Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων στη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου, υιοθετώντας και την επιστολή του Γιώργου Συρογιάννη, ζήτησε την εισαγωγή του θέματος της άμεσης ανάγκης αντιπλημμυρικών έργων για προστασία από τον Λήλαντα ποταμό, να προταχθεί ως πρώτο θέμα ημερησίας διάταξης, στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.
Λήλας ποταμός
Λήλας ποταμός

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, κατά τη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου, με ομόφωνη απόφασή του, υιοθέτησε το αίτημα της επιστολής του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Γιώργου Συρόγιαννη προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχο Περγαντά προκειμένου το πρωταρχικής προτεραιότητας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας από τον Λήλαντα ποταμό, σε συνδυασμό με αυτό της άρδευσης του Ληλαντίου Πεδίου, να εισαχθεί προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Και μάλιστα, να προταχθεί ως πρώτο στην ημερήσια διάταξη.

Με προσκεκλημένους στη συζήτηση τους Δημάρχους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων, που έχουν χωρική αρμοδιότητα και τους βουλευτές της Εύβοιας.
Καθώς και εκπρόσωπο της Γεν. Αστυνομικής Δ/νσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το ειδικότερο θέμα των συνεχιζόμενων αμμοληψιών.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, με την υπ’ αριθμ. 480/2011 ομόφωνη απόφασή του, εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Χαλκιδέων και έχει καταθέσει ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας την υπ’ αρ. πρωτ. 240/10-03-2012 μηνυτήρια αναφορά περί διερεύνησης και απόδοσης τυχόν ευθυνών σε οποιονδήποτε έχει υποπέσει σε παραβάσεις των διατάξεων για έκθεση του πληθυσμού σε κίνδυνο.

Ενώ πλέον, μετά το 2009 και την τότε βαριά αμέλεια των υπευθύνων Κεντρικών και Περιφερειακών Αρχών, σε περίπτωση νέας πλημμύρας του Λήλαντα η ευθύνη τους θα εμπεριέχει και τον ενδεχόμενο δόλο δια των (μη) πράξεων και παραλείψεών τους τόσο για τις υλικές καταστροφές και τις –με την ευχή να μην υπάρξουν- απώλειες ανθρώπινων ζωών όσο και για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, μιας και η εκ των υστέρων αποκατάσταση των καταστροφών είναι πολλαπλάσιου κόστους των προγραμματισμένων έργων υποδομών που λειτουργούν προληπτικά.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας