Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του πρώην Δημάρχου τέως Δήμου Ληλαντίων, Σταμάτη Λυμπέρη.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης

Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, προέβη στην ακόλουθη εισήγηση προς το Σώμα:

«Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό, η κοινωνία του Ληλαντίου και της Χαλκίδας αποχαιρετά σήμερα τον Σταμάτη Λυμπέρη, έναν άξιο Δήμαρχο που για δεκαετίες υπηρέτησε τον τόπο του και την Αυτοδιοίκηση, στην οποία αφιερώθηκε με όραμα, συνέπεια, ήθος και αγωνιστικό πνεύμα.

Ο Σταμάτης Λυμπέρης έδρασε σε όλη του τη ζωή και σε όλα τα επίπεδα (επαγγελματικά, κοινωνικά, οικογενειακά) με τρόπο υποδειγματικό.

Με την αξιοπρεπή και συνεπή προσωπική του διαδρομή, πάντα ενταγμένη στη συλλογική δράση, άφησε το δικό του στίγμα προσφοράς στην τοπική κοινωνία και κέρδισε το σεβασμό όλων.

Ένας άνθρωπος που ταύτισε τη ζωή του με την τοπική αυτοδιοίκηση. Κοινοτικός Σύμβουλος έως το 1986 και Πρόεδρος της Κοινότητας για 3 4ετίες, από το 1987 έως και το 1998, στον Άγιο Νικόλαο, τον τόπο που τόσο αγάπησε και τόσα του προσέφερε.

Πρώτος Δήμαρχος του «Καποδιστριακού» Δήμου Ληλαντίων, την 4ετία 1999-2002 και στη συνέχεια ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου για 2 4ετίες, από το 2003 έως και το 2010, όταν αποσύρθηκε, έχοντας ενδιάμεσα υπηρετήσει και ως γεν. γραμματέας  της ΤΕΔΚ Εύβοιας.

Ως άνθρωπος με αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της συμμετοχής, υπήρξε πρωτεργάτης στους περιβαλλοντικούς αγώνες στην περιοχή του Ληλαντίου.

Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνει με τον θάνατό του, είναι μεγάλο. Η σιωπή από την απουσία του, θα είναι ηχηρή. Ίσως γιατί όλη του η ζωή ήταν γεμάτη από αγώνες για ιδανικά, αξίες και αρχές που οφείλουμε όλοι μας να σεβόμαστε και να υπηρετούμε.

Ο Σταμάτης Λυμπέρης ανήκει στην κατηγορία των επιφανών ανδρών που τάφος τους είναι κάθε τόπος, αφού το όνομά του θα σώζεται και η ανάμνησή του θα διατηρείται στη μνήμη και στις καρδιές των ανθρώπων.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπ’ όψιν την παρουσία του εκλιπόντος στα κοινά, το ήθος και τη συνολική προσφορά του στον τόπο, αποφασίζει ομόφωνα:

1. Να παραστεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία

2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θανόντος

3. Να κυματίζουν μεσίστιες σήμερα οι σημαίες στο Δημαρχείο Χαλκίδας και το Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων

4. Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία η Φιλαρμονική του Δήμου προς απόδοση τιμών

5. Να κατατεθεί αντί στεφάνων το αντιστοιχούν ποσό υπέρ κοινωνικών δομών του Δήμου

6. Να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε κεντρική οδό της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων

Αντιπροσωπεύοντας τα αισθήματα ολόκληρης της αυτοδιοικητικής οικογένειας και της κοινωνίας της περιοχής, αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τον Σταμάτη Λυμπέρη.

Η προσωπική του αξιοπρέπεια, το πολιτικό του ήθος και η αφοσίωσή του στον τόπο και την Αυτοδιοίκηση, αποτελούν για εμάς παρακαταθήκη που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       ΤΑ ΜΕΛΗ
Δημοφιλή σήμερα

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

19/03/2017
Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιλαμβάνει ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα....
Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

22/03/2017
Ενημερωτική καμπάνια για το Σύνδρομο Down πραγματοποίησε το προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας μαζί με μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας...
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας