγαν οι πολίτες ότι εγώ θα πετύχω την ανάπτυξη του τόπου; Συμβιβάζεται η ανάπτυξη του τόπου και των παραγωγικών δυνάμεων με τον αποκλεισμό της δημοκρατίας και των εναλλακτικών απόψεων; Όχι δεν συμβιβάζεται. Κάνετε λάθος. Μη με αναγκάσετε να αναφέρω παραδείγματα. Το θέμα είναι πολιτικό και έχει μεγάλες διαστάσεις».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από συμβούλους, οι οποίοι ρωτούσαν το Γιώργο Φραντζή «Εσύ σε ποιο κομμάτι ανήκεις», με τον Βασίλη Καθαροσπόρη να διαμηνύει: «Αυτά να τα λες σε αυτούς που ακουμπάνε και δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί. Για αυτό με θίγει και φωνάζω. Εγώ δεν είχα ποτέ οικονομικές συναλλαγές με τον τύπο. Είναι προσωπικό το θέμα». Ανταπαντώντας και οι άλλοι σύμβουλοι: «Θιγόμαστε και εμείς. Φέρε ένα ΜΜΕ να μας πει. Μη λες ότι θέλεις».

Οι παρεμβάσεις των συμβούλων, ενώ μιλούσε ο Γιώργος Φραντζής, πυροδότησαν την αντίδραση του Βαγγέλη Σταματούκου, ο οποίος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δημήτρη Αναγνώστου, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι είπε: «Ρε πρόεδρε επειδή δηλαδή είναι της παράταξης σου πρέπει ο καθένας να παρεμβαίνει όποτε του γουστάρει; Κράτα τα προσχήματα τέλος πάντων»!

Ο διαπληκτισμός έλαβε τέλος και ο Γιώργος Φραντζής συνέχισε με τους λόγους καταψήφισης του προϋπολογισμού.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας