Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το εργοτάξιο στο κτήριο της «Αρέθουσας» επισκέφθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης
Ο Θανάσης Ζεμπίλης επιθεωρεί τις εργασίες στο κτίριο της Αρέθουσας
Ο Θανάσης Ζεμπίλης επιθεωρεί τις εργασίες στο κτίριο της Αρέθουσας

Στη διάρκεια της επίσκεψης του ενημερώθηκε από τους υπευθύνους της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ -παρουσία του επιβλέποντα μηχανικού της Δ/νσης Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού- για την εκκίνηση και την πορεία των εργασιών του έργου επισκευής και μετατροπής του σε Διαχρονικό Μουσείο.

Το έργο, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (στο Ε. Π. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-13 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ανάδοχός του είναι η κατασκευαστική ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, που προσέφερε έκπτωση 41% επί προϋπολογισμού 9.106.920 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Γεν. Γραμματεία Πολιτισμού.
Έχει δε, χρονικό ορίζοντα παράδοσης 32 μήνες από την ανάθεσή του, δηλαδή τον Μάιο του 2015.

Οι εργασίες ξεκίνησαν προ μηνός και στο μέχρι τώρα διάστημα, καθαιρέθηκαν οι στέγες και τοίχοι που ήταν ετοιμόρροποι καθώς επίσης, καθαιρέθηκαν και απομακρύνθηκαν οι δεξαμενές που βρίσκονταν στο παλαιό κτήριο. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η ενίσχυση με τσιμεντοενέσεις των τοίχων που θα διατηρηθούν στο παλαιό κτήριο ενώ ήδη γίνονται οι πασαλλοπήξεις για ενίσχυση των θεμελιώσεων του νέου κτηρίου που προβλέπεται να κατασκευαστεί.

Οι υπεύθυνοι της κατασκευαστικής εταιρείας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον Δήμαρχο, τον διαβεβαίωσαν για την ομαλή εξέλιξη των εργασιών και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου.
 
Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, εξέφρασε την «απόλυτη ικανοποίησή» του από το ότι «μετά τη δικαίωση των πολυετών και επίμονων προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής (για την ωρίμανση της προεργασίας, την ανάθεση της οριστικής μελέτης, τη χρηματοδότησή της, την έγκριση της από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και τη δημοπράτησή του), βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που αποτελούσε βασική επιδίωξη, στα όρια του διακαούς πόθου, όλης της πόλης».

Και σημείωσε ότι «με διασφαλισμένες τις πιστώσεις και ανάδοχο μια μεγάλη εργοληπτική εταιρεία, με τεχνογνωσία και εμπειρία, είναι βέβαιο ότι το έργο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί». Διαβεβαιώνοντας ότι «ο Δήμος θα παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών, ώστε το έργο να παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος».

Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, χαρακτήρισε το έργο ως «κομβικής σημασίας στο σχεδιασμό ανάταξης της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας της Χαλκίδας των ανοιχτών δημόσιων χώρων με κοινόχρηστο χαρακτήρα και των αποκατεστημένων μνημείων με την αξιοποίησή τους ως πολιτιστικών χώρων, αφού η υλοποίησή του θα δημιουργήσει ένα κορυφαίο σημείο αναφοράς στη ζωή της πόλης και θα αποφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία για τους πολίτες.». Και περιέγραψε το προβλεπόμενο «υπερσύγχρονο, αισθητικά αλλά και λειτουργικά πρότυπο σε πανελλαδικό επίπεδο» Διαχρονικό Μουσείο ως «την κορωνίδα της πολιτιστικής αντεπίθεσης και της εξωστρεφούς επιλογής της πόλης.»
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας