Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, στην ομιλία του, κατά την διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στην Βουλή με θέμα την «Κεφαλαιοποίηση οφειλών εμπόρων προς ΟΑΕΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων πως η υπάρχουσα ρύθμιση οφειλών προς το Ταμείο έχει αποτύχει, διότι η εισπραξημότητα είναι μόλις 50% και μόνο το 7% των ασφαλισμένων έχουν ενταχθεί σε αυτήν.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κο Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Μαρκόπουλος τον κάλεσε να προβεί σε νέα νομοθετική ρύθμιση και να δεχθεί την πρόταση κεφαλαιοποίησης των οφειλών των εμπόρων, πρόταση που κατατέθηκε επίσημα και από την ΕΣΕΕ αλλά και από τοπικά επιμελητήρια όπως ο Εμπορικός & Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας.

Κατόπιν, τόνισε πως ο εμπορικός κόσμος, μετά από τετραετή ύφεση, δεν δύναται να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του εισφορές και το ποσοστό των εμπόρων που δεν έχει υγειονομική κάλυψη είναι πάρα πολύ υψηλό. Ο βουλευτής ζήτησε άμεση λύση του φλέγοντος ζητήματος της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης όλων των ασφαλισμένων.

Στη δευτερολογία του, ζήτησε από τον Υφυπουργό τουλάχιστον να αποδεχθεί την υλοποίηση της κεφαλαιοποίησης των οφειλών με την καταβολή μίας προκαταβολής, ώστε να εξασφαλιστεί ο στόχος των εσόδων για το 2013.

Διαφορετικά, τόνισε πως δεν μπορεί να διασφαλιστεί η δέσμευση πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας