Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Για ομερτά έκανε λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων χθες Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, ο Διαμαντής Γεωργούλης, παίρνοντας το λόγο για τη ψήφιση ή όχι του προϋπολογισμού.
Διαμαντής Γεωργούλης
Διαμαντής Γεωργούλης

Παίρνοντας το λόγο ο Διαμαντής Γεωργούλης δήλωσε τα εξής: «Τέχνασμα της τελευταίας στιγμής που προσβάλει την πόλη και τους πολίτες και ειδικά αυτή η ομερτά που υπάρχει σε τέτοια θέματα από όλους σας και σε συγκεκριμένες παρατάξεις δεν είναι αρεστό και ανεκτό από όλους. Εγγράφεται για πρώτη φορά καταβολή τελών ύδρευσης στη ΔΕΥΑΧ 678.000€ για το έτος 2014 σε δημοτικούς και κοινόχρηστους χώρους. Η εγγραφή σε αυτό τον προϋπολογισμό προδίδει συγκεκριμένη πολιτική επιλογή. Προδίδει κυρίως το δημοτικό χαρακτήρα της διοίκησης. Η συγκεκριμένη πολιτική πρόταση να πληρώνει ο δήμος στη ΔΕΥΑΧ την κατανάλωση του ύδατος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ιδωτικοποιηθεί. Έχουμε δηλαδή δυο μέτρα και δυο σταθμά. Το θέμα επανέρχεται με τρόπο άκομψο και πονηρό. Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εγκρίνεται κατόπιν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το 2012 που έγινε αυτό απερρίφθη από το Δημοτικό και ξαφνικά εμφανίζεται νέα απόφαση της ΔΕΥΑΧ με διαφορά τιμής κατανάλωσης το 0.20 έγινε 0.30. Πως προϋπολογίζει ένα ποσό το δημοτικό συμβούλιο που δεν υπάρχει απόφαση για αυτό; Πως θα περαστεί; Θεωρώ αδιανόητο να καταβάλλει χρήματα ο δήμος για υδροδότηση αλσυλλίων, για την υδροδότηση των χώρων. Επιπλεόν, απορώ που κανείς δεν συζητάει σε απλά και καθημερινά πράγματα που η πόλη έχει μείνει χρόνια πίσω και από εποχές Σπανού έχουμε περιοχές με προβλήματα και δεν έχει αναπλαστεί τίποτα. Σήμερα δεν υπάρχει καμία αναπροσαρμογή. Θλίβομαι που η πληροφόρηση των δράσεων και λειτουργιών του δήμου να γίνεται μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η πόλη ήθελε και θέλει απλά καθημερινά πράγματα. Έχω πολλά παράπονα από τους πολίτες. Ξεφωτίστε πλέον τα Αστέρια γιατί γελάει ο κόσμος. Το έργο πνοής που κάνατε στη Αρτάκη που βάλατε τα φώτα εκεί που δεν ξέρει κανείς στην ακτή Μαυρομάτη για να φωτίζουν τα σπίτια που έκλεψαν. Αυτά τα πράγματα δεν πάνε την πόλη μπροστά. Έχω καταντήσει βάση της σταθερής μου θέσης να είμαι ο τρελός του χωριού, ο γραφικός τύπος με τα κασκόλ, αλλά για όλα αυτά που προανέφερα καταψηφίζω τον προϋπολογισμό».

Η δήλωση του Διαμαντή Γεωργούλη προκάλεσε την αντίδραση του Βαγγέλη Σταματούκο, ο οποίος απευθυνόμενος στο Διαμαντή Γεωργούλη δήλωσε: «Αναφέρθηκε για ομερτά ο κ. Γεωργούλης. Πρώτον σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο πρώτος έβαλα το θέμα για το ότι πληρώνει ο δήμος το νερό που καταναλώνει και πληρώνει και φόρο προστιθεμένης αξίας. Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Γεωργούλης να παρακολουθεί τα δημοτικά συμβούλια ή εμπας περιπτώση να διαβάζει τα πρακτικά των συνεδρίων όταν απευθύνεται σε κάποιον», για να του απαντήσει ο Διαμαντής Γεωργούλης: «Εσύ δεν καταλαβαίνεις τι λέω για την ομερτά. Όχι επειδή είσαι ΚΚΕ. Ομερτά λέω για θέματα που αφορούν την πόλη. Και το λένε και οι πολίτες και εγώ εκπροσωπώ τους πολίτες που με στέλνουν εδώ μέσα».

Άμεση ήταν όμως και η απάντηση του δημάρχου Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη, αναφορικά με το θέμα της ομερτά, λέγοντας: «Το δημοτικό συμβούλιο όπως και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ συνεδριάζουν σε δημόσιες συνεδριάσεις. Άρα δεν υπάρχει καμία ομερτά, αφού τοποθετούνται όλοι».

Ο Διαμαντής Γεωργούλης συνέχισε απευθυνόμενος αυτή τη φορά στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου: «Δεν απαντήθηκε το ερώτημα. Έχει παρθεί απόφαση ότι ο δήμος θα πληρώνει το νερό κ. Πρόεδρε;», για να του απαντήσει ο Δημήτρης Αναγνώστου: « Ναι έχει παρθεί κ. Γεωργούλη», με το Διαμαντή Γεωργούλη να συνεχίζει να ρωτάει πότε πάρθηκε και το Δημήτρη Αναγνώστου να του απαντάει: «Έχει παρθεί κ. Γεωργούλη σας απάντησα».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας