Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, απέστειλε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Αϊδινή, με θέμα την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Χαλκιδέων.
Ελένη Αϊδινή
Ελένη Αϊδινή

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Εκπροσωπώ τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Χαλκιδέων και ως Πρόεδρος λαμβάνω την πρωτοβουλία να σας ενοχλήσω εκ νέου για τη συνεχή υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.

Σε παλαιότερο έγγραφό  μου αναφερόμουν στις χρηματοδοτήσεις από τους  ΚΑΠ και είχα επίσης τονίσει πως οι Σχολικές Επιτροπές του «Καλλικρατικού» Δήμου μας εποπτεύουν 152 (εκατόν πενήντα δύο) Σχολικές Μονάδες και αριθμητικά ανήκει στις πρώτες  επτά πανελλαδικά. Στα Σχολεία χωρικής μας αρμοδιότητας φοιτούν 18.500 μαθητές.

Η χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών όπως γνωρίζετε  τα τελευταία τρία (3) χρόνια σταδιακά αγγίζει το μείον 60%.

Με τα χρήματα αυτά μόλις και μετά βίας και μετά από τεταμένες προσπάθειες των Σχολικών Επιτροπών και τη συνεργασία των  περιφερειακών Διευθυντών Α΄βάθμιας και  Β΄βάθμιας καταφέραμε να λειτουργήσουν ομαλά  μέχρι σήμερα τα σχολεία.

Σε αυτό το ελλιπές λειτουργικό πλαίσιο έρχονται να προστεθούν και οι απαραίτητες παρεμβάσεις λόγω του φαινομένου κλοπών στα σχολεία.

Με έγγραφο μας προς το  Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας ζήτησα επανειλημμένα στο παρελθόν να εποπτεύονται τα σχολεία λόγω της έλλειψης πλέον και των σχολικών φυλάκων.

Σας επισυνάπτω έγγραφα από το βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας στο οποίο είναι καταχωρημένα τα τεκμήρια της αφαίρεσης τεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και της πρόκλησης κτιριακών φθορών.

Φυσικά σε ένα έγγραφο είναι δύσκολο να αποτυπωθούν τα πλείστα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση.

Αφού λάβετε σοβαρά τα παραπάνω θα θέλαμε να γίνει προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί η χρηματοδότηση προς τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας.Αυτό θα αποτελούσε μέγιστη βοήθεια προς εμάς ώστε να επιτελέσουμε το δύσκολο και επίπονο έργο που μας έχε ανατεθεί.

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΛΕΝΗ Ζ. ΑΪΔΙΝΗ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας